24-09-08

670. Tiramisu.

tiramisu

 

Benodigdheden:

* 200 gr Italiaanse lange vingers
* 4 grote koppen espresso koffie
* 6 el suiker
* 250 gram mascarpone
* 3 borrelglaasjes likeur naar smaak (bij. Marsala, Tia Maria of Amaretto)
* 6 eieren
* snuifje zout
* cacao poeder

Werkwijze:

1. Koffie zetten. De koffie in een grote kom doen samen met de likeur.
2. De eieren scheiden (dooier-eiwit). Het eiwit moet echt zuiver blijven.
3. Klop met de mixer de eierdooiers met de suiker cremig.
4. Voeg de mascarpone toe en goed mixen.
5. Eiwit met snuifje zout schuimig kloppen met garde (met de hand dus!)
6. Maak een mengsel van dooiers en wit.
7. Neem een schaal.
8. Bedek de bodem met wat mengsel.
9. Dip (niet te lang, net even kopje onder) de lange vingers in het koffie/likeur mengsel) en bedek daarmee de bodem. Leg hierover weer een laagje mengsel. Bestooi dit met wat cacao poeder. Leg hierop weer een laagje gedrenkte lange vingers, weer een laagje mengsel erover en bestrooi dit weer met cacao poeder.
10. Zet schaal nu minstens één nachtje in de ijskast.
11. Voordat je de Tiramisu gaat serveren nog even wat cacao erover strooien.

 

rank_image

top100-wit1

"top100cookingsite

669. Kipkebabs.

kipkebabs

 

Benodigdheden:

  • 4 kippeborstfilets zonder vel
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 2 el tomatenpuree
  • 4 plakjes gerookt spek
  • groot handvol verse basilicumblaadje
  • olie
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Spreid een stuk kip uit tussen twee stukken platicfolie en sla er stevig met een deegroller op, zodat het vlees overal even dik wordt.
  2. Meng het knoflook en de tomatenpuree door elkaar en bestrijk de filets ermee.
    Leg een plakje spek op elke filet en bestrooi ze vervolgens met de basilicum en peper en zout.
  3. Rol elk stuk kip stevig op en snijd het vervolgens in plakken.
  4. Rijg de plakken op zo'n maniet aan 4 vleespinnen dat ze er in een spiraalvorm aan vastzitten.
  5. Bestrijk het vlees dun met olie en gril ze ongeveer 10 minuten op een voorverwarmde grill. Draai ze één keer op.
    Dien ze heet op met een groene salade.

top100-wit1

top100cookingsite

23-09-08

668. Winterragout.

WinterRagout

 

Benodigdheden:

  • 600 gr kalfsvlees in dobbelstenen gesneden
  • 500 gr aardappels tevens in dobbelstnen gesneden
  • 3 raapjes
  • 1 prei
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 wortelen
  • 2 uien
  • 2 l groentenbouillon
  • verse tijm en laurier
  • 200 ml magere room
  • maïzena
  • 2 el plantaardige margarine
  • 2 el verse gehakte peterselie
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Bak het vlees snel lichtbruin in de margarine.
  2. Voeg de groenten en de aardappelen toe met de bouillon en laat koken tot de groenten en aardappelen beetgaar zijn.
  3. Dik de soep indien nodig met de maïzena.
  4. Voeg de room toe en laat nu niet meer koken.
  5. Kruiden met peper en zout. Bestrooi met verse peterselie.

top100-wit1

top100cookingsite

 Bedankt voor het stemmen!!!

18-09-08

667. Herfstsalade met paddestoelen.

herfstsalade

Benodigdheden:

  • 2 kipfilets
  • 250 gr gemengde salade
  • 200 gr gemengde paddestoelen
  • 1 fijn gesnipperde sjalot
  • 4 el olie
  • 2 kl mosterd
  • 2 kl rode-wijnazijn
  • kervel
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Bak de kipfilet met peper en wat zout in een weinig vetstof.
  2. Haal de kip uit de pan en bak vervolgens de champignons met de sjalot.
  3. Versnijd de kipfilet.
  4. Meng de mosterd met de azijn en voeg de olie langzaam toe.
  5. Meng de helft daarvan met de sla.
  6. Meng de resterende dressing met de paddestoelen.
  7. Leg ze op een bedje van sla en chep daarop de kip.
    Bestrooi met kervel.

