10-07-11

809. Gegrilde scampi met avocadotartaar en limoen.

5._Brochettes_Scampis_Avocat_00001.jpg

Benodigdheden:

° 2 el olijfolie

° gemalen pili-pili

° 1 rijpe avocado

° 10 dl room

° 1 limoen

° fleur de sel en versgemalen zwarte peper

° scampi

° basilicumblaadjes

 

Werkwijze:

1. Verwijder het darmkanaal van de scampi. Wrijf ze in met olijfolie, fleur de sel en zwarte peper.

2. Snij de avocado midden door, verwijder de pit en haal het vruchtvlees eruit. Doe dit alles in de cutter, met de room, het limoensap en peper en zout. Meng alles tot een homogene massa.

3. Gril de scampi's 1 tot 2 min aan beide kanten. Garneer ze op het bord en dien op met de avocado-tartaar.

4. Werk af met een blaadje basilicum.

Smakelijk.

18:45 Gepost door Mamamia in Aperitief hapjes, Light gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.