26-10-08

695. Mandarico.

mandarico

 

Benodigdheden:

  • 3 cl Mandarine Napoléon
  • 2 cl pastis
  • 8 cl Cranberry Caraïbos
  • 2 cl speculoossiroop Monin
  • 1/2 limoen
  • enkele blaadjes koriander

Voor de versiering : pitaya, kumquat, ananas, sinaasappel

Werkwijze:

  1. Doe al de ingrediënten in een shaker en shake goed.
  2. Doe alles in een hoog glas
  3. Versier met stukjes vruchten en een blaadje koriander.

Creatie: David François - barman Sofitel Brussel Le Louise.

 

rank_image-4

 

 

top100-wit1

 

top100cookingsite

10-10-07

588. Pikante druivencoctail

druiven

Benodigdheden:

  • 4 el witte balsamicoazijn
  • 4 el olie
  • peper en zout
  • 1 rode ui
  • 1 bosje bieslook
  • 250 gr gruyèrekaas
  • 250 gr emmentalkaas
  • 150 gr witte druiven
  • 150 gr rode druiven
  • 2-3 el walnoten

Werkwijze:

  1. Roer de azijn, de olie, zout en peper door elkaar. Pel en snipper de ui. Snijd de kaas in reepjes. Was de druiven en halveer ze. Hak de noten grof. Meng alle ingrediënten met de dressing.

02-08-06

369. Coctail bambou

Benodigdheden:

* persappelsienen
* passievruchten
* sap van 1 limoen
* 4 slps rietsuikersiroop
* bananen en mango's tot je 4/5 liter sap hebt.

Werkwijze:

1. Voeg 1/5 liter agrariche rum, 4 soeplepels rietsuikersiroop en het sap van 1 limoen toe.
2. Het geheel goed shaken en met veel ijs serveren.

16:40 Gepost door Mamamia in Coctails. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: coctail, shaken |  Facebook |

03-09-05

16. Coctail : PINKY

Pinky
KeukenCaraiben
Bereidingstijd5 minuten
Aantal personen1
Ingrediënten:
4 cl vodka
4 cl ananassap
ijsblokjes
2 cl bosaardbeienlikeur
tonic om bij te vullen
1 physalis (ananaskers)
Bereidingswijze:
Doe een paar ijsblokjes in de shaker en giet er de vodka en de ananassap bij. Schud flink tot het drankje goed gekoeld is. Zeef het in een flûte. Giet er aardbeienlikeur in en vul bij met een goed gekoelde tonic. Snijd het kapje van een ananaskers in lans de nerven en maak er een ster van. Zet deze op de rand van het glas.


19-08-05

7. Wijnen voor bij de mediterrane keuken!

Een "salade Niçoise" met een Côtes de Provence, een Griekse mezze met een Notios, een couscous met een Marokkaanse Domaine Delorme of een lamsschouder in de oven met een Portugese Alabastro: het is de mediterrane keuken op zijn best. Look en olijven zijn altijd van de partij. Andere verrukkelijke combinaties zijn Italiaanse pasta met Chianti of Montepulciano, gratins van courgettes en aubergines met merlot of shiraz uit Australië, of Spaanse wijn van Somontano, lamskoteletten en gegrilde tomaten met een Bandol uit Provence of een cabernet sauvignon uit Zuid-Afrika. De vele mediterrane geitenkazen harmoniëren mooi met een Spaanse Rueda, een Israëlische witte sauvignon, of zelfs met een chardonnay uit Nieuw-Zeeland. En een frisse vruchten-salade of een amandelgebak smaakt zoveel beter met een muscat uit Valence, Samos of Lunel. Chianti Ruffino 2002 D.O.C.G. - Italië: 6,28 euro Undurraga 2003 Druivensoort merlot - Chili: 5,48 euro

22:27 Gepost door Mamamia in Coctails. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wijntips |  Facebook |