top100-wit1

top100cookingsite

30-08-08

666. Lamskoteletje met rozemarijn.

lamskoteletje

 

Benodigdheden:

  • 8 lamskoteltjes
  • 5 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 tl sansho-poeder
  • zout
  • 8 takjes rozemarijn
  • aardappels in de schil, om erbij te serveren

Werkwijze:

  1. Snij het vlees aan de bovenkant van het bot met een scherp mes weg.
  2. Doe de olie, het citroensap, de knoflook, het sanshopoeder en het zout in een ondiepe, niet-metalen schaal en roer ze met een vork tot één gebonden massa.
  3. Leg de takjes rozemarijn in de schaal en leg het lamsvlees er bovenop. Laat het ten minste 1 uur marineren.
  4. Haal de koteltjes uit de marinade en wikkel een stukje aluminiumfolie om de botte, zodat ze niet kunnen aanbranden.
  5. Leg de takjes rozemarijn op een ovenrooster en leg het lamsvlees erbovenop. Grill ze 10-15 minuten en keer ze eenmaal.
  6. Serveer met salade en tomaten en een dressing van olie, citroensap, knoflook en rozemarijn.

665. Waterzooi van kip.

waterzooi van kip

 

Benodigdheden:

  • 1ui gepeld en gesnipperd
  • 2 el olijfolie
  • 4 dl visfond
  • 1 in reepjes gesneden prei
  • 2 in dunne plakjes gesneden wortel
  • 2 in stukjes gesneden witte selder
  • 800 gr visfilet
  • peper
  • 1 dl room
  • 100 gr grijze garnalen
  • 1 el gehakte peterselie

Werkwijze:

  1. Stoof de ui in de olie aan
  2. Voeg er de visfond en de groenten bij. Breng dit aan de kook en laat alles op een zacht vuurtje 3 min. pruttelen.
  3. Snij de vis in hapklare stukken en schik ze op de groenten.
  4. Breng op smaak met peper en dak af. Laat een drietal minuten garen.
  5. Voeg er de room bij, dek af en laat nog 3 minuten op een zacht vuurt verder garen.
  6. Strooi er de garnalen en de gehakte peterselie over en dien op.

top100-wit1

 

top100cookingsite

28-08-08

664. Zuiderse sardinekroketjes.

 

Benodigdheden:

  • 2 blikje sardinefilets
  • 2 jonge uitjes
  • 4 el gehakte peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el bloem
  • 1 eierdooier
  • olie
  • limoenschijfjes

Werkwijze:

  1. Hak de sardinefilets en de uitjes fijn en meng ze.
  2. Roer de peterselie erdoor en pers de knoflook erbij
  3. Roer de bloem en de eierdooier tot een glad deegje en voeg dit bij de rest
  4. Schep er met behulp van  lepels hapklare stukjes van en bak die in hete olie goudgeel.
  5. Dien op met schijfje citroen.

 

top100-wit1

top100cookingsite

12-08-08

663. Gestoomde visrolletjes.

visrolletjes

 

Benodigdheden:

* 8 tong- of tongscharfilets
* zout, peper
* 24 grote basilicumblaadjes
* 4 gedroogde tomaten, fijngesneden
* 200 g verse zalmfilet, in 8 repen
* 4 el pesto

Voor de tomaten-sjalotsaus

* 2 el boter of margarine
* 2 sjalotjes, fijngesneden
* 2 dl visbouillon (van tablet)
* 2 dl slagroom
* 3 gedroogde tomaten, fijngesneden
* zout en peper
* 3 el fijngesneden kruiden (dille en bieslook)
* extra nodig: magnetronfolie stoommandje of stoompan

Bereiding:

1. Filets tussen plasticfolie heel plat slaan. Filets op werkvlak leggen met kant waar vel heeft gezeten naar boven.

2. Vis bestrooien met zout en peper en beleggen met basilicum en gedroogde tomaten. Zalm met pesto bestrijken en op elke belegde visfilet stukje zalm leggen.

3. Filets oprollen, rolletjes in magnetronfolie rollen en zijkanten van folie als een toffee sluiten. Rolletjes in stoommandje of in bovenste deel van stoompan leggen en in 8-10 min. gaar stomen.

