19-02-12

813. Worteltaart met walnoten.

worteltaart.jpg

Benodigdheden:

225 g zelfrijzend bakmeel 
1tl bakpoeder
2 tl koekkruiden 
3 eieren 
125 ml zonnebloemolie 
350 gr. geraspte wortel 
schil van 1 (gewassen) sinaasappel 
flinke hand(80 gr) gehakte walnoten 

Voor het glazuur: 
200 gr. roomkaas
75 gr. poedersuiker 
2 tl citroen
schil van 1 (gewassen) citroen 
handje gehakte walnoten(fijngehakt zodat je het eroverheen kan strooien)
8 mooie halve walnoten ter decoratie

Hulpmiddelen

Cakeblik 20 cm

Voorbereiding

Oven voorverwarmen 180 ° graden 
bakblik invetten en bodem bedekken met bakpapier

Bereidingswijze

Zeef het meel, de bakpoeder en de kruiden in een grote kom en maak in het midden een kuiltje. In een andere kom meng je de eieren, suiker en olie zodat het een homogeen geheel wordt. giet het natte mengsel bij het droge, en meng met een houten lepel alles goed door elkaar. Voeg de wortel, sinaasappelrasp en noten toe, en meng. 

stort het mengsel in een cakeblik en bak de taart in een uur gaar(gaar=als een vork er schoon uitkomt). Laat 5 minuten afkoelen en haalm er dan uit, laten afkoelen op een rooster. 

Klop voor het glazuur de roomkaas, citroensap en citroenrasp tot een gladde massa. Bestrijk de taart hier flink mee. maak af met de gehakte walnoten en de halve walnoten ter decoratie.


15:45 Gepost door Mamamia in Gebak, Groenten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Deze taart lijkt heerlyke, in mijn blog link naar Katanga een banner Moambe vol exotische receptenalle landen.
Fyne zaterdag..met een zonetje en geen regen.

Gepost door: Louisette | 02-03-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.