28-12-08

754. Vlaamse pot-au-feu.

 

pot-au-feu

Benodigdheden:

  • 1 kg rundsstoofvlees
  • 300 gr schorseneren
  • 150 gr spruiten
  • 4 wortelen
  • 1 flesje blond abdijbier
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 kl tijm
  • peper en zout

Werkijwe:

  1. Breng het abdijbier tot aan het kookpunt en voeg het stoofvlees toe. Kruid met tijm, laurier, peper en zout. Dek af en laat 1u 30 minuten sudderen. Schep af en toe het schuim weg met een schuimspaan.
  2. Voeg de stukjes wortel, de schorseneren en de spruitjes toe.
  3. Laat nog 30 minuten sudderen. Het vlees moet goed gaar zijn. Zet koel weg.
  4. De volgende dag de stoofschotel terug opwarmen. Eventueel nog binden en bijkruiden met peper en zout.

top100-wit1

De commentaren zijn gesloten.