4. Folie verwijderen en rolletjes in plakken gesneden serveren met de saus. Lekker met broccoli.

Romige tomatensjalotsaus:


1. Boter verhitten en sjalotjes hierin ± 5 min. zachtjes bakken.
2.Visbouillon toevoegen en op zacht vuur tot de helft laten indampen.
3.Slagroom en gedroogde tomaten toevoegen en saus nog iets laten indampen tot goede dikte.
4.  Saus met zout en peper op smaak brengen en Ingesneden kruiden erdoor roeren.

top100cookingsite

11-08-08

662. Auberginetorentje.

auberginetorentje

 Benodigdheden:

  • 1 aubergine in plakjes gesneden
  • balsamicoazijn
  • plakjes tomaat
  • plakjes mozarella
  • basilicumblaadjes

Werkwijze:

  1. Snij de aubergines in plakjes en besprenkel met zout om het overtollige vocht te onttrekken. Na een tiental minuten het zout ervan afvegen
  2. Daarna de plakjes op een zacht vuurtje goed doorbakken.
  3. Nu beginnen we aan de torentjes.
  4. Een plakje aubergine, besprenkelen met balsamicoazijn, een plakje tomaat en een plakje mozarella. Nog een blaadje basilicum en als laatste nog een plakje aubergine.
  5. Dit alles zetten we nog een aantal minuutjes in een voorverwarmde oven van 180°c. En van zodra de mozarella begint te smelten, dadelijk serveren.

 

top100cookingsite

16:15 Gepost door Mamamia in Italiaanse gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

661. Gegratineerde kreeft met kruiden.

 gegratineerde kreeft

Wegens werkvakantie aan de Côte d'Azur, zullen er de ganse
maand Franse recepten op de blog gezet worden.

Je kan mijn Franse werkperikelen hier mee volgen!

 

Benodigdheden:

* 1 kreeft, gekookt
* 1 teen knoflook, geperst
* 1 tl provencaalse kruiden
* 2 flinke el. boter
* peper en zout naar smaak

 

Werkwijze:

 

1. Kreeft over de lengte doorsnijden en het vlees wat los maken maar wel in de schaal laten zitten!

2. Boter (smelten) met knoflook en gedroogde provencaalse kruiden met knoflook en peper en zout.

3. Grill voorverwarmen.

4. Kreeft met een kwastje erg ruim in kwasten met gekruide boter.

5. Onder de grill tot gaar/goed warm.

6. Lekker met stokbrood.

 

top100cookingsite

10-08-08

659. Tartiflette.

 

 

tartiflette

Wegens werkverblijf aan de Côte d'Azur, zullen er gedurende de
ganse maand Franse recepten op de blog gezet worden.

Je kan mijn werkperikelen hier volgen.

 

Benodigdheden:

* 2 kg.vastkokende aardappels, als je eraan kan komen liefst de heerlijke franse rattes
* 1 gerijpte reblochon van 500 gr.(is een soort kaas)
* 200 gr gerookte magere spekblokjes. 
* 2 fijngesneden uien
* boter
* zout en peper
* 1 tot 2 dl.creme fraiche
* evt een teentje geperste knoflook

Werkwijze:

 

1. Aardappels wassen en in dunne plakjes van ongeveer een halve cm. snijden. In gezouten water 5 min.laten koken.

2. Boter verhitten en de ui op hoog vuur al omscheppend bakken tot het wat kleur krijgt.
3. Spek toevoegen en meebakken tot het een mooi kleurtje heeft.
4. De beetgare aardappels toevoegen en alles door elkaar scheppen.Creme fraiche erdoor mengen.
5. Kruiden met peper en evt. geperste knoflook.
6. Schep alles in een ovenschaal.
7. De reblochon overlangs doorsnijden,zodat je twee schijven krijgt.Deze op de schotel leggen met de korst naar boven.
8. 20 min. in het midden van de oven bakken,de leeggelopen korsten verwijderen en de schotel nog zo een 10 min. terug in de oven om hem mooi te laten kleuren.
Je kunt de korsten weggooien maar ze zijn eetbaar en erg lekker!

 

top100cookingsite

16:00 Gepost door Mamamia in Franse gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

658. Chocolade pannekoekjes.

dreabeach

Wegens werkverblijf aan de Côte d'Azur, zullen er gedurende
de ganse maand Franse recepten op de blog komen.

Je kan de perikelen van mijn werkverblijf hier volgen!!!

