26-12-08

751. Zalmfilet met tariaykisaus.

 

zalmfilet met teryiakisaus

Benodigdheden:

  • 4 stukken zalmfilet van 150 gr
  • 2 el olie
  • 1 dl dry sherry
  • 1 dl japanse sojasaus of teriyakisaus
  • 1 el suiker
  • 2 bosjes lente-uitjes in ringen gesneden
  • 1 el sesamzaadjes

Werkwijze:

  1. Verhit de olie in de pan en bak de zalmfilets inca. 3 minuten lichtbruin, halverwege keren.
  2. Roer sherry, sojasaus en suiker door elkaar en giet dit bij de vis.
  3. Stoof de vis in 8 minuten zachtjes gaar, keer regelmatig en laat vocht verdampen tot de filts omhuld zijn met een donker, glanzend laagje.
  4. Leg de zalm met saus op een bord en versier met de lente-ui en de sesamzaadjes? Serveer met rijst en een salade.

top100-wit1