11-12-08

732. Kippenleverpaté met knoflooktoast.

 

belegde toastjes

 

Benodigdheden:

  • 120 gr boter
  • 2 teentjes uitgeperst knoflook
  • 400 gr schoongemaakte en fijngehakte kippenlevertjes
  • 2 el cognac
  • peper en zout

Benodigdheden voor de toast:

  • 8 sneetjes baguette
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie

Werkwijze:

  1. Smelt 25 gr boter in een pan en smoor de knoflook 1 minuut. Voeg de kippenlever toe bak ze in circa 5 minuten steeds omscheppend bruin, doe ze met alle bakboter in een foodprocessor en draai ze glad.
  2. Voeg de overgebleven boter, de cognac en de tijm toe en pureer weer alles glad.
  3. Breng op smaak met peper en zout en doe de paté in een schaaltje. Zet hem afgedekt minstens 2 uur in de koelkast.
  4. Rooster de sneetjes stokbrood vlak voor het opdienen aan beide kanten goudbruin. Wrijf het halve teentje knoflook over het snijvlak en besprenkel ze met olijfolie. Geef ze bij de paté of smeet hem op het stokbrood.

 

top100-wit1

 

Commentaren

Mireille kom hier wat ideetjes bekijken voor gerechten voor de komende feestdagen,Ik wens u een aangenaam weekend liefs Maryse

Gepost door: Maryse | 12-12-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.