 

Benodigdheden:

  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 el bloem
  • 1 el maïzenazetmeel
  • 125 ml yogourt met rode vruchten
  • 3 kl margarine
  • 1 el poedersuiker

Werkwijze:

  1. Meng het ei met de vanillesuiker, de cacaopoeder, de bloem en het maïszetmeel. Voeg de yoghourt toe en meng goed. Laat 15 minuten rusten. Verhit een klein beetje margarine in een kleine anti-bakpan. Doe er 3 el beslag in en verdeel het egaal over de bodem.
  2. Laat 1 minuut op een matig vuur bakken, draai de pannenkoek om met behulp van een spatel en laat opnieuw 1 minuut bakken.
  3. Bestrooi met poedersuiker en dien onmiddellijk op.

 

top100cookingsite

09:45 Gepost door Mamamia in Franse gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

657. Franse recepten.

 

summer-time

Wegens mijn werkverblijf aan de Côte d'Azur, zullen er tot
het einde van de maand Franse recepten op de blog gezet worden!

Je kunt ook mijn werkperikelen  hier mee volgen!

Aan iedereen een fijne vakantie!

 

top100cookingsite

01:59 Gepost door Mamamia in Franse gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-08-08

656. Pasta met gerookte zalm.

pasta met gerookte zalm

 Benodigdheden:

  • 450 gr spaghetti
  • 2 el olijfolie
  • 90 gr verkruimelde feta
  • zout
  • verse blaadjes koriander om te garneren
  • 3 dl crème fraîche
  • 1,5 del cognac
  • 125 gr gerookte zalm
  • snuifje cayennepeper
  • peper

Werkwijze:

  1. Breng in een grote pan water met een beetje zout aan de kook. Voeg de pasta en 1 el olijfolie toe en kook de pasta in 8-10 minuten gaar. Giet hem af, doe hem terug in de pan en besprenkel met de rest van de olijfolie. Dek de pan af , schud er even mee, en zet hem weg en houd hem warm.
  2. Doe de room in een kleine steelpna en breng hem tegen de kook aan, maar niet laten koken. Schenk de cognac in een andere kleine pan en breng ook dit tegen de kook aan. Haal beide pannen van het vuur en meng ze tesamen.
  3. Snijd de gerookte zalm in dunne reepjes en voeg ze aan het rommengsel. Breng het geheel op smaak met cayennepeper en peper. Roer vlak voor het opdienen de verse koriander erdoor.
  4. Schep de pasta in een vvoorverwarmde schaal, schenk de saus erover en schep alles met 2 grote vorken grondig door elkaar. Strooi de verkruimelde feta over het gerecht, garneer met de verse blaadjes koriander en dien onmiddellijk op.


top100cookingsite

28-07-08

655. Pittig gekruide kip.

gekruide kip

 Benodigdheden:

  • 1 steranijs
  • 2 kaneelstokken
  • 2 el venkelzaad
  • 5 kruidnagels
  • 5 peperkorrels
  • 4 el sojasaus
  • 4 el olijfolie
  • 600 gr kifilet in grote stukken gesneden
  • 2 dl kippenbouillon
  • 2 el suiker

Werkwijze:

  1. Plet de kruiden in een vijzel tot een fijn poeder
  2. Meng de sojasaus met de kruiden en laat hierin het vlees gedurende minstens 2 uur marineren
  3. Warm de olie op en braad er de kip snel aan alle kanten aan.
  4. Voeg er de bouillon en de suiker bij. Laat alles gedurende 25 minuten op een zacht vuur garen en dien op met rjst en een stevige rode wijn.

 


top100cookingsite

 

03-07-08

654. Waterkerssoep.

 

Waterkers bevat heel veel vitamientjes en is de basis voor een overheerlijke soep.

waterkerssoep

 

Benodigdheden:

  • 1 prei in ringetjes gesneden
  • 250 gr geschilde en in dunne plakjes gesneden aardappelen
  • 0,5 dl kippenbouillon
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • 4 bosjes waterkers
  • 3el crème fraîche
  • plukjes waterkers om te garneren

 

  1. Verhit de boter in een pan en fruit de prei al roerend gaar zonder te laten kleuren.
  2. Voeg de aardappelen, de bouillon, de nootmuskaat en wat peper en zout toe. Breng aan de kook en laat een deksel 5 minuten zachtjes koken.
  3. Voeg de waterkers toe en laat nog 10 minuten zachtjes meekoken.
  4. Laat de soep iets afkoelen. Pureer de soep met de mixer. Spoel de soeppan schoon en zet er een zeef in.
  5. Roer de gepureerde soep met de achterkant van een houten lepel door de zeef en druk de puree goed uit, zodat alleen de harde steeltjes van de waterkers in de zeef achterblijven.
  6. Proef of er nog zout of peper bij moet en roer de crème fraîche door de soep. Warm de soep door zonder ze te laten koken. Garneer de soep met de plukjes waterkers en een scheutje room.

