16-12-08

737. Varkenshaasje à l'orange.

 

varkenshaasje a l'orange

 

Benodigdheden:

  • 1 kg varkenshaasje
  • 6 sinaasappels
  • 1 porite sojascheuten
  • 18 krielaardappeltjes
  • 2 el honing
  • 60 gr boter
  • peper en zout
  • gehakte peterselie

Werkwijze:

  1. Rasp de schil van 3 sinaasappelen heel fijn. Schil de sinaasappels vervolgens met een scherp mesje (geen witte velletjes meer) en snij de partjes los tussen de vliesjes
  2. Pers de resterende 3 sinaasappelen uit.
  3. Smelt de boter in een pan  en bak er her varkenshaasje in, tot ze aan alle kanten mooi goudbruin zijn.
    Voeg er dan de ninaasappelschik, het sinaasappelsap, de honing en de sojascheuten aan toe. Breng op smaak met peper zout, dek de pan af en laat 45 minuten garen. Overgiet regelmatig met de saus.
  4. Schil intussen de krielaardappeltjes en kook ze gaar.
  5. Voeg aan het vlees de sinaasappelpartjes en de aardappeltjes aan toe en laat nog een vijftal minuten afgedekt mee gaar worden.
  6. Haal het vlees uit pan, snij het in plakjes en verdeel over de borden. Doe er de groenten en sinaasappelpaartjes bij en overgiet met de saus? Bestrooi met gehakte peterselie.

top100-wit1

De commentaren zijn gesloten.