20-12-08

739. Gevulde fazant met gekaramelliseerde appeltjes.

 

opgevulde fazant

 

Benodigdheden:

  • 4 fazantfilets
  • 4 plakjes gehalveerde pancetta
  • 8 dunne plakjes mozzarella
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 4 kleine appeltjes
  • bruine suiker
  • boter

Werkwijze:

  1. Snij de fazantfilets overlangs doormidden. Leg tussen twee helften telkens twee halve palkjes pancetta en twee dunne plakjes mozzarella. Kruid met peper en zout, prik dicht met een houten prikker en bak de beide kanten kort aan in hete olie.
  2. Leg het vlees in een braadslee en laat 20 minuten gaar worden in een voorverwarmde oven van 160°C.
  3. Snij de appeltjes doormidden en druk de snijkant in de bruine suiker. Smelt de boter in een pan en bak de appeltjes met de gesuikerde kant naar beneden op een matig vuur, tot de suiker gesmolten en gekarameliseerd is.
  4. Serveer de fazantfilets met de appeltjes en eventeel kroketjes.

top100-wit1

De commentaren zijn gesloten.