 

02-07-08

653. Geroosterde kipfilet met limoen.

 

geroosterde kip

 

Benodigdheden:

  • 4 kipfilets van ongeveer 200 gr
  • peper en zout
  • 4 limoenen
  • 1 el witte-wijnazijn
  • 5 el olijfolie
  • 1 el fijngehakt basilicum

Werkwijze:

  1. Wrijf de kipfilet rondom in met peper en zout. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
  2. Snijd de buitenste dunne schil van 2 van de limoenen met behulp van een zesteur in dunne reepjes. Pers deze 2 limoenen uit.
  3. Roer het limoensap met de azijn en 4 el van de olijfilie in een kommetje goed door elkaar en schep er de reepjes limoenschil door.
  4. Schep dit mengsel over de kipfilets in de schaal. Zet de afgedekte schaal minstens 4 uur in de koelkast.
  5. Neem het deksel of de folie van de schaal, bestrijk de kipfilets zorgvuldig met de marinade en zet de schaal 30-35 minuten in een op 180° C voorverwarmde oven tot de kipfilets kleur hebben en gaar zijn.
  6. Schil ondertussen de resterende twee limoenen tot op het vruchtvlees en snijd ze met een scherp mes in dunne plakjes.
  7. Verhit de resterende olie in een pan en bak de met basilicum bestrooide plakjes limoen 1 minuut tot de basilicum zijn geur vrijgeeft.
  8. Schep de kipfilets op een schaal en garneer ze met de gebakken plakjes limoen en nog met verse plukjes basilicum.

01-07-08

652. Stoofpotje van botervis.

 

art_mmmm_warme

Benodigdheden:

  • 800 gr botervisfilet
  • 4 el sesamolie
  • 4 dl visfumet
  • 1 el madrascurrypoeder
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 1 courgette, grof gesneden
  • 2 preistengels, grof gesneden
  • 3 wortelen grof gesneden
  • 250 gr paddestoelen
  • 1/2 limoen, geperst

Werkwijze:

  1. Snij de botervis in blokjes en bak hem aan in olie
  2. Breng de fumet aan de kook en doe er het currypoeder en de kokosmelk bij. Laat vijf minuten inkoken en voeg de visblokjes toe. Laat de vis zachtjes verder garen.
  3. Blancheer de prei, courgette en wortel. Bak de paddestoelen in een pan met wat olie. Doe alle groenten bij de vis. Werk af met het limoensap.

25-06-08

651. Gebakken courgettes met knoflook en parmezaan.

 

gebakken-courgettes

 

Benodigdheden:

  • 2 1/2el olijfolie
  • 3 courgettes in plakjes van 1/2 cm
  • 2 teentjes gehakte knoflook
  • de schil van 1 citroen
  • 50 gr versgeraspte parmezaan
  • zwarte peper
  • zeezout

Werkwijze:

  1. Verhit de olie in een pan en voeg de courgettes toe. Strooi de knoflook en citroenschil erover en schenk het citroensap erbij
  2. Keer de plakjes courgettes voorzichtig zonder ze te pletten, en schud de pan heen en weer, zodat ze niet aan de bodem kleven.
  3. Strooi na een paar minuten de helft van de parmezaan kaas erover en schud de pan nomaals om de kaas te verdelen. Voeg wat versgemalen zwarte peper en een beetje zout toe. Bak de courgettes niet langer dan 5 minuten. Ze moeten nog een beetje beet houden en heel lichtbruin verkleuren.
  4. Strooi de rest van de kaas erover, laat de kaas een beetje smelten en serveer.

