02-04-12

814. Salade met gerookte kip.

Kipsalade-met-druiven.jpg

 

Benodigdheden:

 

  • gemengde salade
  • 400 gr gerookte kippeborstfilet
  • 2 stengels bleekselder
  • 1 tl honing
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 el walnotenolie
  • 200 gr verse ananas in blokjes
  • maïskorrels

 

Werkwijze:

  1. Was en snij de gemengde salade in stukjes
  2. Snij de kippeborstfilet in schijfjes
  3. Maak de selder schoon, en snij in plakjes
  4.  Meng de honing met de citroen en de olie tot een smeuïge vinaigrette. Kruid af met peper en zout
  5. Meng onder elkaar met de maïs en de ananas en serveer met de salade en de kip
 
 

 

12-07-11

810. Tonijn met venkelsalade.

tonijn-venkelsalade.jpg

Benodigdheden:

° 4 tonijnsteaks

° 1 venkel in plakjes gesneden

° 2 fijngesnipperde sjalotjes

° 1 komkommer, zonder zaadjes en in fijne plakjes gesneden

° handvol munt, kervel en peterselie

° 8 ansjovisfilts

° sap van 1 citroen

° 4 el olijfolie

° zout en zwarte peper

 

Werkwijze:

1. Sprenkel 2el olijfolie over de tonijnsteaks en kruid ze met de peper. Zet ven in de koelkast.
2. Verhit de overige olijfolie en roerbak de venkel in 5 à 6 minuten. Kruiden met peper en zout en laten afkooelen in een grote kom.
3. Doe de sjalotjes en de komkommer bij de venkel. Roer er de verse kruiden  onder en breng op smaak met het citroensap.
4. Verhit de grillpan en bak de tonijnsteak 30 seconden aan beide kanten.
5. Leg de tonijnsteak op de borden, serveer er de venkel-komkommersla bij. Leg 2 ansjovisfilets op de salade en besprenkel met de dressing die overblijft uit de slakom.
6. Serveer met een partje citroen.

 

Smakelijk. 

04-07-10

787. Tomatensalade

 

tomatensalade

 

Met dit warme weer heeft een mens niet zoveel zin om te eten!

Daarom vandaag deze verfrissende zomerse tomatensalade!
Lekker met een vers stokbroodje en een verfijnde serano-ham!!

 

Benodigdheden:

  • 1 groene paprika
  • 1 kleine rode ui
  • 250 gr kerstomaatjes of trostomaten
  • 100 gr rauwe ham
  • 10 groene olijven
  • 1 grote rijpe tomaat
  • 1 knoflookteentje
  • 1 el witte wijnazijn
  • 4 kl olijfolie
  • peper en zout
  • tabasco
  • platte peterselie

Werkwijze:

  1. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes.
  2. Pel en hak de ui, de pterselie hak je fijn
  3. Halveer de kerstomaatjes en snij de ham in fjne reepjes en de olijven snij je in ringetjes.
  4. Was de tomaat, dompel ze enkele seconden onder in kokend water en pel ze.
  5. Prak de tomaat met een vork en druk het vruchtvlees door een zeef.
  6. Roer de geperste knoflook, de olie en de witte wijnazijn erdoor.
  7. Breng de tomatensaus op smaak met peper en zout en een beetje tabasco naar eigen wens.
  8. Schep de paprika, de ui, de peterselie, de kerstomaatjes, de ham en de olijven erdor.
  9. Laat een tijdje marineren zodat de smaken zich kunnen vermengen!

Lekker verfrissend bij dit zomerse weer! Smakelijk!!

