04-01-09

766. Tongreepjes met sinaasappelwitlof.

 

tongrolletjes met winaasappelwitlof

Benodigdheden:

  • 2 grote schoongemaakte tongen zonder het donkere vel
  • 4 stronkjes witlof
  • 2 sinaasappels
  • zout
  • suiker

Werkwijze:

  1. Kook de stronkjes witlof 10 minuten in water met en beetje zout en suiker.
  2. Schil de sinaasappels, dompel de schillen drie keer in kokend water. Pers sinaasappels uit.
  3. Bak de ton, fileer, en verdeel in vier porties.
  4. Snijd de goed uitgelekte witlof in de lengte door.
  5. Doe een klontje boter in de pan en leg er de witlof in met de snijlant naar beneden.
  6. Giet er het sinaasappelsap over en doe er de schillen bij. Laat inkoken tot de saus begint te karameliseren.
  7. Leg de tongfilets op een schotel en schik er de witlof en de saus omheen.

top100-wit1

De commentaren zijn gesloten.