30-11-12

821. Pittige linzensoep.

pittige linzensoep.jpg

 

Pittige Linzensoep voor 6 personen

 

 

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 200gr groene linzen
  • 150gr basmatierijst
  • 1,5l groentebouillon
  • 1 rode chilipeper
  • 2 el olijfolie
  • 2tl gemalen kurkema
  • 2tl komijn
  • 1tl paprikapoeder
  • verse koriander
  • peper en zout

 

 

Werkwijze:

 

  • Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de pepertjes en snijd in dunne ringen.
  • Spoel de linzen grondig met koud water.
  • Fruit de ui, de knoflook en de rode peper gedurende ongeveer 10 minuten in de lijfolie op een matig vuur.
  • Voeg de kurkema, komijn en paprikapoeder toe en laat nog 1 min. doorwarmen.
  • Voeg dan de bouillon, de rijst en linzen toe en breng aan de kook. Laat circa 20 minuten doorkoken.
  • Breng op smaak met peper, zout en koriander en werk af met een rood pepertjes.

Serveer met een broodje

04-08-10

800. Gevulde paprika's op zijn Italiaans.

Gevulde paprika (2).jpg

Benodigdheden:
  • 3 grote paprika's
  • 1 aubergine
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 5 el olijfolie
  • peper en zout
  • 8 ontpitte zwarte olijven
  • 3 el gehakte peterselie
  • 40 gr paneermeel
  • 3 el geraspte parmezaanse kaas
  • bakpapier

 

Werkwijze:

 

1. Verwarm de oven voor op 250°C. Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten. Leg het bakpapier op de bakplaat, leg de paprika's daarop en bak ze ongeveer 25 minuten in de oven. Laat ze afkoelen en verwijder daarna het vel van de groenten. Snij de paprika's in reepjes van ongeveer 5 cm. Zet nu de oven lager op 200°C.

2. Was de aubergines en snijd ze in blokjes. Giet kokend water over de tomaten en laat ze met koud water schrikken, zodat u ze gemakkelijk kan pellen. Snij ook de tomaten in blokjes. Hak de ui en de knoflook en bakze in 3 el olijfolie aan. Voeg de aubergine en de tomaten toe en zout en peper naar smaak. Laat dit op een klein vuurtje en met gesloten pan ongeveer 45 minuten pruttelen. Dan zonder deksel iets laten inkoken.

3. Snij de olijven klein en voeg ze met de peterselie en 20 gr paneermeel toe aan de aubergines. Vul de paprikarepenmet dit mengsel, maak er rolletjes van en leg ze in een vuurvaste schotel. Bestrooi het geheel met de rest van het paneermeel en de parmezaanse kaas. Druppel hier de rest van de olie overheen en lat dit nog eens 20 munuten in de oven bakken.

 

Smakelijk!!

19:51 Gepost door Mamamia in Italiaanse gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-01-10

782. Ovenschotel van zalm en verse spinazie.

ovenschotel van zalm en spinazie

Ingredienten

- 500 gr verse spinazie
- 200 gr gerookte zalm
- 1 zakje geraspte kaas
- 1 el mosterd,zout,peper
- 1 pakje room culinair
- 1 kg aardappelen voor puree

Bereidingswijze

1. Laat de verse spinazie slinken in de pan met olijfolie  en laat hem uitlekken in een vergiet. Zout en peper toevoegen. Druk het vocht uit de spinazie.

2. Meng de room met de mosterd en zout en peper in een schaaltje.

3. Bereid de aardappelpuree.

4. De ovenschotel achtereenvolgens vullen met de spinazie, daarna de zalm, de puree, daarover de roomsaus met mosterd en als bovenste laag de kaas.

5. Zet de schotel in een op 200° voorververwarmde oven gedurende een 25-tal minuten.

13-12-08

734. Kipscaloppine met gremolata.

 

kipscaloppine

 

Benodigdheden:

  • 1 grote rode paprika
  • 100ml droge witte wijn
  • 100ml water
  • 1 kopjes grofgehakte peterselie
  • 1 el grofgeraspte citroenschil
  • 1 el citroensap
  • 1 teentje knoflook in vieren gesneden
  • 4 enkele kippefilets
  • 4 plakes prosciutto

Werkwijze:

  1. Snijd de paprika in vieren, verwijder de zaden en zaadlijsten. Rooster de paprikapartjes in de oven bij 250°C, gesneden kant onder, tot de velletjes krullen en zwart worden. Dek de paprikastukjes 5 minuten af met plastic. Verwijder de velletjes. Doe de parika, de wijn en het water in de keukenmachine en maak er een vrijwem glad mengsel van. Zet het paprikamengsel apart.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de peterselie, de citroenschil, het citroensap en de knoflook in de keukenmachine en maak er een gladde gremolata van.
  3. Snijd de kippefilet horizontaal door en laat alleen een randje dicht. Klap de kipfilets open en leg er plasticfolie tussen. Klop met een vleeshamertje zachtjes op de filet tot ze nog maar ongeveer 1 cm dik zijn. Verdeel de gremolata over de filets. Rol elke filet op en sluit aldus de vulling in. Verpak elk rolletje in een plakje prosciutto. Steek door elk rolletje een prikker.
  4. Leg de kiprolletjes in een grote, ingevette en ondiepe ovenschaal. Bak ze onafgdekt ongeveer 30 minuten in de oven bij 180°C.
  5. Doe ondertussen het paprikamengsel in een kleine steelpan. Breng het aan de kook en laat het op een laag vuur en onafgedekt oe de saus van de kip erbij. Breng het mengsel aan de kook. Serveer de kip bij de paprikasaus.

top100-wit1

15-11-08

707. Minestra di lenticchie.

 

 

week van de smaak
 

 

 

minestra

Benodigdheden:

  • 4 plakjes fijngesneden doorregen spek
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • 2 in plakjes geseneden stengels bleekselderij
  • 50 gr gebroken spaghetti
  • 450 gr bruine linzen uit blik
  • 1,2l groentebouillon
  • 2 el versgehakte fijne munt
  • 4 takjes verse munt om te garneren

Werkwijze:

  1. Fruit het spek, de ui, het knoflook en de bleekselderij al roerend 4-5 minuten op een laag vuur, tot de ui zacht is het spek bruin begint te worden.
  2. Voeg de pasta toe en bak dit al roerend 1 minuut.
  3. Voeg de linzen en de bouillon toe, breng alles aan de kook en laat de soep koken tot de pasta beetgaar is.
  4. Haal de pan van het vuur en roer de fijngehakte munt erdoor.
  5. Schep de soep in 4 warme kommen, garneer met de munt en serveer direct.

top100-wit1

10-11-08

703. Lasagne met aubergines en courgette.

lasagne met aub en courg.

 

Benodigdheden:

  • 1 kg aubergines
  • 8 el olijfolie
  • 25 gr knoflookkruidenboter
  • 450 gr courgette in plakjes gesneden
  • 225 gr geraspte mozzarella
  • 6 dl passata
  • 6 voorgekookte groene lasagnebladen
  • 6 dl bechamelsaus
  • 55 gr verse geraspte parmezaanse kaas
  • 1 tl gedroogde oregano
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Snijd de aubergine in dunne plakjes, leg ze in een vergiet, strooi er zout over en zet ze 20 minuten weg. Spoel daarna de plakjes af en dep ze droog.
  2. Verwarm 4 el olie in een grote pan. Bak de helft van de aubergines in 6-7 minuten op een laag vuur goudbruin, laat ze uitlekken op keukenpapier en bak de andere helft.
  3. Smelt de knoflookkruidenboter in een pan, bak de courgetteplakjes in 5-6 minuten goudbruin en laat ze utlekken op keukenpapier.
  4. Leg de helft van de groenten in een grote ovenschaal. Strooi er peper en de helft van de mozzarella over. Schep hierop de helft van de passata en leg hierop 3 vellen lasagne. Herhaal dit en eindig met een laagje lasagne.
  5. Schep de bechamelsaus erop en strooi hierover de parmezaanse kaas en de oregano. Bak het gerecht 30-35 minuten in een op 220°C voorverwarmde oven.

top100-wit1

24-09-08

669. Kipkebabs.

kipkebabs

 

Benodigdheden:

  • 4 kippeborstfilets zonder vel
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 2 el tomatenpuree
  • 4 plakjes gerookt spek
  • groot handvol verse basilicumblaadje
  • olie
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Spreid een stuk kip uit tussen twee stukken platicfolie en sla er stevig met een deegroller op, zodat het vlees overal even dik wordt.
  2. Meng het knoflook en de tomatenpuree door elkaar en bestrijk de filets ermee.
    Leg een plakje spek op elke filet en bestrooi ze vervolgens met de basilicum en peper en zout.
  3. Rol elk stuk kip stevig op en snijd het vervolgens in plakken.
  4. Rijg de plakken op zo'n maniet aan 4 vleespinnen dat ze er in een spiraalvorm aan vastzitten.
  5. Bestrijk het vlees dun met olie en gril ze ongeveer 10 minuten op een voorverwarmde grill. Draai ze één keer op.
    Dien ze heet op met een groene salade.

top100-wit1

top100cookingsite

11-08-08

662. Auberginetorentje.

auberginetorentje

 Benodigdheden:

  • 1 aubergine in plakjes gesneden
  • balsamicoazijn
  • plakjes tomaat
  • plakjes mozarella
  • basilicumblaadjes

Werkwijze:

  1. Snij de aubergines in plakjes en besprenkel met zout om het overtollige vocht te onttrekken. Na een tiental minuten het zout ervan afvegen
  2. Daarna de plakjes op een zacht vuurtje goed doorbakken.
  3. Nu beginnen we aan de torentjes.
  4. Een plakje aubergine, besprenkelen met balsamicoazijn, een plakje tomaat en een plakje mozarella. Nog een blaadje basilicum en als laatste nog een plakje aubergine.
  5. Dit alles zetten we nog een aantal minuutjes in een voorverwarmde oven van 180°c. En van zodra de mozarella begint te smelten, dadelijk serveren.

 

top100cookingsite

16:15 Gepost door Mamamia in Italiaanse gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-08-08

656. Pasta met gerookte zalm.

pasta met gerookte zalm

 Benodigdheden:

  • 450 gr spaghetti
  • 2 el olijfolie
  • 90 gr verkruimelde feta
  • zout
  • verse blaadjes koriander om te garneren
  • 3 dl crème fraîche
  • 1,5 del cognac
  • 125 gr gerookte zalm
  • snuifje cayennepeper
  • peper

Werkwijze:

  1. Breng in een grote pan water met een beetje zout aan de kook. Voeg de pasta en 1 el olijfolie toe en kook de pasta in 8-10 minuten gaar. Giet hem af, doe hem terug in de pan en besprenkel met de rest van de olijfolie. Dek de pan af , schud er even mee, en zet hem weg en houd hem warm.
  2. Doe de room in een kleine steelpna en breng hem tegen de kook aan, maar niet laten koken. Schenk de cognac in een andere kleine pan en breng ook dit tegen de kook aan. Haal beide pannen van het vuur en meng ze tesamen.
  3. Snijd de gerookte zalm in dunne reepjes en voeg ze aan het rommengsel. Breng het geheel op smaak met cayennepeper en peper. Roer vlak voor het opdienen de verse koriander erdoor.
  4. Schep de pasta in een vvoorverwarmde schaal, schenk de saus erover en schep alles met 2 grote vorken grondig door elkaar. Strooi de verkruimelde feta over het gerecht, garneer met de verse blaadjes koriander en dien onmiddellijk op.


top100cookingsite

24-06-08

649.Milanese risotto met kip.

 

Risotto-au-poulet

 

Benodigdheden:

  • 125 gr boter
  • 900 gr kip, dun gesneden
  • 1 fijn gesnipperde grote ui
  • 500 gr risottorijst
  • 6 dl kippenbouillon
  • 1,5 dl witte wijn
  • 1 tl verkruimelde saffraan
  • peper en zout
  • 60 gr geraspte parmezaan.

