30-07-10

795. Taboulé met mango en garnalen.

 

taboulé met mango.jpg

 

 

Benodigdheden:

 

  • 250 gr couscous
  • 250 gr garnaalstaarten
  • 1/2 ontpitte en in blokjes gesneden mango
  • 2 lente-uitjes fijngehakt
  • 5 el fijngehakt muntblaadjes
  • 1/2 komkommer in kleine blokjes
  • 3 citroenen
  • 3 el olijfolie

 

 

Werkwijze:

 

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Voeg het sap 3 citroen en 3 el olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout. Zet gedurende 1 uur in de koelkast. Pel de garnalen en zet ook fris weg in de koelkast.
  2. Meng de munt onder couscous. Voeg de komkommer en de mango toe en meng. Zet gedurende twee uur in de koelkast.
  3. Verdeel de taboulé over de borden. Garneer met de garnalen en een paar takjes munt.

Smakelijk.

13:24 Gepost door Mamamia in Vegetarisch | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

794. Mosselen met look en room.

 
mosselen met look en room.jpg
 
 
Benodigdheden:
 
  • 4 kg mosselen
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 6 tenen knoflook, geperst
  • 125 gr kruidenroomkaas
  • 200 gr crème frais
  • 1/2 glas witte wijn
  • 2 volle handen peterselie, grof gehakt
  • klein beetje olie

Werkwijze:

   
  1. Mosselen wassen, kapotte exemplaren en schelpen die na een tik niet sluiten weggooien.
  2. Verhit een klein beetje olie in een grote pan en fruit de ui en knoflook hierin kort. Smelt de roomkaas in de pan, voeg wijn en crème frais toe en roer goed.
  3. Doe hier nu de mosselen bij en breng aan de kook. Kook de mosselen tot ze allemaal geopend zijn, ongeveer 10 minuten. Schud de mosselen tijdens het koken zo nu en dan om.
  4. Voeg aan het einde de peterselie toe en schud nogmaals om.
  5. Serveer in diepe borden met voldoende van het kookvocht.

Serveer met lekkere fritjes! Smakelijk.

29-07-10

793. Fijne kokostaart met peren.

kokostaart met peren.jpg
Benodigdheden:
  • 3 peren
  • 300 gr platte kaas
  • 2 eitjes
  • schil van 1/2 citroen
  • 2 kl geraspte kokosnoot
  • 1 kl zoetstof
  • muntblaadjes

 

Werkwijze:

 

 

  1. Verwarm de oven voor op 210°C.Schil de peren en snijd ze in schijfjes. Neem een cakevorm en leg er bakpapier in
  2. Leg hierop vervolgens de schijfjes peer daksgewijs over elkaar.
  3. Meng de kwark met de eitjes en voeg de geraspte citroenschil en de kokosnoot toe.
  4. Giet het geheel over de peren, bestrooi met de zoetstof en zet gedurende 20 minuten in de oven. Laat afkoelen, haal uit de vorm en dien op met muntblaadjes.

Smakelijk!!

792. Zalmtartaar met roomkaas.

zalmtartaar.jpg
Benodigdheden:
  • 300 gr verse zalm
  • 100 gr roomkaas
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • 1 komkommer
  • 1 lente-uitje
  • 4 el gesnipperde bieslook
  • 3 el melk
  • 4 el citroensap
  • 3 el druivenpitolie
  • peper en zout

Werkwijze:

 

  1. Snij de zalm in blokjes van 1cm. Maak marinade van citroensap, druivenpitolie, peper en zout. Laat de zalm een paar uur hierin marineren.
  2. Snipper het lente-uitje. Meng de melk en de roomkaas en doe er het lente-uitje en 2 el bieslook bij. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Laat de tomaatjes uitlekken en snij ze in reepjes. Snij de komkommer in dunne plakjes. Bestrooi ze met wat zout.
  4. Schik op de borden wat tomatenreepjes. Leg er de zalmtartaar op. Bedek met het roomkaasmengsel en eindig met een laagje komkommerschijfjes en de rest van de bieslook.

Smakelijk.

