03-08-10

798. Penne met courgette en ricotta.

penne met courgetten.jpg

Benodigdheden:

 

  • 400 gr penne
  • zout
  • 1 kleine courgette
  • 4 knoflookteentjes
  • 1 bosje basilicum
  • 3 el sojaolie
  • 200 gr ricotta
  • peper
  • 50 gr geraspte permezaanse kaas

 

Werkwijze:

 

1. Kook de penne in ruim water met een beetje zout al dente.

2. Blancheer de courgettes ongeveer 2 minuten in kokend water, laat ze in koud water schrikken en snij ze vervolgens in plakken van ongeveer 1 cm dikte.

3. Hak de basilicum in reepjes, en de knoflook fijn.

4. Verhit in een pan de olie en bak daarin de courgette 1 minuut. Voeg de knoflook toe. Penne, courgette, basilicum, ricotta, zout en peper mengen. Over de borden verdelen en gegarneerd met parmezaanse kaas serveren.

 

Smakelijk.

28-03-10

785. Spaghetti aglio, olio e pereroncino

 

spaghetti oglio

 

Benodigdheden:

  • 600 gr spaghetti
  • zout
  • 1 kleine knoflook
  • 2 verse chilipepers
  • 5 el olijfolie
  • 4 el parmezaanse kaas
  • gehakte peterselie
  • zwarte peper

Werkwijze:

 

  1. Spaghetti in ruim zout water al dente garen Knoflook pellen en de teentje grof hakken. De chili's wassen en in ringen snijden.
  2. Olijfolie in een grote pan verhitten. Voeg de knoflook en chili toe, onder het bakken roeren totdat de knoflook bruuin is.
  3. Pasta afgieten en nat bij de knoflook in de pan voegen en goed mengen. Heet op de borden verdelen. Vervolgens naar wens bestrooien met pamezaanse kaas en verse peper en peterselie.

top100-wit1

26-10-09

777. Spaghetti met venusschelpjes.

 

pasta met venusschelpjes

 

Benodigdheden:

  • 400 gr pasta
  • 1 kg venusschelpjes
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 dl witte wijn
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout

Werkwijze:

  1. Spoel de schelpjes in ruim water. Snipper de peterselie. Pel en ahk de knoflook.
  2. Kook de pasta al dente in 4 liter gezouten water.
  3. Verwarm de knoflook en de peterselie zachtjes in een pan met drie el. olijfolie. Voeg er de venusschelpjes aan toe en, voor de knoflook begint te kleuren, ook de wijn. Laat de schelpjes op hoog vuur openkoken.
  4. Giet de pasta af, verdeel over de borden en schep er de schelpen bij. Sprenkel er nog een lepeltje olijfolie over.

 

top100-wit1

20-04-09

772. Pasta met tonijn en pepers.

 

pasta met tonijn

 

Benodigdheden:

  • 300 gr pastaschelpen
  • 2 el olijfolie
  • 1 fijngehakte ui
  • 4 geplette teentjes knoflook
  • 400 gr rode pepers uit blik, uitgelekt en fijngesneden
  • 425 gr tonijn uit blik
  • 250 ml water
  • 60 ml citroensap
  • verse basilicum

Werkwijze:

  1. kook de pasta gaar in een grote pan met kokend water tot hij gaar is. Giet de pasta af en spoel af onder koud water.
  2. Verhit de olie in een pan. Roerbak de ui en de knoflook tot de ui mals is.
  3. Voeg de pepers, tonijn, het water en sap toe en breng het mengsel aan de kook. Neem de pan van het vuur en roer de basilicum erdoor.
  4. Garneer de pasta met de saus.

top100-wit1

23-11-08

718. Bavette met gerookte zalm.

 

bavette met gerookte zalm

Benodigdheden:

  • 50 gr boter
  • 2,5 dl room
  • schil van 2 citroenen
  • 2 el citroensap
  • 4 el fijngehakte kruiden
  • 400 gr bavette
  • 250 gr raketsla
  • 8 sneetjes gerookte zalm
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Smelt de boter in een grote oeg de room toe en laat 2 minuten pruttelen.
  2. Snij de citroenschil in fijne reepjes en doe bij de room, samen met het citroensap en de kruiden. Laat al roerend met een derde inkoken. Haal van het vuur en breng op smaak.
  3. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en voeg toe aan de roomsaus.
  4. Doe er de raketsla en fijngesneden gerookte zalm bij.
  5. Meng voorzichtig op een laag vuur en serveer meteen.

