21-12-08

744. Varkensgebraad met peren in witte wijn.

 

varkensgebraad met peren in witte wijn 

Benodigdheden:

  • 1 varkensgebraad van ongeveer 1 kg.
  • 4 peren
  • 1 rood chilipepertje
  • 1/2 l witte wijn
  • 1 el jeneverbessen
  • 1 kaneelstokje
  • 4 el suiker
  • boter
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Schil de peren en meng met de wijn met het gesnipperde pepertje en de jeneverbessen.
    Doe er de kaneel en de suiker bij.
    Breng aan de kook en laat de peren 15 minuten sudderen in deze stroop. Neem van het vuur.
  2. Leg het vlees in de braadslee. Verdeel er wat klontjes boter over. Braad het vlees 15 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C. Braad nog 40 minuten op 160°C.
  3. Schenk het over overtollige vet uit de braadslee, doe de perenstroop erin en kruid met peper en zout. Verdeel de peren rond het vlees en laat nog 5 minuten garen.

top100-wit1

De commentaren zijn gesloten.