24-06-08

650. Salade met kip en mango

 

Met het lekkere zomerse weertjes heb ik een lekkere lichte salade,
die prachtig van kleur is, voor jullie klaargemaakt.

salade-met-kip-en-mango

 

Benodigdheden:

  • 2 kipfilets
  • 4 el olijfolie
  • 1 mango
  • 2 rode pepers, zonder zaadjes en fijngehakt
  • 3 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • het sap van 2 limoenen
  • 1 krop little gem, in repen gesneden
  • handvol blaadjes rucola
  • 3 el balsamicoazijn
  • 1 et fijngehakte koriander

Werkwijze:

  1. Besprenkel de kipfilet met 2 et olijfolie en gril ze op een matig vuur. Laat ze afkoelen.
  2. Schil de mango, snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 em en leg de blokjes samen met de pepers en lente-uitjes in een kom. Schenk het limoensap erover en schep alles voorzichtig om; pas op dat je angoblokjes niet plet.
  3. Vermeng de reepjes little gem en blaadjes rucola in een andere kom voorzichtig samen met de balsamicoazijn en 2 el olijfolie. Zorg dat de blaadjes met de dressing zijn bedekt. Doe de sla in een grotere, schone kom.
  4. Snijd de kip in stukken en schep ze voorzichtig door het mangomengsel. Voeg de koriander toe en meng alles voorzichtig. Schep het mangsel tot slot door de sla.

649.Milanese risotto met kip.

 

Risotto-au-poulet

 

Benodigdheden:

  • 125 gr boter
  • 900 gr kip, dun gesneden
  • 1 fijn gesnipperde grote ui
  • 500 gr risottorijst
  • 6 dl kippenbouillon
  • 1,5 dl witte wijn
  • 1 tl verkruimelde saffraan
  • peper en zout
  • 60 gr geraspte parmezaan.

Werkwijze:

  1. Verwarm 60 gr boter in een pan en bak de kip en de ui goudbruin
  2. Voeg de rijst toe, roer goed en bak alles 15 minuten.
  3. Verwarm de bouillon tot hij kookt en voeg deze geleidelijk toe aan de rijst. Voeg de witte wijn, de saffraan en zout en peper toe en meng alles goed. Laat het geheel 20 minuten zachtjes koken, onder af en toe roeren. Voeg zo nodig meer bouillon toe.
  4. Laat de schotel 2-3 minuten staan, doe er vlak voor het opdienen nog wat bouillon bij en dan nog 10 minuten zachtjes koken. Serveer de risotto met de parmezaanse kaas en de rest van de beter.

23-06-08

648. Knoflook-kruidenkip

 

Benodigdheden:

  • 4 kippenborsten zonder vel
  • 100 gr volvette zachte kaas, op smaak gebracht met kruiden en knoflook
  • 8 plakken parmaham
  • 1,5 dl rode wijn
  • 1,5 dl kippenbouillon
  • 1 el bruine suiker

Werkwijze:

  1. Maak met een scherp mes een horizontale snee over de lengte van elke kippenborst, zodat een holte ontstaat.
  2. Roer de kaas met een houten lepel, zodat hij zachter wordt. Schep de kaas in de holte van elke kippenborst.
  3. Wikkel 2 plakken parmaham rondom elke kippenborst en bind ze stevig vast met een stukje draad.
  4. Schenk de wijn en de kippenbouillon in een grote pan en breng het mengsel aan de kook. Voeg de suiker toe als het mengsel begint te koken en roer goed, zodat de suiker oplost.
  5. Doe de kippenborsten erbij. Laat het geheel 12-15 min. zachtjes koken of totdat de kip gaar is en de sappen helder zijn als u met een vleespin in het dikste gedeelte van het vlees prikt.
  6. Haal de kip uit de pan, zet hem weg en houd hem warm.
  7. Warm  de saus op en kook hem tot hij is ingedikt. Haal de draad van de kip en snijd het vlees in plakken. Schenk de saus over de kip voordat u hem serveert.

21-06-08

647. Pikante pasta-omelet

 

pasta%20omelet

 

Benodigdheden:

  • 180 gr pasta
  • 2 kl olie
  • 1 grote ui
  • 1 paprika
  • 1 prei
  • 1 kl sojasaus
  • 1 eidooier
  • 2 eiwitten
  • 1/2 kl kerriepoeder
  • 1 kl sambal
  • 2 kl geraspte kaas
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water
  2. Verhit de olie in de pan. Snijd de ui, de paprika en de prei fijn en bak ze al roerend beetgaar. Breng op smaak met peper, zout en kerriepoeder.
  3. Klop de eidooier en de eiwitten op met de sojasaus en de sambal.
  4. Giet de pasta af,  doe ze in een kom en meng de gebakken groenten en de geraspte kaas door de pasta. Leg het pastamengsel in een pan en spreid het uit als een pannekoek. Giet er het eimengsel over en laat bakken tot het ei gestold is.