Werkwijze:

  1. Verwarm 60 gr boter in een pan en bak de kip en de ui goudbruin
  2. Voeg de rijst toe, roer goed en bak alles 15 minuten.
  3. Verwarm de bouillon tot hij kookt en voeg deze geleidelijk toe aan de rijst. Voeg de witte wijn, de saffraan en zout en peper toe en meng alles goed. Laat het geheel 20 minuten zachtjes koken, onder af en toe roeren. Voeg zo nodig meer bouillon toe.
  4. Laat de schotel 2-3 minuten staan, doe er vlak voor het opdienen nog wat bouillon bij en dan nog 10 minuten zachtjes koken. Serveer de risotto met de parmezaanse kaas en de rest van de beter.

01-06-08

642. Gevulde aubergines.

gevulde aubergines

Benodigdheden:

  • 4 kleine aubergines
  • 350 gr runds-varkensgehakt
  • 3 sjalotjes
  • 1 bosje peterselie
  • 1 el provençaalse kruiden
  • 1 snede brood
  • 5 cl melk
  • 40 gr gruyère kaas
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°. Was de aubergines en wikkel ze in aluminiumfolie. Zet ze in de oven en laat ze 20 min. bakken.
  2. Haal ze uit de oven, laat ze afkoelen en snij ze overlangs in twee en hol ze uit.
  3. Dompel het broodkruim in de melk en hak de peterselie en sjalotjes fijn. Fruit de sjalotjes in één el olie. Voeg het gehakt toe en kruid en laat 4 min. bakken op een hoog vuur. Haal van het vuur en voeg de peterselie toe, samen met de provençaalse kruiden het brood en het vruchtvlees van de aubergines.Meng het geheel zorgvuldig.
  4. Meng de aubergines met deze mengeling en schik ze op een met olie ingesmeerde ovenschotel. Bestrooi met geraspte kaas.
  5. Zet in de oven en laat 10 min. bakken.

 

°°°°°°

Wie geeft mij een duwtje in de rug op de top 100.
Klik op onderstaande banner!
Alvast bedankt voor uw stem!!!

 

top100-wit1

19-04-08

639. Tagliatelle met scampi.

 

tagliatelle met scampi

 

 

 

 

Benodigdheden:

  • 16 scampi
  • 400 gr tagliatelle
  • 2 in roosjes verdeelde stronken broccoli
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout
  • 2 tentjes knoflook

 Werkwijze:

  1. Kook de tagliatelle in gezouten water al dente.
  2. Kook ondertussen de roosjes broccoli gaar maar zorg dat ze knapperig blijven.
  3. Verhit de olie in een pan en bak hierin de knoflook en daarna de scampi.
  4. Voeg de broccoli toe en de pasta erbij.
  5. Breng op smaak met peper en zout.

°°°°°

Wie geeft mij een duwtje in de rug op de top 100 list.
Klik op onderstaande banner.
Alvast bedankt voor uw stem!!!!

top100-skynetblogs-roze460x60

01-04-08

637. Paprikasalade.

paparikasalade

Benodigdheden:

  • 1 ui
  • 2 groene paprika's
  • 2 rode paprika's
  • 3 el olijfolie
  • 2 in plakjes gesneden courgettes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl balsamicoazijn
  • 50 gr ansjovisfilets in stukjes
  •  25 gr zwarte lijven
  • 1 el fijngehakte verse basilicum
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Snijd de ui in partjes en snijd de paprika's in reepjes
  2. Verhit de olijfolie en voeg de ui, de paprika, de courgettes en de knoflook toe en bak ze 20 min op een laag vuur.
  3. Voeg de balsamicoazijn, de ansjovis, de olijven en peper en zout naar smaak toe. Meng alles door elkaar en laat afkoelen.
  4. Schep het mengsel op 4 borden en bestrooi met de basilicum.
  5. Serveer met vers brood.

°°°°°

Wie geeft mij een duwtje in de rug
op de top 100 list.
Klik op onderstaande banner!
Alvast bedankt voor uw stem!!!

top100-skynetblogs-roze460x60

01-05-07

527. Paprikasalade

paprikasalade


    Benodigdheden:
  • 1 ui
  • 2 rode paprika's
  • 2 gele paprika's
  • 2 grote courgetten in plakjes
  • 2 teentjes knoflook in plakjes
  • 1 tl balsamicoazijn
  • 50 gr ansjovisfilet in stukjes
  • 25 gr zwarte olijven, gehalveerd en ontpit
  • 1 el fijngehakte verse balsamico
  • peper en zout

    Tomatentoastjes:

  • klein frans stokbrood
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 1 ontvelde en in stukken gesneden tomaat
  • 2 el olijfolie

 

   Werkijze:

  1. Snijd de ui in partjes. Maak de paprika's schoon en snijd ze in dikke repen.
  2. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem. Voeg de ui, de paprika, de courgettes en het knoflook toe en bak ze op een laag vuur 20 min.. Roer ze nu en dan.
  3. Voeg de azijn, de ansjovis, de olijven en peper en zout toe, mengs alles door elkaar en laat het mengsel afkoelen.
  4. Schep het mengsel op 4 borden en bestrooi met de basilcum/
  5. Maak de tomatentoastjes door schuine sneetjes van 1 cm van het stokbrood of te snijden;
  6. meng het knoflook, de tomaat, de olie en peper en zout door elkaar en smeer op elk sneetje brood een dun laagje.
  7. Leg het brood op een bakplaat, sprenkel er olijfolie overheen en bak het in een voorverwarmde oven op 220° C in 5-10 min. knapperig. Serveer de tomatentoastjes bij de paprikasalade.

12-04-07

519. Carpaccio van zalm met sinaasappel.

recepten2_02

Benodigdheden:

* 1 el honing
* 300 gr verse zalm in schijfjes
* 2 el balsamicoazijn
* 2 sinaasappelen
* sap van 1 sinaasappel
* 2 dl olijfolie
* dille
* saffraandraadjes

Werkwijze:

1. Schik de zalm op de borgen
2. Verdeel de sinaasappelen in partjes, snijd de velletje eraf en verdeel de partjes over de borden
3. Meng de honing met de azijn, het sinaasappelsap, de olijfolie en wat saffraan.
4. Overgiet het geheel ermee.
5. Versier met de dille.

27-03-07

510. Tomaten-Mozzarella-filet.

tomate-mozarella

Benodigdheden:

* boter voor de ovenschaal
* 500 gr tomaten
* 250 gr mozzarella
* 1/2 bosje basilicum
* 600 gr varkensfilet
* 3-4 el olijfolie
* peper en zout

Werkwijze:

1. Vet een vlakke ovenschaal of taartvorm in met boter. Maak de tomaten schoon. Snijd ze de tomaten en de mozzarella in plakjes. Was basilicum en trek de blaadjes eraf. Maak het vlees eventueel schoon en dep het droog. Snijd het vlees in medaillons van ca. 2 cm dikte.
2. Verhit 2 el olie in een pan. Braad de medaillons in porties aan beide kanten kort aan. Breng de medaillons op smaak met peper en zout. Haal ze uit de pan en verdeel ze met de tomaten, de mozzarella en 3/4 basilicum dakpansgewijs over de ovenschaal. Besprenkel met 1-2 el olie en breng op smaak met peper en zout.
3. Gratineer de ovenschotel 10-15 min. in een voorverwarmde oven. Garneer de ovenschotel met de overige basilicum en serveer er ciabatta bij.

19-11-06

449. Gebakken courgettes in passata.

courgettes-tomatoes-19744

Benodigdheden:

*1 tl olijfolie
* 3 grote courgettes in dunne plakjes
* 2 kleine rode uien fijngesnipperd
* 3 dl passata (gezeefde tomaten)
* 2 el fijngehakte verse tijm
* knoflookzout en zwarte peper
* takjes verse tijm als garnering

Werkwijze:

1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet en ovenschaal in met de olijfolie
2. Leg de helft van de courgettes en ui in de schaal.
3. Schep de helft van de passata over de groenten, strooi er wat verse tijm over en breng het geheel op smaak met knoflookzout en peper.
4. Leg de rest van de courgettes en ui op de passata en strooi er nog wat knoflookzout en peper over. Verdeel de passata met een lepel gelijkmatig over de ovenschaal.
5. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak het gerecht 40-50 min., in de oven, tot de courgettes gaar zijn. Garnaar met takjes verse tijm en serveer heet.