Tip: indien geen gerookte zalm voorradig, serranoham of proscuitto is ook lekker erbij.

top100-wit1

27-09-08

674. Pappardelle me chilitomaatjes.

PAPPARDELLE MET CHILITOMAATJES

 

Benodigdheden:

  • 275 gr pappardelle
  • 3 el pindaolie
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • 2 fijn gesnipperde sjalotjes
  • 225 gr sperzieboontjes in stukjes
  • 100 ge gehalveerde kerstomaatjes
  • 1 tl gedroogde chili
  • 4 el pindakaas
  • 1,5 dl kokosmelk
  • 1 el tomatenpuree

Werkwijze:

  1. Doe de pasta in een pot kokend water met zout. Kook de pasta in 8-10 minuten beetgaar, giet hem af en houd hem warm.
  2. Verwarm ondertussen een wok. Doe de olie erin en roerbak hierin het knoflook en sjalotjes 1 minuut.
  3. Voeg de sperzieboontjes en de uitgelekte pasta toe en roerbak het mengsel nog 5 minuten. Voeg de tomaatjes toe en roer goed.
  4. Meng in een kleine kom de gedroogde chili, de pindakaas, de kokosmelk en de tomatenpuree. Voeg dit toe aan het mengsel in de wok en warm het geheel al roerend goed door.
  5. Schep het gerecht in een warme schaal en dien dadelijk op.

rank_image-4

 

top100-wit1

top100cookingsite

21-06-08

647. Pikante pasta-omelet

 

pasta%20omelet

 

Benodigdheden:

  • 180 gr pasta
  • 2 kl olie
  • 1 grote ui
  • 1 paprika
  • 1 prei
  • 1 kl sojasaus
  • 1 eidooier
  • 2 eiwitten
  • 1/2 kl kerriepoeder
  • 1 kl sambal
  • 2 kl geraspte kaas
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water
  2. Verhit de olie in de pan. Snijd de ui, de paprika en de prei fijn en bak ze al roerend beetgaar. Breng op smaak met peper, zout en kerriepoeder.
  3. Klop de eidooier en de eiwitten op met de sojasaus en de sambal.
  4. Giet de pasta af,  doe ze in een kom en meng de gebakken groenten en de geraspte kaas door de pasta. Leg het pastamengsel in een pan en spreid het uit als een pannekoek. Giet er het eimengsel over en laat bakken tot het ei gestold is.

21-03-08

635. Kokos-limoenrijst

limoenrijst

 

Benodigdheden:

  • 350 gr jasmijnrijst
  • 350 ml kokosmelk
  • 12 limoenblaadjes
  • 1 steeltje citroengras
  • 1 tl zout

Werkwijze:

  1. Was de rijst onder koud stromend water tot hij helder wordt. Schud goed droog.
  2. Doe de rijst, kokosmelk, limoenblaadjes, citroengras en zout in een pan met dikke bodem.
  3. Voeg 350 ml water toe en breng aan de kook. Laat 20 min sudderen.
  4. Haal de pan van het vuur en laat alles 10 min. rusten. Maak daarna pas de rijst met een vork los en dien op.

