27-07-10

789. Gebakken lotte met knoflook en honing.

gebakken lotte.jpg
Benodigdheden:
  • 4 sjalotjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 2 el honing
  • 1 dl visbouillon
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 saffraandraadjes
  • 4 filets van lotte
  • 70 gr pijnboompitten

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Pel de sjalotjes en de knoflook en snipper ze fijn
  3. Verhit 2 el olijfolie en fruit er de sjalot en de knoflook in aan.
  4. Doe er de honing, de visbouillon, het citroensap en de saffraandraadjes bij en laat tot 1/3 inkoken. Houd de saus warm.
  5. Verhit de 2 overige el olijfolie in een pan en bak de visfilets aan elke kant even aan. Leg ze in een ovenschotel en zet gedurende 10 minuutjes in de oven.
  6. Rooster de pijnboompitten in een anitaanbakpan.
  7. Schik de filets op de borden en overgiet ze met de saus.
  8. Werk af met de pijnboompitten.
  9. Serveer met lekkere zuiderse groentjes en eventueel aardappelpuree

Smakelijk!!

17:32 Gepost door Mamamia in Franse gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.