791. Witloof verkeerd.

witloof verkeerd.jpg
Benodigdheden:
 
  • 8 stronkjes witloof
  • 2 uien fijn gesnipperd
  • 2teentjes knoflook, gepeld en gehakt
  • 2 dl vloeibare tomatenpuree
  • 4 el gehakte peterselie
  • 4 eieren
  • 75 gr gemalen gruyère
  • 125 gr boter
  • 1 kl citroensap
  • cayennepeper
  • peper en zout

 

Werkwijze:

 

  1. Verhit de helft van de boter in een diepe pan. Leg er het witloof in en laat het korten op een hevig vuur bakken. Besprenkel met het citroensap, kruid met peper en zout. Laat op een zacht vuur ongeveer 10 minuten stoven. Laten uitlekken in een vergiet.
  2. Fruit de uien glazig in de rest van deboter. Doe er de passata bij. Voeg er de knoflook aan toe. Kruid met cayennepeper en zout. Laat 10 minuten sudderen tegen de kook aan.
  3. Voeg, van het vuur af, de losgeklopte eieren en de bladpeterselie aan de tomatensaus toe. Roer goed glad.
  4. Schik de witloofkwartjes in een diepe ovenschotel. Doe er de saus over. Bestrooi met de kaas.
  5. Zet ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.
  6. Serveer er lekkere smeuïge aardappelpuree bij.

Smakelijk.

17:45 Gepost door Mamamia in Groenten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-07-10

790. Meloensoepje met ijs

 

meloen.jpg

 

Deze keer een heel gemakkelijk receptje dat verfrissing geeft bij warme dagen!

Dit receptuur is voor 1 persoon.

 

 

Benodigdheden:

 

  • 1/2 cavallionmeloen
  • 2 el citroensap
  • 200 gr watermeloen in stukjes
  • 1 el mascarpone
  • voor de afwerking 1 basilicumblaadje

 

Werkwijze:

 

  1. Haal het vruchtvlees uit de cavaillonmeloen en mix in de blender. Voeg hey citroensap toe en meng goed;
  2. Mix de watermeloen in de blender en giet het sap in ijslollievormpjes. Zet in de diepvries.
  3. Giet het meloensapje in een glas en voeg de mascarpone toe. Zet de ijsjes in het glas en werk af met de basilicum

 

Smakelijk!!

 

 

 

10:10 Gepost door Mamamia in Zomerdrankjes. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-07-10

789. Gebakken lotte met knoflook en honing.

gebakken lotte.jpg
Benodigdheden:
  • 4 sjalotjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 2 el honing
  • 1 dl visbouillon
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 saffraandraadjes
  • 4 filets van lotte
  • 70 gr pijnboompitten

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Pel de sjalotjes en de knoflook en snipper ze fijn
  3. Verhit 2 el olijfolie en fruit er de sjalot en de knoflook in aan.
  4. Doe er de honing, de visbouillon, het citroensap en de saffraandraadjes bij en laat tot 1/3 inkoken. Houd de saus warm.
  5. Verhit de 2 overige el olijfolie in een pan en bak de visfilets aan elke kant even aan. Leg ze in een ovenschotel en zet gedurende 10 minuutjes in de oven.
  6. Rooster de pijnboompitten in een anitaanbakpan.
  7. Schik de filets op de borden en overgiet ze met de saus.
  8. Werk af met de pijnboompitten.
  9. Serveer met lekkere zuiderse groentjes en eventueel aardappelpuree

Smakelijk!!

17:32 Gepost door Mamamia in Franse gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-07-10

788. Ovenschotel van aubergines

Vandaag heb ik op het menu een lekkere ovenschotel van aubergines!
Vlug klaargemaakt en zeer calorie-arm!

 

aubergineschotel

 

 

Benodigdheden:

  •  750 gr aubergines
  • peper en zout
  • 1 knoflookteentje
  • 4 kl olijfolie
  • 1 groot blik gepelde tomtaten
  • 1 el suiker
  • 1/2 el oregano
  • 2 el gehakt basilicum
  • 225 gr ligth mozzarella
  • 3 el geraspte kaas

Werkwijze:

 

  1. Laat de tomaten goed uitlekken in een zeef en snijd ze in blokjes
  2. Was de aubergines en snijd ze in vingerdikke schijven.
  3. Pel de knoflook en pers uit. Fruit hem in 1/2 kl olijfolie
  4. Voeg de tomatenblokjes toe, de suiker en de oregano en laat op een zacht vuurtje inkoken ot een dikke saus.
  5. Snijd de mozzarella in blokjes.
  6. Verwarm de oven voor op 180°C
  7. Verwarm ondertussen een grillpan.
  8. Smeer de auberginschijven in met de olijfolie en grill ze aan beide kanten, laat goed uitlekkenop keukenpapier.
  9. Leg ze daarna in een ovenschotel en giet er de tomatensaus over.
  10. Verdeel de mozzarella eover en bestrooi met de geraspte kaas.
  11. Zet de schaal 30 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

Ik heb deze schotel geserveerd met gebakken zeewolf!
Serveer er een gekoeld glaasje rosé wijn bj!

Smakelijk!

 

787. Tomatensalade

 

tomatensalade

 

Met dit warme weer heeft een mens niet zoveel zin om te eten!

Daarom vandaag deze verfrissende zomerse tomatensalade!
Lekker met een vers stokbroodje en een verfijnde serano-ham!!

 

Benodigdheden:

  • 1 groene paprika
  • 1 kleine rode ui
  • 250 gr kerstomaatjes of trostomaten
  • 100 gr rauwe ham
  • 10 groene olijven
  • 1 grote rijpe tomaat
  • 1 knoflookteentje
  • 1 el witte wijnazijn
  • 4 kl olijfolie
  • peper en zout
  • tabasco
  • platte peterselie

Werkwijze:

  1. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes.
  2. Pel en hak de ui, de pterselie hak je fijn
  3. Halveer de kerstomaatjes en snij de ham in fjne reepjes en de olijven snij je in ringetjes.
  4. Was de tomaat, dompel ze enkele seconden onder in kokend water en pel ze.
  5. Prak de tomaat met een vork en druk het vruchtvlees door een zeef.
  6. Roer de geperste knoflook, de olie en de witte wijnazijn erdoor.
  7. Breng de tomatensaus op smaak met peper en zout en een beetje tabasco naar eigen wens.
  8. Schep de paprika, de ui, de peterselie, de kerstomaatjes, de ham en de olijven erdor.
  9. Laat een tijdje marineren zodat de smaken zich kunnen vermengen!

Lekker verfrissend bij dit zomerse weer! Smakelijk!!

03-07-10

786. Gekookte mosselen met mosterd - biersaus

 

 

mosselen1

 

Benodigdheden:


2 kg verse mosselen
1 prei
1 stengel selderij
3 wortels
1 teentje knoflook
1 fles pils bier
55 gr. boter
25 gr. bloem
1.5 el. mosterd
0.5 dl. slagroom
peper
zout

 

Werkwijze:

1. Was de mosselen zorgvuldig onder de koude kraan en verwijder de beschadigde exemplaren.
2.  Snijd de prei in dunne ringen, de selderij grof en de worteltjes in plakjes. Hak de knoflook.
3. Verhit iets minder dan de helft van de boter in een grote pan en fruit de groente hierin vijf minuten.
4. Leg de mosselen op het groentebed, schenk het bier erbij en maal flink wat peper over de mosselen. Kook de mosselen, regelmatig omschuddend, gaar in circa vijf minuten. De mosselen zijn gaar als alle schelpen open zijn.
5. Schenk het vocht door een zeef in een pan en kook het op een hoog vuur in tot tweederde. Houd de mosselen warm met het deksel op de pan.
6. Smelt de resterende boter met de bloem in een andere pan. Schenk hier al roerend het ingekookte vocht bij, zodat een mooie gladde saus ontstaat. Breng de saus op smaak met mosterd, slagroom, peper en zout.
7. Serveer de mosterdsaus bij de gekookte mosselen.

Hierbij een lekkere porties Belgische frietjes en smullen maar.

17:13 Gepost door Mamamia in Visgerechten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |