02-07-11

807. Rog met kappertjesboter.

rog-met-kappertjes-en-botersaus.jpg

Benodigdheden:

* 4dl visfumet
* 1 glas droge witte wijn
* 4 roggenvleugels
* 2oo gr boter
* 4 kl kappertjes
* peper en zout
* 2 el gehakte peterselie

 

Werkwijze:

1. Breng de visfumet met de wijn aan de kook en schenk de vloeistof in een grote, ondiepe ovenschaal.
2. Leg er de roggenvleugels bij en zet 10 tot 15 min. in de oven op 175°C.
3. Laat de boter smelten in een steelpannetje en doe er de uitgelekte en eventueel gespoelde kappertjes bij.
4. Schep de roggenvleugels uit de ovenschaal meteen op voorverwarmde borden. Kruid met peper en zout.
5. Lepel de kappertjesboter over en werk af met peterselie.
6. Serveer met gekookte aardappelen.

 

Smakelijk.

dyn001_small150_145_54_jpeg_2647339_d35db3f28627b109018d25c3320f17eb.jpg