18-09-08

667. Herfstsalade met paddestoelen.

herfstsalade

Benodigdheden:

  • 2 kipfilets
  • 250 gr gemengde salade
  • 200 gr gemengde paddestoelen
  • 1 fijn gesnipperde sjalot
  • 4 el olie
  • 2 kl mosterd
  • 2 kl rode-wijnazijn
  • kervel
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Bak de kipfilet met peper en wat zout in een weinig vetstof.
  2. Haal de kip uit de pan en bak vervolgens de champignons met de sjalot.
  3. Versnijd de kipfilet.
  4. Meng de mosterd met de azijn en voeg de olie langzaam toe.
  5. Meng de helft daarvan met de sla.
  6. Meng de resterende dressing met de paddestoelen.
  7. Leg ze op een bedje van sla en chep daarop de kip.
    Bestrooi met kervel.

top100-wit1

top100cookingsite

24-06-08

650. Salade met kip en mango

 

Met het lekkere zomerse weertjes heb ik een lekkere lichte salade,
die prachtig van kleur is, voor jullie klaargemaakt.

salade-met-kip-en-mango

 

Benodigdheden:

  • 2 kipfilets
  • 4 el olijfolie
  • 1 mango
  • 2 rode pepers, zonder zaadjes en fijngehakt
  • 3 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • het sap van 2 limoenen
  • 1 krop little gem, in repen gesneden
  • handvol blaadjes rucola
  • 3 el balsamicoazijn
  • 1 et fijngehakte koriander

Werkwijze:

  1. Besprenkel de kipfilet met 2 et olijfolie en gril ze op een matig vuur. Laat ze afkoelen.
  2. Schil de mango, snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 em en leg de blokjes samen met de pepers en lente-uitjes in een kom. Schenk het limoensap erover en schep alles voorzichtig om; pas op dat je angoblokjes niet plet.
  3. Vermeng de reepjes little gem en blaadjes rucola in een andere kom voorzichtig samen met de balsamicoazijn en 2 el olijfolie. Zorg dat de blaadjes met de dressing zijn bedekt. Doe de sla in een grotere, schone kom.
  4. Snijd de kip in stukken en schep ze voorzichtig door het mangomengsel. Voeg de koriander toe en meng alles voorzichtig. Schep het mangsel tot slot door de sla.

01-03-08

632. Champignonsalade.

champignonsalade

Benodigdheden:

  • 150 gr witte champignons
  • 4 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 5 in stukjes ansjovisfilets
  • 1 el marjolein
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Maak de champingons schoon met een vochtige doek.
  2. Snijd ze daarna in dunne plakjes.
  3. Meng de olijfolie en het citroensap door elkaar.
  4. Roer de ansjovisfilets door de champignons
  5. Kruiden met peper en zout en verse marjolein

°°°°°

Wie geeft mij een duwtje in de rug
op de top 100 list.
Klik op onderstaande banner.
Alvast bedankt voor je stem!

top100-skynetblogs-pasen-468x60

 

10-10-07

587. Herfstsalade met bietjes en pompoen.

rode-bietjes


Benodigdheden:

  • 2 bolletjes knoflook
  • 4 dunne plakken stevige pompoen, met schil
  • 1 tl tijmblaadjes
  • 4 kastanjes geroosterd en gehalveerd
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 venkel, in fijne sliertjes
  • 2 rode bieten, gekookt en in dunne partjes
  • 2 el geroosterde hazelnoten, grof gehakt
  • olijfolie
  • truffelolie
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Wikkel de knoflook in aluminiumfolie en laat 40 min. garen in de oven. Knijp de zachte moes eruit.
  2. Bestrooi de pompoenschijven met tijm, kruid met peper en zout en bestrijk ze met olijfolie. Rooster de plakken pompoen 4 min. aan elke kant beetgaar, op of onder de grill. Snij in punten.
  3. Bak de kastanjes in 1 el olie tot ze kleuren. Voeg er dan de balsamico aan toe, laat inkoken tot de azijn dikt en de kastanjes lichtglazig zijn.
  4. Verdeel de groenten en de noten over 4 borden. Werk af met olijfolie en truffelolie. Lepel de balsamicostroop met de kastanjes erbij en serveer meteen.

