28-12-08

755. Kwartelfilets met wijnsausje.

 

kwartelfilets

Benodigdheden:

  • 1 à 2 filets per persoon
  • 150 gr gemengde soepgroenten
  • 100 gr cambozola
  • 200 ml wildfond
  • 1,5 dl rode wijn
  • 1,5 dl room
  • 3 el boter
  • 1 kl tijm
  • 1 laurierblaadje
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Maak de basissaus; smelt 1 el boter in een pan, doe er de soepgroenten in en laat stoven. Blus met de wildfond en de rode wijn. Kruid met peper en zout, tijm en laurier. Laat 1/3 inkoken op hoog vuur.
  2. Snij de korst van de kaas en snij hem in blokjes. Doe in de pan en bewaar op een koele plaats.
  3. Verhit 2 el bote in een pan en leg er de kwartelfilets in. Laat 2 minuten aan elke kant goudbruin bakken.
  4. Dek af en laat zachtjes gaar worden gedurende 15 minuten. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm.
  5. Ondertussen hebt u de basissaus verwarmd. Giet ze door een zeef in de pan van het vlees en laat 2 minuten koken.
  6. Voeg de room toe en bind lichtjes met de donkere instantsausbinder.

top100-wit1

15:30 Gepost door Mamamia in Wild & gevogelte | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.