°°°°°

Wie geeft mij een duwtje in de rug
op de top 100 list.
Klik op onderstaande banner!
Alvast bedankt voor uw stem!!!

top100-skynetblogs-pasen-468x60

23-02-08

631. Spaghetti Bolognaise.

spaghetti-bolognaise

 

Benodigdheden:

  • 1 el olijfolie
  • 1 fijngesnipperde uit
  • 2 fijngehakte teentjes knoflook
  • 1 wortel in stukjes
  • 1 stengsel selder in blokjes
  • 50 gr spek in blokjes
  • 350 gr rundergehakt
  • 400 gr tomaatblokjes in blik
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1,25 dl rode wijn
  • 2 el tomatenpuree
  • peper en zout
  • 350 gr pasta

Werkwijze:

  1. Verwarm de olie in een grote pan. Voeg de ui toe bak ongeveer 3 min.
  2. Voeg de knoflook, de wortel, de bleekselderij en het spek toe en fruit alles3-4 min. of tot alles bruin begint te worden.
  3. Voeg het gehakt toe en bak alles op een hoog vuur nog eens 3 min, of tot al het vlees bruin is.
  4. Roer de tomaten, de organo en de rode wijn erdoor en breng het gehaal aan de kook. Draai het vuur lager en laat de saus 45 min. zachtjes koken.
  5. Roer de tomatenpuree erdoor en breng de saus op smaak met peper en zout.
  6. Kook de spaghetti in een pan kokend water in 8-10 min beetgaar. Laat de pasta goed uitlekken.
  7. Doe de spaghetti in een schaal en giet de bolognaisesaus erover. Meng alles goed en serveer het gerecht warm.

 

Wie geeft mij een duwtje op de top 100 list.
Klik op onderstaande banner.
Alvast bedankt voor uw stem!!!

top100-skynetblogs-pasen-468x60

14-02-08

628. Pastaschelpjes met kip.

schelpjes-pasta

 

 

Benodigdheden:

  • 240 gr pastaschelpjes
  • 260 gr kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 1/2 ui
  • 1 kl olijfolie
  • 80 ml room
  • gehakte bieslook
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water, laat uitlekken en houd warm
  2. Snijd het vlees en de parika in kleine blokjes. Pel en hak de ui. Verhit de olie in de pan en fruit er de ui in. Voeg de kip en de paprika toe, breng op smaak met peper en zout en bak nog 10 min. Roer er de room door en houd warm.
  3. Doe de gekookte pasta bij de saus. Bestrooi met de gehakte bieslook en dien onmiddellijk op.

 

Wie geeft mij een duwtje in de rug
op de top-100 list.
Klik op onderstaande banner.
Alvast bedankt voor je stem!

top100-skynetblogs-pasen-468x60

 

14-10-07

589. Risi e bisi.

risi


Benodigdheden:

  • 150 gr doperwten
  • 50 gr boter
  • 1teentje knoflook, fijngehakt
  • 3 stengels lente-ui, in ringetjes
  • 300 gr arborio-rijst
  • 1 l. kippenblouillon
  • 11/2 dl witte wijn
  • plak van 200 gr Parmaham in kleine reepjes
  • 5 courgettebloemen
  • platte peterselie
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas

Werkwijze:

  1. Kook de erwten net gaar in de kippenbouillon. Vis ze eruit en zet ze apart.
  2. Neem een braadpan met dikke bodem, smelt hierin de boter en fruit de knoflook en lent-ui.
  3. Voeg al snel de rijst toe en laat al roerend even meebakken. Zorg ondertussen dat de hete bouillon klaar staat.
  4. Doe steeds schepjes bouillon bij de rijst en laat deze al roerend absorberen. Herhalen tot de bouillon op is en de rijst bijna gaar is. Als laatste de wijn erdoor doen.
  5. Roer erwten, reepjes Parmaham en peterselie door de risotte, evenals de in dunne sliertjes gesneden gele bloemen.
  6. Op smaak brengen met peper en zout. Schaaf Parmezaankrullen over de risi e bisi ter garnering en dien meteen op in diepe borden.

25-09-07

581. Penne met hollandse garnalen.

pennemetgarnalen


Benodigdheden:

  • 250 gr garnalen
  • 300 gr penne
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 roma-tomaten
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 tl italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • 2 el bieslook

Werkwijze:

  1. Kook de penne in kokend gezouten water gedurende 10-12 min. beetgaar.
  2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de tomaten met het chilipoeder, de kruiden en 2 à 3 el water erdoor en laat de tomaten in 5 min. zachtjes worden. Roer de tomaten tot een sus en voeg peper en zout toe naar smaak.
  3. Giet de penne af en schep de pasta door de tomatensaus.
  4. Schep in een bord en verdeel de garnalen en bieslook erover.

