24-02-09

771. Zalmsoufflés met kruiden.

 

zalmsoufflés

 

Benodigdheden oor 2 personen:

  • 200 gr rode zalm
  • 1 el gehakte verse bieslook
  • 1 el gehakte peterselie
  • een snuifje cayennepeper
  • 20 gr boter
  • 1 el bloem
  • 125 ml melk
  • 2 eiwitten

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet twee souffléschaaltjes in.
  2. Meng de zalm, kruiden en peper in een kom zorgvuldig door elkaar.
  3. Verwarm de boter, voeg de bloem toe en roer tot het mengsel pruttelt.
    Neem de pan van het vuur. Roer er geleidelijk de melk door.
    Zet op het vuur en roer tot de saus indikt. Meng de saus door de zalmbereiding.
  4. Klop de eiwitten tot zich zacht pieken vormen en schep de stijfgeklopte eiwitten door de zalmbereiding.
    Schep het mengsel in de ingevette schaaltjes.
    Bak de soufflés ongeveer 20 minuten in de oven of tot ze gerzen en bruin zijn.
    Serveer ze meteen.

top100-wit1

Commentaren

De zalmsouffles zien er erg lekker uit ! Leuk voorgerechtje voor het weekend :)

Gepost door: Femke | 25-02-09

Reageren op dit commentaar

groeten Hoi/ Ik was weer even hier. Heb weer een lekker idee gevonden. Wel raar dat ik toch altijd weer er iets aan verander, kan dat niet laten.
De ca.peper haalt de smaak van de zalm wel goed op vind ik. Groetjes JOT

Gepost door: Jot | 25-03-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.