26-12-08

752. Thaise kokossoep met garnalen.

 

thaise kokossoep

Benodigdheden:

  • 7 dl kippenbouillon
  • 3 citroenblaadjes
  • 6 stengels citroengras
  • 5 cm gemberwortel in plakjes gesneden
  • 1 gehalveerde zonder zaadjes rode peper
  • 1/2 bosje thaise basilicum
  • 1 el sojasaus
  • 3 dl kokosmelk
  • sap van 1 limoen
  • 2 el sesamolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 12 grote gepelde garnalen
  • 1 lent-uitje in ringen

Werkwijze:

  1. Breng de bouillon tegen de kook aan met de citroenblaadjes, 2 citroengrasstengels, gemberwortel, rode peper en de basilicumstelen.
  2. Laat de specerijen 30 minuten op zacht vuur hun smaak afgeven. Goet de bouillon daarna door de zeef.
  3. Breng weer tegen de kook aan en voeg de sojasaus, kokosmelk en limoensap toe. Breng op smaak met een beetje zout.
  4. Verhit de olie in de pan met het teentje knoflook. Bak hierin de garnalen 2 minuten per zijde tot ze gaar zijn en rijg op elk van de overgebleven citroengrasstengels 3 garnalen.
  5. Serveer de soep met wat ringetjes bosui, verse basilicumblaadjes en de spiesjes garnalen.

top100-wit1

De commentaren zijn gesloten.