10-07-11

809. Gegrilde scampi met avocadotartaar en limoen.

5._Brochettes_Scampis_Avocat_00001.jpg

Benodigdheden:

° 2 el olijfolie

° gemalen pili-pili

° 1 rijpe avocado

° 10 dl room

° 1 limoen

° fleur de sel en versgemalen zwarte peper

° scampi

° basilicumblaadjes

 

Werkwijze:

1. Verwijder het darmkanaal van de scampi. Wrijf ze in met olijfolie, fleur de sel en zwarte peper.

2. Snij de avocado midden door, verwijder de pit en haal het vruchtvlees eruit. Doe dit alles in de cutter, met de room, het limoensap en peper en zout. Meng alles tot een homogene massa.

3. Gril de scampi's 1 tot 2 min aan beide kanten. Garneer ze op het bord en dien op met de avocado-tartaar.

4. Werk af met een blaadje basilicum.

Smakelijk.

18:45 Gepost door Mamamia in Aperitief hapjes, Light gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-07-11

808. Bloemkoolpuree, met gebakken schelvisfilet en kerstomaatjes in de oven.

 

kookjuffertje-banner.jpg



Benodigdheden:

Voor de bloemkoolpurée

° 1 bloemkool in roosjes

° 75 ml crème fraîche

° 100 gr parmezaanse kaas

° peper en zout

 

Voor de kerstomaatjes in de oven

° kerstomaten

° balsamico-azijn

° grove zwarte peper en grof zeezout

 

° 4 schelvisfilets

° boter

° peper en zout

 

Werkwijze:

Bloemkoolpuree:

1. Kook de bloemkoolroosjes gaar in kokend water

2. Doe de bloemkool, de crème fraîche en de parmezaanse kaas in de keukenrobot en mix alles glad

3. Breng op smaak met peper en zout

 

Kerstomaatjes:

1. Verwarm de oven voor op 150°C.

2. Spoel de kerstomaatjes en leg ze in een vuurvaste ovenschotel.

3. Overgiet met de balsamico-azijn,  kruid af met rozemarijnkruiden,de zwarte peper en het grove zout.

4. Zet gedurende een 20 tal minuten in de oven>.

 

Bak de schilvisfilet kort aan beide kanten.

 

Afwerking:

met een lepel doe jeeen streep bloemkoolpuree op je bord, leg daarop je schelvisfilet, met daarnaast de in de oven gebakken gemarineerde kerstomaatjes. Lepel de saus van de kerstomaatjes erbij!!

Garneer met peterselie.

Smakelijk