27-04-11

806. Gemarineerde kalkoen met citroen.

gemarineerde kalkoen.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Benodigdheden:

° 2 kalkoenfilets van elk 200 gr

° 3el harissa

° 1 citroen

° verse munt

° peper en zout

 

Werkwijze:

1. Maak de marinade. Pers de citroen uit en hak de munt en meng dit alles met de harissa.

2. Snij de kalkoenfilet enkele keren in met een scherp mes. Leg het vlees in een ovenschotel en giet er de marinade over. Wrijf die goed in de inkervingen. Kruiden met peper en zout en laat zeker een 1/2 uur rusten in de koelkast. Van de avond tevoren laten marineren, geeft nog een beter smaakresultaat.

3. Verwarm de oven voor op 200°C, zet de schaal met de kalkoen erin en laat een 25tal minuten bakken

4. haal uit de oven en laat wat rusten onder aluminiumfolie.

5. Snij de kalkoen in plakjes en serveer met een groene salade, een partje citroen en aardappelsalade aangemaakt met een beetje light-mayonaise.

Smakelijk.

 

dyn001_small150_145_54_jpeg_2647339_d35db3f28627b109018d25c3320f17eb.jpg

 

805. Tongscharfilets met kruidenvinaigrette.

tong-gegratineerd-met-oester-en-groene-kool.jpg

 

Benodigdheden:

° 4 tongscharfilets

° 3 el olijfolie

°1 el rode wijnazijn

° 1 kl mosterd

° peterselie - tijm - dille

° peper en zout

° 1/2 limoen

 

Werkwijze:

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Klop een dressing met de olie en de rode wijnazijn. Doe er de mosterd en de fijngehakte kruiden en het limoensap bij en meng. Op smaak brengen met peper en zout.

2. Leg de vis in een ovenschotel en doe er een scheutje visbouillon bij, zet deze gedurende een 15 tal minuten in de oven.

3. Leg op elk bord een visfilet en lepel er de kruidendressing over>.

4. Serveer met een groente naar keuze en een gekookte aardappel.

Smakelijk!!!