 

21-07-07

572. Gevulde romatomaten met salade van tonijn.

bannermamamia


Benodigdheden:

  • 8 romatomaten
  • 200 gr tonijn
  • 3 gesnipperde lente-uitjes
  • 100 gr verse kaas
  • 40 gr kalamataolijven

Werkwijze:

  1. Verwijder de steeltjes van de tomaten en kruis de tomaten in aan de onderzijde.
  2. Breng een pot water aan de kook en dompel hierin de tomaten gedurende 10 sec. Leg ze onmiddellijk in ijskoud water en pel de tomaten.
  3. Snijd de tomaten doormidden over de lengte en verwijder met behulp van een lepel de zaadjes.
  4. Meng de tonijn met de verse kaas, gesnipperde lente-ui en de olijven. Kruiden met peper en zout.
  5. Vul de tomaten op met de tonijnsalade en dien ze op.

13-05-07

543. Roze garnalen op zijn Grieks.

rozegarnalen

Benodigdheden:
  • 1 teentje knoflook
  • 3 tomaten
  • kappertjes
  • 250 gr roze garnalen
  • 100 gr fetakaas
  • olijfolie
  • olijven, zwarte en groen
  • 1 ui
  • 1 groen paprika
  • wijnazijn
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Ontpit de tomaten en snijd het vlees in blokjes
  2. Snijd de ui in halve ringen en de paprika in blikjes
  3. Fruit de paprika 5 tot 10 min. in de olijfolie en laat afkoelen
  4. Meng in een slakom de blokjes paprika met de ui, de tomaten, de kappertjes en de garnalen
  5. Bereid en vinaigrette met 1 el azijn en 3 el olijfolie, peper en zout en de geplette look

Overgiet met de dressing op het moment van serveren. Meng alles goed en voeg de verkruimelde fetakaas toe.

02-05-07

531. Aspergessalade met sinaasappel.

aspergesalade

Bendodigdheden:

* 175 gr dunne groene asperges
* 30 gr waterkers
* 1/4 rode ui, in hele dunne plakjes gesneden
* 1 kleine sinaasappel, gepeld en in partjes verdeeld
* 50 gr zachte geitekaas

Benodigdheden sinaasappel-maanzaaddressing

* 1/2 el sinaasappelsap
* 1/2 tl fijn geraspte sinaasappelschik
* 1/2 tl suiker
* 1/2 el rode wijnazijn
* 1 tl maanzaad
* 1 el olijfolie

Werkwijze:

1. Breng een pan gezouten water aan de kook, doe de asperges erin en laat ze in 1-2 min beetgaar koken. Laat uitlekken, spoel af onder de koude kraan en laat opnieuw uitlekken.
2. Meng de asperges in een schaal met de waterkers, ui en sinaasappelpartjes. Verdeel de salade over de borden en verkruimel de geitenkaas erover. Voeg peper en zout naar smaak toe.
3. Meng voor de dressing alle ingrediënten in een kom en klop ze goed door elkaar. Overgiet de salade met de dressing juist voor het opdienen.

01-05-07

530. Salade van kipfilet met chili en cashewnoten

kipfilet

Benodigdheden:

*2 tl olijfolie
* 300 gr kipfilet
* 50 gr slablaadjes
* 125 gr kerstomaatjes, gehalveerd
* 1/2 komkommer, in blokjes gesneden
* 50 gr taugé
* 40 gr cashewnoten, grof gehakt

Voor de dressing:

* 1 1/2 el zoete chilisaus
* 1 el limoensap
* 1 tl vissaus
* 1 el verse koriander
* 1 klein teentje knoflook
* 1/2 rode chilipeper, fijngehakt
* 1 tl verse geraspte gemberwortel
* 2 tl sesamolie

Werkwijze:

1. Verhit de olie in een pan. Doe de kip erin en bak op een matig vuur gedurende 5-8 min. aan beide kanten. Snijd de filets terwijl ze nog warm zijn oerdwars in reepjes.
2. Meng de dressingingrediënten goed door elkaar in een kom. Hussel de warme kippereepjes met de dressing en laat alles even afkoelen. Verdeel de slablaadjes, tomaatjes, komkommer en taugé over de borden, strooi er de noten over en beleg met de kippereepjes.

