27-04-11

806. Gemarineerde kalkoen met citroen.

gemarineerde kalkoen.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Benodigdheden:

° 2 kalkoenfilets van elk 200 gr

° 3el harissa

° 1 citroen

° verse munt

° peper en zout

 

Werkwijze:

1. Maak de marinade. Pers de citroen uit en hak de munt en meng dit alles met de harissa.

2. Snij de kalkoenfilet enkele keren in met een scherp mes. Leg het vlees in een ovenschotel en giet er de marinade over. Wrijf die goed in de inkervingen. Kruiden met peper en zout en laat zeker een 1/2 uur rusten in de koelkast. Van de avond tevoren laten marineren, geeft nog een beter smaakresultaat.

3. Verwarm de oven voor op 200°C, zet de schaal met de kalkoen erin en laat een 25tal minuten bakken

4. haal uit de oven en laat wat rusten onder aluminiumfolie.

5. Snij de kalkoen in plakjes en serveer met een groene salade, een partje citroen en aardappelsalade aangemaakt met een beetje light-mayonaise.

Smakelijk.

 

dyn001_small150_145_54_jpeg_2647339_d35db3f28627b109018d25c3320f17eb.jpg

 

Commentaren

mmmmm dat ziet er echt lekker uit !!!!

Gepost door: Suikerboontje | 06-05-11

Reageren op dit commentaar

Goedendag

Uw blog heeft, dankzij de kwaliteit van de recepten, onze aandacht weten te trekken.

We zouden het op prijs stellen mocht u hem op Ptitchef.com inschrijven zodat we hem in ons bestand kunnen opnemen.

Petitchef is een gids die naar de beste culinaire websites verwijst. Meerdere honderden blogs hebben zich reeds geregistreerd en kunnen hun website dankzij Ptitchef aanprijzen.

Indien u zich op Ptitchef wenst in te schrijven, kan u naar http://nl.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form surfen of naar http://nl.petitchef.com om vervolgens op “Uw eigen blog toevoegen” te klikken in de balk bovenaan.

Met vriendelijke groeten

Vincent

http://nl.petitchef.com

Gepost door: vincent | 15-05-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.