20-08-07

577. Pizza met zeevruchten

pizzametzeevruchten


Benodigdheden:

  • 275 gr gemengde zeevruchten
  • 250 gr bloem
  • peper en zout
  • 1/2 zakje gedroogde gist
  • 7 el olijfolie
  • 3 lente-uitjes
  • 100 gr champignons
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 250 gr mozzarella
  • bakpapier

Werkwijze:

  1. Spoel de zeevruchten af met koud water. Meng 250 gr bloem, een snuifje zout, de gist, 125 ml lauwwarm water en 5 el olie. Laat het deeg afgedekt gedurende 30 min rijzen op een warme plek.
  2. Bekleed de bakblik met bakpapier. Kneed het deeg nonmaals goed en halveer het. Rol het op een beetje bloem uit tot 2 cirkels. Laat ze op het bakblik nog rijzen gedurende een 15-talmin.
  3. Was de lente-uitjes en de chamignons. Snijd de lente-ui in ringen en de champignons in schijven. Dep de zevruchten droog en bak ze 5 min in 2 el hete olie. Fruit de lente-ui en de champignons kort mee. Breng op smaak met peper en zout en laat het geheel een beetje afkoelen.
  4. Strijk de tomatenblokjes over de pizza's. Verdeel de zeevruchten, de lente-uitjes en de champignons erover. Snijd de kaas in plakken en verdeel deze over de pizza's. Bak ze gedurende een 25-tal min. in een voorverwarmde oven op 200°.

15-07-07

571. Penne met tomatenroomsaus.

penne


Benodigdheden:

  • 2 plakken spek
  • 4 rijpe tomaten
  • 500 gr penne
  • 1 el olijfolie
  • 2 fijngesneden lente-uitjes
  • 2 el fijngesneden basilicum
  • 3,5 dl slagroom

Werkwijze:

  1. Snijd het spek in kleine stukjes. Ontvel de tomaten.
  2. Snijd de tomaten doormidden en lepel er de zaadjes uit. Hak het vruchtvlees fijn.
  3. Kook de pasta al dente in een grote pan gezouten kokend water.
  4. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak hierin het spek en de lente-uitjes gedurende 5 min. op een zacht vuur.
  5. Voeg basilicum, slagroom en peper en zout toe en laat de saus een 5. min. pruttelen. Voeg de tomaten toe en warm de saus goed door.
  6. Serveer de pasta met de saus erover.

11-05-07

538. Tagliatelle della mare.

tagliatelle_rag

Benodigdheden:
  • 360 gr tagliatelle
  • 2 potjes van elk 100 gr lompviseitjes
  • 200 ml room
  • 1 el mosterd
  • peper en zout
  • enkele takjes dille

Werkwijze:

  1. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water
  2. Warm de room en de mosterd op een heel zacht vuurtje op
  3. Laat de gekookte pasta uitlekken en doe ze in een voorverwarmde schotel. Voeg de room en de lompviseitjes toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng voorzichtige, garneer met de takjes dille en dien onmiddellijk op.

09-05-07

535. Citroenpasta.

citroenpasta

Benodigdheden:

  • 3 el olijfolie
  • 15 blaadjes basilicum in reepjes
  • 3 el grofgehakte peterselie
  • 2 fijngehakte knoflookteentjes
  • rasp en sap van 2 citroenen
  • 500 gr penne
  • 75 gr fijngeraspte parmezaan

Werkwijze:

  1. Breng een ruime pan gezouten water aan de kook.
  2. Meng olijfolie, basilicum, peterselie, knoflook, citroenrasp en sap in een kom
  3. Kook de pasta beetgaar. Giet af en doe terug in de warme pan.
  4. Voeg de citroen -en kruidenolie toe en schep de pasta goed om.
  5. Bestrooi met de parmezaan en schep weer goed om.
  6. Kruid met peper en zout

11:45 Gepost door Mamamia in pastas | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-04-07

525. Pastaschelpjes met geitenkaas.

geitenkaasje

Benodigdheden:

* Vrije portie pastaschelpjes.
* 40 gr magere spekjes
* 40 gr pijnboompitten
* 1àà ml room
* 120 gr geitenkaas
* 1 el gehakte bieslook
* peper en zout

Werkwijze:

1. Zet de ovengrill aan. Kook de paste beetgaar in licht gezouten water en laat uitlekken. Bak de spekjes in een pan. Voeg de gehakte pijnboompitten en de roomt toe.
2. Doe de pasta in een ovenschaal. Verdeel de roomsaus met de spekjes en de pijnboompitten over de pastaschelpjes.
3. Snijd de geitenkaas in plakjes en leg die op de pasta. Grille in de oven tot de kaas gesmolten is. Bestrooi net voor het odienen met de bieslook.

10:45 Gepost door Mamamia in pastas | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-04-07

513. Tagliatelle met groene asperges en gepocheerd ei.

groene asperges

Benodigdheden:

* 60 gr tagliatelle
* 200 groene asperges
* 8 kl room
* 1 kl gehakte bieslook
* 1 kl azijn
* 2 eieren
* peper en zout

Werkwijze:

1. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Laat uitlekken en houd warm.
2. Laat de asperges uitlekken, doe ze in een ovenschaal met de room en de bieslook. Dek af en zet 1 min. in de micro. Houd warm. Breng een grote hoeveelheid water aan de kook en doe er de azijn bij. Breek er de eieren in en pocheer ze gedurende 2 min. Breng met een schuimspaan het wit terug rond de eidooier. Haal de eieren met de schuimspaan uit het water en leg ze op een stuk keukenpapier.
3. Doe de tagliatelle in het midden van een schaal en leg er de gepocheerde eieren op. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel daaromheen de asperges en de saus. Dien onmiddellijk op.

07-03-07

490. Gnocchi met salieboter en rucola.

gnocchi_la_sauge

Benodigdheden:* 100 gr ongezouten boter
* 6 gr salieblaadjes
* 250 gr rucola
* 2 romatomaten, fijngesneden
* geraspte parmezaanse kaas

Werkwijze:

1. Kook de gnocchi in een grote steelpan met in kokend gezouten water, en giethem daarna af.
2. Verwarm intussen de boter 5 min. in een grote pan op halfoog vuur tot de boter goudbruin is. Voeg de salie toe, roer 30 sec., en schep dan voorzichtig de gekookte gnocchi door de boter.
3. Verdeel de rucola over de borden en schep de gnocchi, tomaat en geraspte parmezaan erover.

18:54 Gepost door Mamamia in pastas | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rucola, tomaten, gnocchi, boter, parmezaanse kaas, salie |  Facebook |

11-02-07

485. Pasta met gesmolten ricotta en kruidige parmezaanse kaas.

penne-pasta

Benodigdheden:
* 350 gr penne
* 6 el olijfolie
* 100 gr pijnboompitten
* 125 gr fijngehakte raketsla
* 2 el fijngehakte verse peterselie
* 2 el fijngehakte verse basilicum
* 250 gr verse ricottakaas
* 50 gr versgeraspte parmezaanse kaas
* peper en zout

Werkwijze:

1. Kook de pasta al dente
2. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan, voeg de pijnboompitten toe en bak goudbruin. Zet apart.
3. Giet de pasta af, maar bewaar 4 el kookvocht, en doe beide weer terug in de pan. Voeg de pijnboompitten met de olijfolie, de kruiden, de ricotta, de helft van de parmezaanse kaas en veel peper en zeezout.
4. Dien op, op voorverwarmde borden, met de overgebleven parmezaanse kaas eroverheen gestrooid.