19-06-08

646. Afrikaans visstoofpotje.

 

visstoofpotje

Benodigdheden:

  • 4 moten van 200 gr koningsvis
  • 1 grote ui in ringen gensneden
  • 1 in rode in dunne reepjes gesneden paprika
  • 1,5 dl olie
  • 80 ml citroensap
  • 1 tl cayennepeper
  •  1 dl visbouillon

Werkwijze:

  1. Leg de vis in een ondiepe niet-metalen schaal en verdeel de ui en parika erover. Meng 80 ml olie met het citroensap en de cayennepeper en sprenkel dit over de vis. Dek de schaal af en laat de vis 30 min. in de koelkast marineren.
  2. Haal de ui en paprika uit de schaal en dep ze droog. Verhit 2 el van de rest van de olie in een diepe pan en voeg de ui en paprika toe. Zet het vuur laag en bak de groenten in 10 min. onder af en toe roeren zacht. Haal intussen de vis uit de marinade en dep hem droog. Bewaar de marinade.
  3. Schep de ui en paprika op een bord en verhit de rest van de olie in de pan. Schroei de vis aan beide kanten dicht en voeg dan de ui en parika, de marinade en de bouillon toe. Breng alles aan de kook, zet vuur lager en laat de stoofpot afgedekt nog 7 min. sudderen, of tot de vis gaar is. Breng het geheel op smaak, schep de vis op borden en verdeel de ui en paprika erover.

06-06-08

645. Meloentjes gevuld met seizoenfruit.

meloen

 

Benodigdheden:

  • 4 kleine meloenen
  • 2 abrikozen
  • 1 nectarine
  • 1 kleine ananas
  • 100 gr aardbeien
  • 100 gr frambozen
  • 1 citroen
  • 4 el suiker

Werkwijze:

  1. Snijd de bovenkant van de meloenen. Verwijder de pitten en haal er het vruchtvlees uit met behulpt van een Parijse lepel. Plaats ze in de koelkast. Doe het vruchtvlees in een slakom.
  2. Was en snijd de andere vruchten in stukken en meng ze met de meloenbolletjes.
  3. Besprenkel ze met met citroensap en suiker en meng alles voorzichtig.
  4. Vul de meloentjes met het fruit, plaats de 'hoedjes' er terug op en dien op.

 

°°°°°

Wie geeft mij een duwtje in de rug op de top 100.
klik op onderstaande banner!
Alvast bedankt voor uw stem!!!

top100-wit1

05-06-08

644. Terrine van roze garnalen en broccoli.

terrine

 

Benodigdheden:

  • 4 eieren
  • 300 gr roze garnaal
  • 400 gr broccoli
  • 15 cl room
  • peper en zout

 Werkwijze:

  1. Verdeel de broccoli in roosjes en was ze. kook ze 5 minuten in gezouten water, laat ze uitlekken en zet ze opzij.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg bakpapier in een cakevorm. Pel de garnalen, leg er een tiental opzij en mix de andere fijn.
  3. Voeg twee eieren aan de gemixte garnalen toe. Mix opnieuw en voeg 10 cl room toe. Kruid met peper en zout.
  4. Houd enkele roosjes broccoli apart en mix de andere fijn. Voeg dan de rest van de eieren toe. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Schik de resterende garnalen op de bodem van de bakvorm. Overgiet ze met de romige garnalenmengeling.
  6. Schik vervolgens de broccoliroosjes op en bedek ze ten slotte met de broccolicrème.
  7. Zet de terrine (in bain-marie) in de oven en bak ze gedurende 50 minuten. Laat ze afkoelen en plaats ze gedurende 12 uur in de koelkast.
  8. Dien op met sla en mayonnaise met olijfolie.

02-06-08

643. Gegrild zalm met gemarineerde komkommer.

gegrilde zalm

Benodigdheden:

  • 4 zalmfilets
  • 1 el sesamolie
  • peper en zout
  • sla
  • 1 komkommer
  • 2 tl zout
  • 4 el rijstwijnazijn
  • 3 el fijne suiker
  • 1 rode spaanse peper
  • 3 cl gember, geschild en geraspt

Werkwijze:

  1. Halveer e komkommer over de lengte, schep uit, gooi de zaadjes weg en snijd het komkommervlees in plakjes van 1 cm dikte. Doe het zout, de rijstwijnazijn, suiker, Spaanse peper en gember in een kom, voeg 4 el water toe en meng goed. Giet over de komkommer en laat trekken.
  2. Bestrijk de zalmfilets met de sesamolie en breng op smaak met peper en zout. Leg de vis met de kant van het vel op de voorverwarmde grillpan en gril 4 minuten. Keer de zalm om en grill nog 1 minuut.
  3. Haal uit de pan, en laat even rusten, dien op met de gemarineerde komkommer en een knapperige groene salade.

