20-12-08

740. Tartaar van avocado en krab met mosterdvinaigrette.

 

tartaar van avocado

Benodigdheden:

  • 350 gr krabvlees
  • 3 avocado's
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el gehakte bieslook
  • 2 el grove mosterd
  • 1 el sherryazijn
  • 4 el zonnebloemolie
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Laat de krab uitlekken en verwijder zorgvuldig alle restjes kraakbeen.
  2. Maak de vinaigrette: leng de mosterd aan met de azijn, voeg een beetje peper en zout toe en giet er dan al kloppend met een vork de olie bij. Voeg de bieslook  toe en roer ged om.
  3. Snijd de avocado's in vieren en verwijder de pit. Schil ze en snijd het vlees met een mes in heel kleine blokjes. Doe die in een schaal en giet metten het citroensap erover.
  4. Verdeel de avocado over de glaasjes en leg de krab erop. Giet in alle glaasjes 1 tl vinaigrette en steek er een paar takjes bieslook in.

top100-wit1

De commentaren zijn gesloten.