11-01-07

478. Gerookte kip met mostard en linguine.

pic27

Benodigdheden:

* 500 gr linguine
* 1 gerookte kip
* 300 gr zure room
* 1 el grove mostard
* 1 el verse bladpeterselie

Werkwijze:

1. Kook de linguine in een grote pan water met zout al dente. Laat de pasta uitlekken, maar bewaar 125 ml van het vocht om eventueel de saus mee te verdunnen.
2. Verwijder al het vlees van de kip en gooi vel en bot weg. Snijd de kip in stukjes.
3. Verwarm de zure room in een braadpan, totdat de room dunner wordt. Roer er mostard, kip, zout en peper door.
4. Meng de linguine door de saus en serveer het gerecht gegarneerd met peterselie.

19:02 Gepost door Mamamia in pastas | Permalink | Commentaren (0) | Tags: linguine, kookjuffertje, kip, room, mosterd, peterselie |  Facebook |

27-12-06

474. Macaronie met kaas -en hamsaus.

mamamia

Benodigdheden:

* 400 gram macaronie
* 2 uien
* 150 gram achterham
* 1dl slagroom
* 1 eetlepel olie
* 100 gram geraspte belegen Gouda kaas
* 1/2 l halvolle melk
* peper, zout

Werkwijze:

1. Klop de slagroom tot hij zo dik is als vla.
2. Verwarm de olie in een pan en fruit de uien glazig. Doe de ham erbij en warm dit even mee.
3. Laat de gare macaroni in een vergiet of zeef goed uitlekken.
4. Roer de uitgelekte macaroni, de geraspte kaas, peper en zout door de uien.
5. Schep er als laatste voorzichtig de slagroom door. Warm het gerecht goed door.

09:58 Gepost door Mamamia in pastas | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ui, ham, kookjuffertje, slagroom, olie, kaas, melk, peper en zout |  Facebook |

07-12-06

457. Linguine met krab.

linguine

Benodigdheden:

* 250 gr wit krabbenvlees
* 1 el olijfolie
* 1 handvol grofgesneden verse peterselie
* 1 gepest teentje knoflook
* 350 gr rijpe romatomaten, gepeld en in blokjes
* 6 el droge witte wijn
*350 gr gedroogde luingine
* peper en zout
Werkwijze:

1. Stamp het krabenvlees fijn in een vijzel en zet het wen
2. Verhit de lijfolie in een grote pan. Fruit de peterselie en het knoflook en kruid naar smaak onder voortdurend roeren.
3. Roer de tomaten, het krabbenvlees en de wijn erdoor, doe een deksel op de pan en breng het mengsel aan de kook. Zet het vuur lager en laat het geheel onder af en toe roeren 15 min. pruttelen.
4. Kook intussen de pasta in een grote pan met kokend water en zout vervolgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en houd een beetje kookvocht over. Doe de pasta terug in de schone pan.
5. Voeg de tomaten en de krab toe en meng alles. Voeg indien nodig wat kookvocht toe. Proef de saus en voeg enventueel nog zout en peper toe. Garneer met peterselie en serveer heet, in voorverwarmde borden.

12-11-06

441. Pasta met pesto van broccoli.

tn_broccoli_pasta

Benodigdheden:

* 400 gr pasta
* 500 gr broccoli
* 1 el pijnboompitten
* 1 teentje knoflook* geraspte picorino
* 2 el ricotta
* olijfolie
* zout

Werkwijze:

1. Kook de broccoli beetgaar en hou het kookvocht apart
2. Maak een pesto met de broccoli (wel enkele roosjes overhouden ter versiering), riccota, pijnboompitten, knoflook en olijfolie. Mix het geheel tot een homogene massa. Voeg daarna de geraspte picorino toe.
3. Kook de pasta beetgaar. Hou wat kookvocht over. Als de pasta klaar is, de pesto errbij, goed warm houden, eventueel wat kookvocht erbij en versieren met de overgebleven broccoliroosjes. Ter afwerking bestrooien met wat picorino.

mamamia

03-09-06

389. Vleesbrood met pikante pasta en aubergines.

Benodigdheden:

* look: 2 teentjes
* aubergines: 2
* basilicum: 1 bosjes
* olijfolie: 20 cl
* vleesbrood: 800 gram
* uien: 1
* rode Spaanse peper: 1
* peper en zout
* rozemarijn: 1 takje
* tijm: 1 takje
* gepelde tomaten in stukjes: 400 gram
* rode wijn: 10 cl
* bouillon van groenten: 1 blokjes
* penné: 400 gram

Werkwijze:

1. Verwarm de oven op 180°. Leg het vleesbrood in een met olie bestreken ovenschotel. Zet het in de oven en laat 40 minuten bakken.
2. Snij ondertussen de aubergine in schijfjes, leg ze in een zeef en bestrooi ze met zout.
3. Hak het pimentje fijn, pel de look en de ui en hak ze fijn. Warm wat olie in een kookpan en fruit er de ui en de look in. Voeg de tomaten, het pepertje, het bouillonblokje, de rode wijn en de kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout.
4. Droog de aubergines af en bak ze op een hevig vuur in de rest van de olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier en snij ze in stukjes.
5.Hou acht schijfjes apart voor de versiering.
6. Warm water met zout voor de pasta. Laat de penne 1 minuut minder lang koken dan op de verpakking is aangeduid. Laat ze uitlekken en voeg ze bij de saus.
7. Laat 1 minuutje koken, voeg de aubergines toe en dien op.

19:15 Gepost door Mamamia in pastas | Permalink | Commentaren (0) | Tags: aubergines, olijfolie, knoflook, uien, spaanse peper, pasta |  Facebook |

25-08-06

381. Pastasalade met kip en peer.

Benodigdheden:

* 125 gr spiraalpasta
* 100 kipfilet
* 1 peer in dunnen plakje
* 2 lente-uitjes
* 1 eetlepel geschaafde amandelen, geroosterd
* 50 gr romige blauwe kaas
* 11/2 eetlepel zure room

Werkwijze:

1. Kook de pasta beetgaar in een grote pan gezouten kokend water. Laat uitlekken, spoel af onder de koude kraan en laat weer goed uitlekken en afkoelen.
2. Doe de kip in een pan, schenk er koud water over en laat het vlees 8 min. zachtjes gaarsudderen. Draai een paar keer om en om. Neem de kip uit de pan, laat afkoelen, snijd de kip dan in mooie plakjes en doe de plakjes bij de afgekoelde pasta in een schaal. Voeg er de peer, lenteuitjes en amandelen toe.
3. Doe de blauwe kaas met de zure room met een flink mespunt zout en peper en 1 1/2 eetlepel ijswater in de kom van de keukenmachine. Pureer alles to een gladde dressing en hussel die door de salade. Verdeel de salade over twee lunchdoosjes en strooi er nog wa amandelen en lenteuitjes overheen.

20:51 Gepost door Mamamia in pastas | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-07-06

326. Pastasalade.

Benodigdheden:

* 400 g pasta (kleine schelpjes)
* 3 teentjes knoflook
* 255 g kerstomaatjes (geel)
* 255 g kerstomaatjes (rood)
* 10 olijven (zwart)
* 8 sprietjes bieslook
* 6 blaadjes basilicum
* 1 halve komkommer
* 4 eetlepels wijnazijn (wit)
* 7 eetlepels olijfolie (extra vierge)
* zeezout
* peper

Werkwijze:

1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Gooi de pasta en teentjes knoflook erin, laat 5 minuten zachtjes koken tot de pasta al dente is en laat uitlekken.
2. Leg de knoflook opzij voor de dressing. Doe de pasta in een kom. Hak de tomaatjes, de ontpitte olijven, de verse bieslook, de verse basilicum en de komkommer in stukjes van ongeveer half zo groot als de pasta en doe ze ook in de kom.
3. Knijp de teentjes knoflook uit hun schil en plet ze in een vijzel. Doe er azijn, olie en peper en zout bij. Sprenkel dit over de salade en voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.

21:18 Gepost door Mamamia in pastas | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-06-06

315. Penne alla melanzana.

Ingredienten:

500 g. Penne
50 g. ontpitte zwarte olijven
50 g. ontpitte groene olijven
1 aubergine
2 lepels olijfolie
2 fijngesneden teentjes knoflook
1/2 uitgeperste citroen
2 eetlepels vers gehakte peterselie
50 g. geraspte Parmezaanse kaas
versgemalen peper en zout
Werkwijze:

1. Snijd de aubergine in kleine blokjes en bestrooi ze met wat zout. Dek dit af en laat dit ca. 10 minuten intrekken en giet daarna het vocht af. De blokjes met keukenpapier goed droog deppen.
2. Ondertussen de pasta beetgaar afkoken in een ruime pan kokend water met een scheutje olijfolie en zout. Giet de pasta af en doe deze terug in de pan.
3. Snijd in de tussentijd de olijven fijn. Verhit dan de olijfolie in een zware pan en doe de knoflook erbij. Niet te lang anders verbrand de knoflook. Voeg de aubergineblokjes toe en laat deze even op hoog vuur bakken.
4. De fijngesneden olijven eraan toevoegen en ook even laten meegaan. Nu het citroensap toevoegen en het geheel op smaak brengen met peper en zout.
5. De pasta bij de saus scheppen en mengen. In diepe voorverwarmde borden scheppen en bestrooien met de peterselie en geraspte Parmezaanse kaas. Strooi eventueel wat hele olijven over de pasta.

14:35 Gepost door Mamamia in pastas | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-08-05

14. Alfredo

Voorbereiding: 10 min.
Kooktijd: 15 min
Voor 4-6 personen
  • 5oo gr pasta
  • 90 gr boter
  • 150 gr versgeraspte parmezaanse kaas
  • 3 dl slagroom
  • 3 el fijngehakte peterselie
  1. Kook de pasta in een een pan ruim kokende water met zout al dente. Giet hem af en houd hem warm in de pan.
  2. Smelt, terwijl de pasta opstaat, de boter op een laag vuur. Voeg de parmezaanse kaas en de slagroom toe en breng de saus al roerend aan de kook. Zet het vuur laag en kook de saus al roerend iets in. Voeg de peterselie en zout en peper naar smaak toe en meng goed.
  3. Schep de saus door de pasta. U kunt dit gerecht garneren met fijngehakte verse kruiden zoals tijm.

Tip: traditioneel at men fettuccine bij deze saus, maar u kunt elke gewenste pastasoort gebruiken. Het is een zeer eenvoudige saus, die vlak voor de pasta gaar is, gemaakt kan worden.

 

 


20:59 Gepost door Mamamia in pastas | Permalink | Commentaren (0) | Tags: boter, parmezaanse kaas, slagroom, peterselie, pasta |  Facebook |

19-08-05

4. Penne met tomaten-roomsaus.

Voorbereidingstijd : 25 min.
Kooktijd : 20 min.
Voor 6 personen.
 
****
 
Benodigdheden:

  • 2 plakken spek (naar keuze)
  • 4 grote, rijpe tomaten
  • 500 gr penne
  • 1 el olijfolie
  • 2 lent-uitjes, fijngesneden
  • 2 el fijngesneden verse basilicum
  • 3,5 dl slagroom

****

 

  1. Snijd de zwoerd van het spek en snijd het spek in kleine stukjes. Kruis de tomaten met een scherp mes in. Leg ze 1-2 min. in kokend water. Dompel ze vervolgens onder in koud water en trek het vel eraf.
  2. Snijd de tomaten doormidden en lepel de zaadjes eruit. Hak het vruchtvlees fijn.
  3. Kook de pasta in een grote pan kokend water met zout al dente. Giet hem af en houd hem warm.
  4. Verhit  terwijl de pasta kookt de olie in een pan. Bak het spek met de lente-uitjes 5 min. op matig vuur. Voeg basilicum, slagroom en zout en peper toe en laat de saus 5 min. pruttelen. Voeg de tomaten toe en warm de saus goed door. Serveer de pasta met de saus erover.
  5. Naar hartelust kan u ook parmesaankaas gebruiken.