27-11-06

455. Herfstwildsalade.

mamamia

Benodigdheden:

Salade:
* 400 gr wild
* 1 appel
* 100 gr cheddar
* 1 verse perzik ( of twee helften uit blik)
* 100 gr chantarellen

Dressing:
* 4 el balsamicoazijn
* 3 el olie
* peper en zout

Werkwjze:

Salade:

1. Braad het wild todat het roze is. Laat het daarna afkoelen. Snijd het vlees in middelmatige blokjes.
2. Schil de appel. Verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
3. Snijd de cheddar en de perzik eveneens in blokjes. Doe alles in een kom.

Dressing:

1. Maak van de balsamicoazijn, het zout en de olie een dressing. Breng deze op smaak met peper.
2. Giet de dressing over de salade. Schep alles goed door elkaar en laat de dressing minstens 30 min. intrekken.
3. Doe de salade in een grote, brede cocktailglazen.
4. Besprenkel de uitgelekte chantarellen met citroensape en garneer er de salade mee.
5. Serveer het gerecht met stokbrood en met een droge bourgognewijn.

16-10-06

414. Warme pompoensalade.

pompoen

Benodigdheden:

* 1 el sesamzaadjes
*2 tl olijfolie
* 1 kleine ui
* 1 venkelknol in dunne plakjes
* 500 gr pompoen in kleine plakjes
* 60 ml sinaasappelsap
* 2 tl citroensap
* 2 tl honing
* 1 tl sesamolie
* 2 tl geraspte sinaasappelschil
* 2 el fijngehakt verse bieslook

Werkwijze:

1. Rooster de sesamzaadjes in een droge pan. Laat ze afkoelen
2. Fruit de ui en venkel zachtjes 3-' min. in de hete olijfolie
3 Schep de pompoen erdoor en bak deze zachtjes mee tot alles bijna gaar is. Doe alles over in een schaal
4. Roer een sausje van het sinaasappelsap- en citroensap, de honin, sesamolie en sinaasappelsrasp. Giet dit over de groenten en strooi het bieslook erover.

19-09-06

394.Slaatje van witte champignons.

Benodigdheden:

* basilicum: 3 takjes
* croûton(s)
* teentje van look: 1
* rode paprika: 1
* olijfolie: 3 soeplepel(s)
* sap van citroen
* sterke mosterd: 1 koffielepel
* peper en zout
* takjes van peterselie: 3
* walnootpitten: 12
* witte champignons: 400 gram

Werkwijze:

1. Was de champignons en snij ze in schijfjes.Was de paprika en snij hem in reepjes. Hak de look, basilicum en peterselie fijn. Meng mosterd, olie en citroen-sap in een kom, voeg er de basilicum en peterselie bij, samen met wat peper en zout.
2. Schik de champignons, de reepjes paprika en de noten op een bord, overgiet met de saus en leg er de broodcroutons op. De schijfjes champignons blijven mooi wit als je er wat citroensap op sprenkelt.

07:41 Gepost door Mamamia in Salades | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-09-06

391. Tomatenslaatje met mozzarella.

Ingrediënten:

* 4 tomaten
* 1 rammenas
* 1 komkommer
* 2 bosjes radijsjes
*1 bosje peterselie
* 1 krop sla
* 250 g mozzarellakaas
* 20 olijven (zwart)
* 2 takjes tijm
* 3 cl wijnazijn (wit)
* peper
* zout
* 2 teentjes knoflook
* 6 cl olijfolie (extra vierge)
* 10 sprietjes bieslook

Werkwijze:

1. De mozzarella in blokjes snijden.
2. De geschilde komkommer in dunne plakjes snijden en met kropsla, plakjes tomaat, rammenas en radijsjes op een serveerschotel schikken. Bestrooien met versgehakte peterselie.
3. Daarop de mozzarella verdelen.
4. De ingrediënten voor de vinaigrette mengen en de saus over het slaatje gieten.Garneren met zwarte olijven.

