13-12-08

733. Witloofroomsoep met kervel.

 

witloofroomsoep

Benodigdheden:

  • 750 gr witloof
  • 1 kleine ui
  • 1 prei
  • 1 stengel selder
  • 1 aardappel
  • 1 mespuntje kerrie
  • 1,5 dl groentenbouillon
  • 100 ml room
  • kervel

Werkwijze:

  1. Ontdoe het witloof van de onderzijde en de buitenste bladeren en snij in plakjes van 1 cm.
  2. Snipper de ui, de prei en de selder en snij de aardappel in blokjes van 1 cm.
  3. Fruit deze groenten in een klontje boter, voeg de kerrie toe en een minuut later de bouillon, en laat ongeveer 15 minuten op een laag pitje sudderen.
  4. Mix alles, doe er de room bij en breng op smaak.
  5. Strooi er wat plukjes kervel over.

top100-wit1

 

De commentaren zijn gesloten.