21-12-08

745. Sneeuwvlokkentaart.

 

sneeuwvlokkentaart

 

Benodigdheden:

  • 250 gr gedroogde pruimen
  • 75 ml port
  • 3 eieren
  • zout
  • 200 gr suiker
  • 100 gr bloem
  • 11/2tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 5 blaadjes gelatine
  • 50 gr pure chocolade
  • 300 ml room
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 700gr slagroom
  • 60 gr schuimkoekjes
  • poedersuiker om te versieren
  • bakpapier

Werkwijze:

  1. Meng de pruimen met de poort en laat ze cca. 2 uur marineren.
    Beleg de bodem van een springvorm met bakpapier.
    Splits de eieren. Klop het eiwit, 3 el water en een snuifje zout stijf, strooi tijdens het kloppen geleidelijk 100 gr suiker erbij.
    Spatel de eidooiers er een voor een doorheen.
    Zeef de bloem, het bakpoeder en de kaneel erboven en spatel ze door het eiwit. Strijk het deeg in de vorm. Bak de bodem ca. 15 minuten in een voorverwarmde ove,. Laat hem afkoelen.
  2. Halveer de taartbodem. Pureer de pruimen strijk ze op de onderste bodem. Leg de tweede bodem erop.
  3. Week de gelatine in koud water. Hak de chocolade grof. Meng de room, 100 gr suiker en de vanillesuiker. Druk de gelatine uit en los hem op laag vuur op. Roer er 2dl room doorheen, roer het mengsel vervolgens door de rest van de room.
    Zet het 8 minuten koud weg, tot het begint de geleren. Klop 500 ml slagroom stijf. Spatel de slagroom met de chocolade door decrème fraîche. Zet het roommengsel ca. 25 minuten koud weg, tot hij stijver is? Strijk het als een koepel over de taart. Zet de taart ca. 3 uur kou weg.
  4. Klop 200 gr slagroom stijf en bestrijk hiermee de taart. Verbrokkel de schuimkoekjes, strooi ze over de taart en druk ze licht aan. Versier met poedersuiker en parels.

top100-wit1

De commentaren zijn gesloten.