03-04-12

816. Quiche met zalm en prei.

quiche-met-prei-eieren-en-gruyere.jpg


Benodigdheden:

  • vel bladerdeeg
  • 200 gr gerookte zalm
  • 3 preistengsel, alleen het wit
  • 6 eieren
  • 3 dl room
  • geraspte gruyère kaas
 
Werkwijze:
 
1.Verwarm de oven voor op 180°.
2. Snijd de prei in ringen en stoof ze in wat boter in de pan. Snijd ondertussen de gerookte zalm in reepjes.
3. Voor het beslag meng je drie volledige eieren en drie dooiers met de room. Kruiden naar smaak met peper en zout.
4.Als de oven warm is, leg dan het bladerdeeg in de taartvorm, gebruik hierbij het vel bakpapier dat er normaal gezien bijzit. Prik gaatjes in het deeg met een vork en laat het al een kwartiertje voorbakken in de oven.
5. Haal na een kwartier het bladerdeeg uit de oven en doe er de prei en de zalm in. Overgiet alles met het ei-roommengsel en strooi er nog wat geraspte kaas bovenop.
6. Zet de quiche een ruim half uur in de oven, tot de bovenkant mooi bruin ziet. Smakelijk!


18:02 Gepost door Mamamia in Groenten, Quiches, Visgerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.