01-01-09

763. Semifreddo van frambozen.

 

semifreddo van frambrozen.

Benodigdheden:

  • 250 gr frambozen
  • 110 gr poedersuiker
  • 1 1/2 el limoensap
  • 200 ml griekse yoghourt
  • 300 ml slagroom
  • wafeltjes voor het serveren.

Werkwijze:

  1. Doe de frambozen, suiker, limoensap en yoghourt in een blender en pureer alles in een 25-tal seconden
  2. Klop de room in een kom tot zachte pieken. Spatel het frambozenmengsel voorzichtig door de slagroom. Schep het mengsel in een laag metalen ijsbakjes, dek het af met huishoudfolie en zet het het gedurende ongeveer een 1 uur in de diepvriezer. Alleen de randen mogen bevroeren zijn.
  3. Bekleed een cakeblik van 1 liter inhoud met keukenfolie en laat het over de rand afhangen. Doe de frambozenmassa terug in de blender en pureer het mengsel in 8 seconden glad. Schep het in de geprepareerde vorm en strijk de bovenkant glad. Vouw het folie erover en zet het blik minimaal 4 uur in de diepvriezer.
  4. Haal het blik uit de vriezer en laat 3 minuten op kamertemperatuur komen. Trek de semifreddo aan het folie uit de vorm en snijd het in plakken. Leg elk plak , als een sandwich, tussen twee op maat gesneden wafeltjes. Dien op met een paar frambozen.

top100-wit1

De commentaren zijn gesloten.