13-12-08

734. Kipscaloppine met gremolata.

 

kipscaloppine

 

Benodigdheden:

  • 1 grote rode paprika
  • 100ml droge witte wijn
  • 100ml water
  • 1 kopjes grofgehakte peterselie
  • 1 el grofgeraspte citroenschil
  • 1 el citroensap
  • 1 teentje knoflook in vieren gesneden
  • 4 enkele kippefilets
  • 4 plakes prosciutto

Werkwijze:

  1. Snijd de paprika in vieren, verwijder de zaden en zaadlijsten. Rooster de paprikapartjes in de oven bij 250°C, gesneden kant onder, tot de velletjes krullen en zwart worden. Dek de paprikastukjes 5 minuten af met plastic. Verwijder de velletjes. Doe de parika, de wijn en het water in de keukenmachine en maak er een vrijwem glad mengsel van. Zet het paprikamengsel apart.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de peterselie, de citroenschil, het citroensap en de knoflook in de keukenmachine en maak er een gladde gremolata van.
  3. Snijd de kippefilet horizontaal door en laat alleen een randje dicht. Klap de kipfilets open en leg er plasticfolie tussen. Klop met een vleeshamertje zachtjes op de filet tot ze nog maar ongeveer 1 cm dik zijn. Verdeel de gremolata over de filets. Rol elke filet op en sluit aldus de vulling in. Verpak elk rolletje in een plakje prosciutto. Steek door elk rolletje een prikker.
  4. Leg de kiprolletjes in een grote, ingevette en ondiepe ovenschaal. Bak ze onafgdekt ongeveer 30 minuten in de oven bij 180°C.
  5. Doe ondertussen het paprikamengsel in een kleine steelpan. Breng het aan de kook en laat het op een laag vuur en onafgedekt oe de saus van de kip erbij. Breng het mengsel aan de kook. Serveer de kip bij de paprikasaus.

top100-wit1

De commentaren zijn gesloten.