10-08-06

375. Roze garnalen op zijn Grieks.

Benodigdheden:

* look: 1 teentje
* tomaten: 3
* kappertje(s)
* roze garnalen 250 gram
* Fetakaas: 100 gram
* olijfolie
* zwarte olijven
* groene olijven
* ui 1
* peper en zout
* groene peper: 1
* wijnazijn

Werkwijze:

1. Ontpit de tomaten en snijd het vlees in blokjes.Snijd de ui in halve ringen en de paprika in blokjes.Fruit de paprika 5 tot 10 minuten in de olijfolie en laat afkoelen.
2. Meng in een slakom de blokjes paprika met de ui,de tomaten en de garnalen.
3. Bereid een vinaigrette met 1 eetlepel azijn en 3 eetlepels olijfolie,zout,peper en de geplette look.
4. Op het moment dat je het gerecht opdient, giet je de vinaigrette over de salade.Meng alles goed en voeg als laatste de verkruimelde feta toe.

08:58 Gepost door Mamamia in Salades | Permalink | Commentaren (0) | Tags: koken, garnalen, tomaten, look, salades |  Facebook |

21-07-06

356. Salade Niçoise.

Ingrediënten:

* 1 krop sla
* 1 groene paprika
* 3 aardappelen
* 2 eieren
* 6 tomaten
* 1 blikje tonijn
* 1/2 blikje ansjovis
* ca. 15 groene of zwarte olijven
* 1 theelepel Franse mosterd
* 4 eetlepel olijfolie
* 3 eetlepels azijn
* zout en peper

Bereidingswijze:

1. Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar en laat deze afkoelen; snij deze vervolgens in blokjes
2. Kook de eieren in ca. 10 minuten hard en laat deze afkoelen; snij deze vervolgens in vier partjes
3. Maak de sla schoon en leg deze in stukjes op een grote platte schaal
4. Maak de paprika schoon en snij deze in stukjes
5. Was de tomaten en snij deze in partjes
6. Verdeel de tonijn in kleine stukjes
7. Drapeer alles gelijkmatig over de sla
8. Maak nu de dressing met de mosterd, olijfolie, azijn, zout en peper en het gesnipperde sjalotje. Roer het goed door of meng het in een dressingshaker.
9. Schenk de dressing over de salade en voeg tenslotte de olijven toe Serveren met stokbrood

16:56 Gepost door Mamamia in Salades | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-07-06

347. Komkommer - radijssalade.

Benodigdheden:

* komkommer
* 1 bosjes radijsjes
* 10 cl arachideolie
* 4 cl azijn
* 2 sjalotten
* peper
* zoutWerkwijze:

1. De komkommer en de radijsjes goed wassen. De groenten in fijne schijfjes snijden en in een slakom brengen.
2. Een vinaigrettesaus bereiden. Hiervoor de sjalotten fijnsnijden en in een kom brengen. Zout en peper toevoegen en stilaan azijn en olie bijvoegen. Kloppen tot een gebonden sausje en hiermee de komkommer-radijssalade overgieten.

