29-01-10

784. Koolrolletjes met gehakt en peterselie.

 

koolrolletjes

 

Benodigdheden:

  • 1 kleine groene kool
  • 400 gr gemengd gehakt
  • 2 sneden oud brood
  • 1 ei
  • 1 fijn gesnipperde ui
  • 1 el olie
  • 2 el geklaard boter
  • 2 el gehakte peterselie
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Maak de grote, buitenste koolbladeren los. Blancheer ze 5 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken ik koud water en laat ze daarna plat opdrogen op een propere keukenhanddoek. Snij met een cherp mes de dikke middennerf weg.
  2. Laathet brodkruim weken in een kop water. Fruit de ui in de olie. Vermeng met de peterselie, het uiteknepen broodkruim en het ei. Doe het mengsel bij het gehakt en kneed het goed door. Kruid eventueel bij met peper en zout.
  3. Leg telkens twee koobladeren plat op het werkvlak, zodat ze elkaar overlappen. Schep er een lepel van het gehaktmengsel op. Rol zo stevig mogelijk op en bind op met een stukje keukentouw.
  4. Stoom de koolrolletjes 20 min. boven een bodempje water. Bak ze vervolgens kort in en pan, in geklaarde boter.
  5. Super lekker met puree en tomatensaus.

 

top100-wit1

Commentaren

Hallo Dit is de allereerste keer dat ik op je blog kom en geloof me je geeft me enorm veel nieuwe ideetjes mee. Het blog komt bij mijn favorietjes, zeker weten.
Tot nog es en vriendelijke groetjes !

Gepost door: M@rtientje | 22-02-10

Reageren op dit commentaar

een verrassing Een leuke verrassing: ga eens kijke o^p
http://alnie.skynetblogs.be/post/7699116/beautiful-blogger-award/

Gepost door: alnie | 27-02-10

Reageren op dit commentaar

Lieve collega's,

Het nieuwe thema voor het FoodBlogEvent is bekend: een grote (virtuele) tafel zal gevuld worden met de buffetgerechten en/of -hapjes van iedereen. Dus zou ik jullie van hárte willen uitnodigen mee te doen met jullie favoriete, eigenzinnige, creatieve maar natuurlijk vooral zeer smákelijke inzendingen voor dit BUFFET! Alle praktische informatie is te vinden op Mangerie?!:
http://mangerie.blogspot.com/2010/03/foodblogevent-maart-2010verjaardagsbuff.html

KOOK ZE!
Groeten, Anzj

Gepost door: Anzj | 01-03-10

Reageren op dit commentaar

Hallo Prima gerechtje en nu het nog bitterkoud is heel zeker niet te versmaden. Bedankt voor de tip !
Groetjes !

Gepost door: M@rtientje | 07-03-10

Reageren op dit commentaar

Hallo Ik ben nogmaals in de recepten komen neuzen.
Wat ideetjes voor de komende week opgedaan.
Dankjewel hoor en de groetjes !

Gepost door: Martine | 14-03-10

Reageren op dit commentaar

Ziet er een heerlijk gerechtje uit. Binnenkort eens maken. Dank u.

Gepost door: La Cocina | 31-03-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.