18-02-12

812. Gebakken zalm met pesto.

gebakken zalm.jpg

 

Benodigdheden:

  • 200 gr couscous
  • 1 tomaat
  • 2 lente-uitjes
  • 4 el olijfolie
  • het sap van een 1/2 citroen
  • 1 el fijngehakt peterselie
  • 1 el fijngehakte basilicum
  • 4 zalmfilets

 Voor de pesto:

  • 1 el pijnboompitten
  • 1 el ongezouten pistachenoten
  • 2 el geraspte parmezaan
  • 8 blaadjes basilicum
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

 

Werkwijze:

 

1. Kook de couscous in dubbel zoveel water. Breng het water aan de kook en voeg de couscous toe. Haal van het vuur en laat 10 minuten rusten.

2. Snij de tomaat in blokjes en ontpit ze. Hak de lente-uitjes fijn.

3. Doe de couscous in een kom. Roer goed los met een vork en overgiet tegelijkertijd met 2 el olijfolie en het citroensap. Voeg de blokjes tomaat, de bladpeterselie, het basilicum, peper en zout toe.

4. Voor de pesto: plet de pijboompitten, de noten, de parmezaan, bsilicum en olijfolie.

5. Bak de vis 2 minuten aan elke kant in een pan met olijfolie.

6. Verdeel de couscous over de borden. Schik er de zalmfilet op en werk af met de pesto.

 

Smakelijk.

De commentaren zijn gesloten.