07-11-06

434. Melanzane e pomodori al forno.

Melanzane

Benodigdheden:

* 600 gr aubergines in plakken van 1 cm gesneden
* 1 kg tomaten
* 2,25 dl olijfolie
* peper en zout
* 3 zakjes mozarella di buffela, in plakken gesneden
* 100 gr geraspte parmezaanse kaas

Werkwijze:

1. Leg, om de bittere smaak van de aubergine af te zwakken, de plakken in laagjes in een vergiet en bestrooi ieder laagje met zout. Laat het vergiet 30 min. in de spoelbak staan en uitlekken. Leg de tomatenplakken intussen uit op een keukenpapier, bedek ze met keukenpapier en laat ook uitlekken.
2. Spoel de aubergineplakken grondig onder stromend koud water zodat al het zout verwijderd is, en dep ze met keukenpapier droog.
3. Verhit 2 el olijfolie in een ruime pan met dikke bodem. Voeg de plakken tomaat toe en laat ze 30 sec. aan elke kant bakken. leg ze op een grote schaal en breng met peper en zout op smaak.
4. Veeg de pan met keukenpapier schoon en verhit 2 el olijfolie erin. Doe de plakken aubergines, telkens een paar tegelijk, in de pan en bak ze aan beide zijden goudbruin. Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak de rest van de aubergines op dezelfde manier en voeg zonodig steeds olijfolie toe.
5. Vet een ruime overenvaste schaal in met een beetje olijfolie. Leg aubergines en tomaat en de mozarella in laagjes om en om in de schaal en bestrooi met parmezaanse kaas. Eindig met een laagje kaas.
6. Zet de schaal 25-30 min. in een voorverwarmde oven (180°C) tot de bovenkant goudgeel is. Dien onmiddellijk op.

29-10-06

430. Citroenrisotto.

citroenrisotto

Benodigdheden:

* enkele saffraandraadjes
* 1,25 l hete groentbouillon
* 1 grote venkel
* 125 gr boter
* 1 gesnipperde ui
* 2 teentjes knoflook
* sap en schil van 1 citroen
* 300 gr risottorijst
* 100 ml wodka
* 50 gr gemalen parmezaanse kaas
* peper en zout

Werkwijze:

1. Week de saffraan in hete bouillon. Hak de venkel en het loof heel fijn
2. Smelt de helft van de boter in een pan, voeg ui, de venkel, knoflook, en citroenschil toe en bak 10 min. op een matig vuur, tot alles zacht is geworden. Voeg de rijst toe en roer 30 sec. tot de korrels glazig zijn.
3. Verhit ondertussen de saffraanbouillon en laat zachtjes koken. Voeg een soeplepel blouillon bij de rijst, kook en roer tot alles geabsorbeerd is. Ga zo 20 min. door met het beetje bij beetje toevoegen van de bouillon. Koken en roeren tot al het vocht is geabsorbeerd en de rijst 'al dente" is.
4. Haal de pan van het vuur, roer de overige boter, het citroensap, wodka, parmezaanse kaas, venkelloof en zout en peper erdoor, doe er een deksel op en laat 5 min. rusten.

04-10-06

404. Courgettes in saus met citrusfruit.

courgetten

Benodigdheden:

* 350 gr babycourgettes
* 4 lente-uien in dunne ringen
* 2,5 cm geraspte gemberwortel
* 2 el wijnazijn
* 1 el lichte sojasaus
* 1 tl lichtbruine suiker
* 3 el groentebouillon
* geraspte schil en sap van1/2 citroen en van 1/2 sinaasappel
* 1 tl maïsmeel

Werkwijze:

1. Doe de courgettes met een beetje zout in een pan met kokend water en kook ze in 3-4 min gaar. Laat ze uitlekken en doe ze weer in de pan. Zet de pan weg.
2. Doe de overige ingrediënten, behalve het maïsmeel, in een pan, breng het geheel onder af en toe roeren aan de kook en laat het 3 min. zacht doorkoken.
3. Meng het maïsmeel met 2 theelepels koud water in een kleine kom tot een papje en roer het daarna door de saus. Laat onder voortdurend roeren indikken.
4. Giet de saus over de courgettes en verwarm de groente op een laag vuur. Schud de pan om de saus goed over de courgettes te verdelen. leg de courgettes daarna op een voorverwarmd bord en serveer.