 

01-06-08

642. Gevulde aubergines.

gevulde aubergines

Benodigdheden:

  • 4 kleine aubergines
  • 350 gr runds-varkensgehakt
  • 3 sjalotjes
  • 1 bosje peterselie
  • 1 el provençaalse kruiden
  • 1 snede brood
  • 5 cl melk
  • 40 gr gruyère kaas
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°. Was de aubergines en wikkel ze in aluminiumfolie. Zet ze in de oven en laat ze 20 min. bakken.
  2. Haal ze uit de oven, laat ze afkoelen en snij ze overlangs in twee en hol ze uit.
  3. Dompel het broodkruim in de melk en hak de peterselie en sjalotjes fijn. Fruit de sjalotjes in één el olie. Voeg het gehakt toe en kruid en laat 4 min. bakken op een hoog vuur. Haal van het vuur en voeg de peterselie toe, samen met de provençaalse kruiden het brood en het vruchtvlees van de aubergines.Meng het geheel zorgvuldig.
  4. Meng de aubergines met deze mengeling en schik ze op een met olie ingesmeerde ovenschotel. Bestrooi met geraspte kaas.
  5. Zet in de oven en laat 10 min. bakken.

 

°°°°°°

Wie geeft mij een duwtje in de rug op de top 100.
Klik op onderstaande banner!
Alvast bedankt voor uw stem!!!

 

top100-wit1

18-05-08

641. Kaasstengels.

kaasstengels

Benodigdheden:

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • 1 ei geklutst
  • bakpapier

Werkwijze:

  1. Bestrijk  plakjes bladerdeeg met het geklutste ei en bestrooi ze met de geraspte kaas. Leg de 5 andere plakken deeg erop en druk ze licht aan. Snijd ze in 1 cm brede repen. Draai de repen vanuit de uiteinden op.
  2. Leg de kaasstengels op een met bakpapier bekleedde bakblik en ze ongeveer gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

00:57 Gepost door Mamamia in Gebak | Permalink | Commentaren (0) | Tags: parmezaanse kaas, kaasstengels, bladerdeeg, ei |  Facebook |

09-05-08

640. Kip met boontjes en prei in room.

 

kip met boontjes       

 

 

 

Benodigdheden:

  • 4 kippenborstfilets
  • 25 gr boter
  • 1 el olijfolie
  • mosterdboter
  • peper en zout
  • waterkerssalade

Benodigdheden voor de boontjes  en prei in room

  • 50 gr boter
  • 2 fijngehakte preitjes
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 2 tl fijngehakte rozemarijn
  • 800 gr flageoletboontjes
  • 300 ml groentenbouillon
  • 4 el volle room
  • zeezout en peper

Werkwijze:

  1. Smelt voor de boontjes en de prei boter in een pan, voeg de prei, knoflook en rozemarijn toe en bak 5 minuten op een gematigd vuur.
  2. Voeg de boontjes toe, roer een keer en giet de bouillon erbij . breng het geheel aan de kook, doe er een deksel op en laat 15 minuten sudderen. Roer de volle room erdoor, voeg peper en zout naar smaak toe en laat nog 5 minuten zonder deksel sudderen tot de saus ingedikt is. Laat even rusten, terwijl u de kip bereidt.
  3. Bestrooi de kip met peper en zout naar smaak. Verhit de boter en olie in een pan en als de boter stopt met schuimen, doe dan de kip erin en bak gedurende 4 minuten, draai om en bak de andere zijde.
  4. leg op iedere kippeborst een paar plakjes van de mosterboter en plaats het geheel nog 2- minuten in een warme oven. Dien op met de boontjes en de prei en een eenvoudige waterkerssalade.

°°°°°°

Wie geeft mij een duwtje in de rug in de top 100 list.
Klik op onderstaande banner!
Alvast bedankt voor uw stem!!!

top100-wit1