28-12-08
753. Gestoofd konijn met peperkoek.
Benodigdheden:
- 1 konijn
- 100 gr gerookte spekblokjes
- 500 gr mengeling van gedroogde vruchten; pruimen, rozijnen, vijgen en dadels
- 2 uien
- 3 wortelen
- 2 el bloem
- 2 flesjes geuze
- 4 sneden peperkoek
- 2 el mosterd
- 2 el boter
- 1 kruidnagel
- 2 laurierblaadjes
- 5 jeneverbessen
- 1/2 kl rozemarijn
- peper en zout
Werkwijze:
- Smelt de boter in een grote kookpot en bak het spek en de stukken ui gedurende 5 minuten.
- Voeg de stukken konijn toer en bak aan alle kanten goudbruin. Kruiden met peper en zout.
- Overgiet met de gueze en laat zachtjes al roerend kokend? Zodra de gueze kookt, voegt u de stukken wortel en kruiden toe. Dek af en laat gedurende 45 minuten verder garen op een zacht vuurtje.
- Meng er de gedroogde vruchten onder en roer goed om. Leg er de sneetjes peperkoek bovenop, dek af en laat nog 30 minuten sudderen.
Dit kan reeds gedaan worden van een dag tevoren.
Bij het serveren zachtjes opwarmen gedurende een 20-tal minuten. Goed omroeren en bijkruiden met peper en zout. Eventueel de saus nog binden.
12:57 Gepost door Mamamia in Wild & gevogelte | Permalink | Commentaren (0) | Tags: konijn, pruimen, boter, uien, peper en zout, vijgen, wortelen, rozemarijn, laurierblad, mosterd, peperkoek, rozijnen, kruidnagel, jeneverbessen, dadels, geuze, spekblokjes, wild en gevogelte, konijnstoofpotje met peperkoek | Facebook |
De commentaren zijn gesloten.