28-12-08

758. Pittige piepers uit de oven.

 

piepers uit de oven

 

Benodigdheden:

  • 500 gr ongeschilde vastkokende aardappelen
  • 1,5 dl olie
  • 1 tl chilipoeder
  • 1/2 tl karweizaadjes
  • 1 tl grof zeezout
  • 1 el verse gehakte basilicum

Werkwijze:

  1. Kook de aardappelen 10 minuten gen giet ze af.
  2. Giet een beetje olie in een braadslee en bestrijk hiermee de bodem.
    Verhit de olie 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Doe de aardappelen in de braadslee en bestrijk ze met de olie.
  3. Meng in een schaaltje het chilipoeder, de karwijzaadejes en het zout.
    Strooi dit mengsel over de aardappels en schep ze om zodat het mengsel de aardppels aan alle kanten kan bedekken.
  4. Voeg de rest van de olie toe en bak het geheel circa 15 minuten in de oven, tot de aardappels gaar zijn.
  5. Neem de aardappels met een schuimspaan uit de olie en leg ze dan in een voorverwarmde schaal.
    Bestrooi ze met het basilim en dien ze direct op.
  6. Deze pittige piepers passen goed bij vleesschotels.

top100-wit1

De commentaren zijn gesloten.