01-05-12

818. Lentequiche met asperges.


aspergequiche.jpg



Benodigdheden:

 

  • 1 vel bladerdeeg
  • 500 gr verse asperges
  • 100 gr erwtjes
  • 500 gr cottage cheese
  • 5 sneetjes lichtgerookte ham
  • 3 eieren
  • 1/2 bosje verse bieslook
  • nootmuskaat
  • peper en zout

 

 

Voorbereiding:

 

  1. Schil de asperges
  2. Breng lichtgezouten water aan de kook en laat de asperges en de erwtjes gedurende 10 min. koken.
  3. Giet af, laat schrikken onder koud water, laten uitlekken.
  4. Snij de asperges in kleine stukjes. En hou de aspergepunten (5cm lang) opzij.
  5. Snij de gerookte ham in blokjes.

 

Werkwijze:

 

  1. Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm en prik er enkele keren in met een vork.
  2. Schep de erwtjes en aspergestukjes in de taartvorm. Leg er de reepjes ham over.
  3. Klop de eieren los met de cottage cheese. Kruiden met peper en zout, nootmuskaat en voeg ook de fijngesnipperde bieslook toe.
  4. Giet dit mengsel in de taartvorm en schik er de aspergepunten bovenop.
  5. Bak gedurende 35min in een op 200°C voorverwarmde oven.

 

Lauw serveren met een salade.

 

Smakelijk!!

03-04-12

816. Quiche met zalm en prei.

quiche-met-prei-eieren-en-gruyere.jpg


Benodigdheden:

  • vel bladerdeeg
  • 200 gr gerookte zalm
  • 3 preistengsel, alleen het wit
  • 6 eieren
  • 3 dl room
  • geraspte gruyère kaas
 
Werkwijze:
 
1.Verwarm de oven voor op 180°.
2. Snijd de prei in ringen en stoof ze in wat boter in de pan. Snijd ondertussen de gerookte zalm in reepjes.
3. Voor het beslag meng je drie volledige eieren en drie dooiers met de room. Kruiden naar smaak met peper en zout.
4.Als de oven warm is, leg dan het bladerdeeg in de taartvorm, gebruik hierbij het vel bakpapier dat er normaal gezien bijzit. Prik gaatjes in het deeg met een vork en laat het al een kwartiertje voorbakken in de oven.
5. Haal na een kwartier het bladerdeeg uit de oven en doe er de prei en de zalm in. Overgiet alles met het ei-roommengsel en strooi er nog wat geraspte kaas bovenop.
6. Zet de quiche een ruim half uur in de oven, tot de bovenkant mooi bruin ziet. Smakelijk!


18:02 Gepost door Mamamia in Groenten, Quiches, Visgerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |