21-12-08

743. Toast met foie gras, mango en chili.

 

foie gras

 

Benodigdheden:

  • 1 groot wit brood
  • maanzaad
  • 1 chilipepertje zonder zaadjes
  • 30 gr boter op kamertemperatuur
  • 1 mango in kleine blokjes
  • 1 stuk foie gras

Werkwijze:

  1. Snij dikke sneden (3 à 4 cm) van het brood en verwijder de korst. Bestrooi het brood aan beide kanten rijkelijk met maanzaad en druk goed aan.
    Leg velletjes bakpapierr tussen de verschillende sneden brood, leg er een snijplank op en zet daar een zwaar gewicht op. Laat dit zo een nacht staan.
  2. Hak de helft van de chillipeper fijn en vermeng met de boter. Snij de rest van chilipeper in reepjes.
  3. Snij het geperst bbrood in vierkante stukjes en bak ze goudgeel in chiliboter. Beleg met een plakje foie gras en wat blokjes mango. Werk af met een reepje chilli.

top100-wit1

De commentaren zijn gesloten.