23:19 Gepost door Mamamia in Salades | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-07-06

343. Tomatensalade

Ingredienten:

* 12 rijpe middelgrote trostomaten
* 2 fijngesneden uien
* 4 eetlepels versgehakte peterselie
* versgemalen witte peper en zout
* 4 eetlepels zonnebloemolie of extra vièrge
* olijfolie
* 2 eetlepels azijn
Werkwijze:

1. Zet een ruime pan met water op en breng het water aan de kook en zet een kom met koud water en ijsklontjes klaar. Snijd de tomaten met een scherp mesje kruislings in aan de bovenzijde. Verwijder de aanzet van de kroontjes. Laat de tomaten met 4 stuks tegelijk circa 1 minuut in het kokende water glijden. Je ziet het velletje van de tomaat loskomen. Schep ze nu direct in het ijskoude water en verwijder het velletje. Leg de gepelde tomaten op keukenpapier. Ga zo door tot alle tomaten zijn ontveld.
2. Snijd ze nu met een scherp mesje in dunne plakjes, maar houd deze plakjes bij elkaar. Leg ze nu een klein beetje dakpansgewijs in een mooie schaal. Kruid ze met peper en zout en bestrooi ze met de fijngesneden ui, gehakte peterselie.
3. Besprenkel ze nu met de olie en azijn.
4. Dek de schaal af met plasticfolie en laat het een half uur op een niet te warme plaats intrekken. Deze salade op kamertemperatuur serveren. Deze salade is een ideale begeleider bij de barbeque of als onderdeel van een koude lunch met bijvoorbeeld koude rosbief en aardappelsalade.

08:29 Gepost door Mamamia in Salades | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tomaten, salades, olijfolie |  Facebook |

07-07-06

333. Waterkerssalade.

Benodigdheden:

* 2 bakjes waterkers
* 75 g blauwe kaas
* 1 eetlepel mosterd
* 0.2 dl sinaasappelsap
* 3 cl notenolie
* 1 eetlepel pijnboompitten
* 1 cl arachideolie
* peper en zout

Werkwijze:

1. Snij de waterkers grof. Snij de kaas in kleine stukjes. Maak een vinaigrette. Meng de mosterd met het sinaasappelsap. Roer er de notenolie door. Breng op smaak met peper en zout.
2. Schep de waterkers, de kaas en de vinaigrette door elkaar.
3. Bak de pijnboompitten goudgeel in een beetje arachideolie en strooi over de salade.

12:15 Gepost door Mamamia in Salades | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-07-06

323. Tomatenslaatje met mozzarella.

Lekker verfrissend bij deze warme temperaturen, een aanrader en in een mum van tijd klaar.

Benodigdheden:

* 4 tomaten
* 1 rammenas
* 1 komkommer
* 2 bosjes radijsjes
* 1 bosje peterselie
* 1 krop sla
* 250 g mozzarellakaas
* 20 zwarte olijven
* 2 takjes tijm
* 3 cl witte wijnazijn
* peper
* zout
* 2 teentjes knoflook
* 6 cl olijfolie (extra vierge)
* 10 sprietjes bieslook

Werkwijze:

1. De mozzarella in blokjes snijden.
2. De geschilde komkommer in dunne plakjes snijden en met kropsla, plakjes tomaat, rammenas en radijsjes op een serveerschotel schikken. Bestrooien met versgehakte peterselie.
3. Daarop de mozzarella verdelen.
4. De ingrediënten voor de vinaigrette mengen en de saus over het slaatje gieten.
5. Garneren met zwarte olijven.

10:36 Gepost door Mamamia in Salades | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-06-06

316. Zurige aardappelsalade.

Ingrediënten :

* 800 g aardappelen
* 2 limoenen
* 1 citroen
* 6 eetlepels room
* 50 g boter
* 1 bussel bieslook
* zout
* peper

Bereiding :

1. Kook de aardappelen gaar. Je kan best vastkokende aardappelen gebruiken voor dit recept. Giet ze af en snij in dikke blokjes.
2. Hak de bieslook fijn.
3. Spoel de limoenen en droog ze. Verwijder met een fijne rasp de schil. Pers het sap uit de limoenen en de citroen.
4. Laat de boter op een zacht vuur smelten en voeg room, sap en de schil van de limoenen toe. Breng op smaak met zout en peper en meng.
5. Meng in een slakom de aardappelen met de vinaigrette en bestrooi met de gehakte bieslook. Laat afkoelen en serveer !

19:14 Gepost door Mamamia in Salades | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-09-05

15. Salade met gerookte zalm

SALADE MET GEROOKTE ZALM

INGREDIENTEN : voor

150 g gerookte zalm
1 eetlepel tapenade
4 bladeren eikenbladsla
1/2 rode ui
1/4 rode paprika
1/4 gele paprika
bruin stokbrood
groene olijf
1 partje citroen

Voor de dressing:

6 eetlepels appelazijn
2 eetlepels honing
1 theelepel citroensap

Bereiding:

Snijd de ui en paprika in kleine stukjes. Roer dit door elkaar. Doe voor de dressing de appelazijn in een kommetje en roer er het citroensap door. Verwarm de honing ongeveer 15 seconden in de magnetron en voeg dit toe aan de azijn met citroensap. Meng dit goed door elkaar.

Leg de sla op een bord en verdeel de dressing erover. Leg vervolgens de gerookte zalm op de sla. Strooi de paprika en ui over de salade. Verdeel de tapenade als een topping over de zalm en garneer het met een halve olijf. Eventueel wat citroensap over de zalm doen.

Serveren met stokbrood


20:55 Gepost door Mamamia in Salades | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gerookte zalm, rode ui, olijven, citroen, appelazijn, honing |  Facebook |

20-08-05

12. tip

"Wat is verfrissender dan een salade wanneer je je eetlust verloren lijkt te hebben, of zelfs na een zware maaltijd-een heerlijke, verse, groene en knapperige salade, vol leven en gezondheid, die het verhemelte lijkt te prikkelen en het jauwvermogen een nieuwe impuls geeft. Alexis Soyer (chef-kok uit de 19°eeuw)

23:11 Gepost door Mamamia in Salades | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11. Choriatiki

Griekse boerensalade
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 5 min.
Benodigdheden:

  • 2 niet te rijpe vleestomaten
  • 1groene paprika
  • 1 kleine komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 plak feta-kaas 200 gr
  • handvol olijven
  • olie
  • wijnazijn
  • beetje oregano
  • zout

Snijd de tomaat, komkommer en paprika in niet te kleine stukken en de ui in dunne stukjes. Doe in een schaal, bestrooi met zout en roer om. Leg de feta bovenop en verdeel de olijven over het geheel. Bestrooi de kaas met oregano. Sprenkel zuinig azijn en ruimhartig de olie.

 

19-08-05

8. Salade Niçoise!

Voor- of lunchgerecht voor 4 personen Ingrediënten: 1 krop sla 1 groene paprika 3 aardappelen 2 eieren 6 tomaten 1 blikje tonijn 1/2 blikje ansjovis ca. 15 groene of zwarte olijven 1 theelepel Franse mosterd 4 eetlepel olijfolie 3 eetlepels azijn zout en peper Bereidingswijze:Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar en laat deze afkoelen; snij deze vervolgens in blokjes Kook de eieren in ca. 10 minuten hard en laat deze afkoelen; snij deze vervolgens in vier partjes Maak de sla schoon en leg deze in stukjes op een grote platte schaal Maak de paprika schoon en snij deze in stukjes Was de tomaten en snij deze in partjes Verdeel de tonijn in kleine stukjes Drapeer alles gelijkmatig over de sla Maak nu de dressing met de mosterd, olijfolie, azijn, zout en peper en het gesnipperde sjalotje. Roer het goed door of meng het in een dressingshaker. Schenk de dressing over de salade en voeg tenslotte de olijven toe Serveren met stokbrood Variaties: Vervang de aardappelen door witte bonen, rijst of couscous Vervang de mosterddressing door een yoghurtdressing