22-12-08

748. Soufflé met foie gras.

 

soufflé met foie gras

 

Benodigdheden:

  • 150 gr halfgebakken foie gras
  • 4 eiwitten
  • 200 ml melk
  • 30 gr bloem
  • 30 gr boter

Werkwijze:

  1. Laat de boter smelten in een pan. Voeg de bloem in éé keer toe en meng goed met een spatel. Giet er de melk in dunne straal bij onder voordurend roeren tot er een dikke bechamelsaus onstaat. Kruiden met peper en zout.
  2. Mix de foie gras. Doe in een mengkom en voeg de bechamelsaus toe. Kruid eventueel bij.
  3. Verwarm de oven voor op 170°C.
  4. Klop de eiwitten met een snuifje zout op tot een zeer stevig schuim. Spatel het vervolgens voorzichtig onder de foie-grasbereiding. Beboter vier soufflépotjes en verdeel er de bereiding over. Zet in de oven en laat 25 à 30 minuten bakken zonder de ovendeur te openen tijdens het bakken.
  5. Dien op zodra de soufflé uit de oven komt.

top100-wit1

De commentaren zijn gesloten.