30-12-08

761. Carpaccio met prei, oester en truffelvinaigrette.

 

Dit wordt het laatste postje voor 2009!
Ik hoop dat jullie hier genoten hebben van
al dat culinairs.

Voor 2009 wens ik jullie vooral een goede gezondheid.
Want zonder dit kunnen we zeker niet in optimale condities
verder.

Geniet van de jaarswisseling en al het lekkers!

 

Een fijn, gezond, overdonderd, sprankelend en vredevol 2009!

 

Happy New Year!!!!

 

happy new-year

 

Benodigdheden:

  • 2 preistronken
  • 12 plakjes carpaccio van ree, hert of rund
  • bieslook
  • 12 oesters
  • 1 kl moster
  • 1 el truffelpuree
  • 2 el water
  • 2 el witte wijnazijn
  • 8 el olijfolie
  • 2 el notenolie
  • geschaafde parmezaan

Werkwijze:

  1. snij de prei in stukken van 3 cm en stoom ze gaar.
  2. Meng de moster, water , azijn, truffelpuree en olie tot een gladde vinaigrette.
  3. Open de oesters en voeg het sap bij de vinaigrette.
  4. Leg de gegaarde prei in de vinaigrette
  5. Schik de prei op de borden, leg er de carpaccio over en dan de oesters.
  6. Giet er de saus over en versier met wat bieslook en de geschaafde parmezaan.

top100-wit1

De commentaren zijn gesloten.