24-02-09

771. Zalmsoufflés met kruiden.

 

zalmsoufflés

 

Benodigdheden oor 2 personen:

  • 200 gr rode zalm
  • 1 el gehakte verse bieslook
  • 1 el gehakte peterselie
  • een snuifje cayennepeper
  • 20 gr boter
  • 1 el bloem
  • 125 ml melk
  • 2 eiwitten

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet twee souffléschaaltjes in.
  2. Meng de zalm, kruiden en peper in een kom zorgvuldig door elkaar.
  3. Verwarm de boter, voeg de bloem toe en roer tot het mengsel pruttelt.
    Neem de pan van het vuur. Roer er geleidelijk de melk door.
    Zet op het vuur en roer tot de saus indikt. Meng de saus door de zalmbereiding.
  4. Klop de eiwitten tot zich zacht pieken vormen en schep de stijfgeklopte eiwitten door de zalmbereiding.
    Schep het mengsel in de ingevette schaaltjes.
    Bak de soufflés ongeveer 20 minuten in de oven of tot ze gerzen en bruin zijn.
    Serveer ze meteen.

top100-wit1

18-02-09

770. Quiche met witloof en reblochonkaas.

 

quiche met witloof

Benodigdheden:

  • 1 voorgebakken kruimeldeegbodem
  • 5 stronkjes witloof
  • 2 eieren
  • 1/2 reblochonkaas
  • 2 dl room
  • 50 gr boter
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Spoel de stronkjes witloof, dep ze droog.
    Verwijder het bittere hart onderaan, halveer ze in de lengte.
    Bak de hele strolnjes kort rondom aan in de boter. Besprenkel met citroensap. Kruid met peper en zout.
    Schenk er een bodempje water bij end laat ze, onder deksel, op een zacht vuur stoven tot ze beetgaar zijn.
    Laat het witloof uitlekken in een vergiet.
  2. Klop de eieren los met de room, peper en zout.
    Roer er de kaas doorheen. Schik het witloof in stervorm op de voorgebakken deegbodem.
    Giet er het eimengsel bij.
    Bak 25 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.

top100-wit1