30-07-10

795. Taboulé met mango en garnalen.

 

taboulé met mango.jpg

 

 

Benodigdheden:

 

  • 250 gr couscous
  • 250 gr garnaalstaarten
  • 1/2 ontpitte en in blokjes gesneden mango
  • 2 lente-uitjes fijngehakt
  • 5 el fijngehakt muntblaadjes
  • 1/2 komkommer in kleine blokjes
  • 3 citroenen
  • 3 el olijfolie

 

 

Werkwijze:

 

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Voeg het sap 3 citroen en 3 el olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout. Zet gedurende 1 uur in de koelkast. Pel de garnalen en zet ook fris weg in de koelkast.
  2. Meng de munt onder couscous. Voeg de komkommer en de mango toe en meng. Zet gedurende twee uur in de koelkast.
  3. Verdeel de taboulé over de borden. Garneer met de garnalen en een paar takjes munt.

Smakelijk.

13:24 Gepost door Mamamia in Vegetarisch | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

11-04-08

638. Gegratineerde champignons.

gegratineerde champ

   

 

 

 

 Benodigdheden:

  • 350 gr verse spinazie
  • 8 reuzenchampignons
  • 1 knoflookteentje
  • 100 gr schimmelkaas
  • 5 el olie
  • peper en zout
  • 200 ml sojaroom
  • 200 gr kerstomaatjes
  • paar blaadjes sla
  • 2 el citroensap
  • mespuntje suiker
  • schijfjes citroen

Werkwijze:

  1. Spinazie wassen. Champignons poetsen, steeltjes verwijderen en fijnsnijden. Knoflook pellen en persen. Schimmelkaas in blokjes snijden.
  2. 2 el olie verhitten in de pan. Champignons in ca 5 min bakken. Op smaak brengen met peper en zout.. Knoflook  en steeltjes chamignons toevoegen en ca 3 minuten laten meebakken.
  3. Oven voor verwarmen. De spinazie in de gebruikte olie volledig laten slinken. Op smaak brengen met peper en zout. kaas, champignonsteeltjes, spinazie met sojaroom mengen en de champignonkopjes hiermee vullen. Leg de champignons op een bakplaat en met de overgebleven olie besprenkelen. In de oven ca 10 min bakken.
  4. Intussen de tomaatjes wassen en halveren. Sla wassen en in kleine reepjes snijden. Citroensap en resterende olie mengen en met zout, peper en suiker op smaak brengen. Tomaten, slareepjes en marinade mengen. Champignons en salade met citroen garneren en opdienen.

09-03-07

494. Curry van eieren

eieren-in-een-mandje

Benodigdheden:

* 4 el plantaardige olie
* 1 ui, in ringen
* 1 verse rode spaanse peper , fijngehakt
* 1/2 tl chilipoeder
* 1/2 tl fijngehakte verse gemberwortel
* 1/2 tl verse geperste knoflook
* 4 eieren
* 1 tomaat in plakken
* blaadjes verse koriander

Werkwijze:

1. Verhit de olie in een zware pan. Voeg de uiringen toe en fruit ze op een middelhoog vuur onder af en toe roeren in 5 min. zacht en licht goudkleurig.
2. Zet het vuur lager. Voeg de Spaanse peper, het chilipoeder, de gember en het knofllok toe en bak het geheel ongeveer 1 min. al roerend op een vrij laag vuur.
. Voeg de eieren en de tomaten toe en bak het geheel nog eens 3-5 min. al roerend.
4. Strooi de blaadjes koriander over de eiercurry.
5. Schep de curry op warme borden en serveer ze heet.

493. Wortels uit de oven.

wortelen

Benodigdheden:

* 675 gr wortels, in dunne reepjes
* 1 stengel prei gesneden
* 3 dl vers sinaasappelsap
* 2 el honing
* 1 teentje geperst knofllok
* 1 tl gemengde specerijen
* 2 tl fijngehakte tijm
* 1 el maanzaad
* peper en zaad
* verse takjes tijm en geraspte sinaasappelsschil, ter garnering

Werkwijze:

1. Kook de wortels en de prei 5-6 min. in een pan kokend water met zout. Giet ze af en doe ze in een lage ovenschaal.
2. Meng het sinaasappelsap, de honing, het knoflook, de specerijen en de tijm en giet het mengsel over de groenten. Voeg peper en zout naar smaak toe.
3. Dek de ovenschaal af en bak hem 30 min. in een voorverwarmde oven op 180°C, of tot de groenten gaar zijn.
4. Neem het deksel van de ovenschaal en strooi het maanzaad over de groenten. Garneer het gerecht met takjes tijm en geraspte sinaasappelschil.

15-11-06

445. Pasta met romige snijbietjes.

tn_pasta-2409294

Benodigdheden:

* 50 gr rozijnen
* 800 gr snijbietjes
* 1 ui
* 1 knoflookteentje
* 2 el olijfolie
* zeezout
* peper
* 1 gedroogde chilipepere
* 100 ml groentebouillon
* 400 gr penne
* 50 gr pijnbommpitten
* 200 gr sojaroom
* muskaatnoot

Werkwijze:

1. Laat de rozijnen in warm water weken. Maak de snijbietjes goed schoon en snij de steeltjes met bladen in 1-2 cm brede repen. Pel de ui en knoflook en snij ze beide in blokjes.
2. In een pan olijfolie verhitten. Fruit daarin de ui en knoflook. Voeg de snijbietjes toe en op hoog vuur 1 min. al roerend mee laten garen. Doe er zout, peper en chilipepers bij. Vervolgens blussen met de groentbouillon en alles op een middelmatig vuur 10-15 min. smoren.
3. De pasta beetgaar laten koken. Giet de rozijnen af in een zeef en laat ze uitlekken. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder olie goudbruin. Voeg de rozijnen met sojaroom bij de snijbietjes en verwarm het geheel. De groente met zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen.
4. Giet de pasta af, even laten uitlekken en met de snijbietjessaus vermengen. In een voorverwarmde pastaschaal met de pijnboompitten serveren.

30-09-06

400. Champignonterrine.

champignonterrine

Benodigdheden:

* 2 uien
* 2 teentjes knoflook
* 750 gr champignons
* olie
* 1 eetlepel marjolein
* 1 eetlepel oregano
* peper en zout
* 200 gr gemalen hazelnoten
* sojasaus
* 3 eieren

Werkwijze:

1. Pel en snipper de uien en de knoflook. Maak de champignons schoon en snijd ze in stukjes.
2. Stoof de ui in wat olie. Voeg de knoflook en de champignons toe. Voeg alle kruiden toe, roer de noten erdoor, besprenkel met een scheutjes sojasaus en laat alles nog even doorstoven.
3. Zet de kom even in een koudwaterbad zodat de mengeling wat afkoelt. Klop de eieren los en doe die bij het adfgekoelde champignonmengsel.
4. Giet de massa in een cakevorm of ovenschaal en plaats de terrine 1 uur in een oven van 180°C.

17:40 Gepost door Mamamia in Vegetarisch | Permalink | Commentaren (0) | Tags: uien, knoflook, olie, peper en zout, sojasaus, eieren |  Facebook |

17-09-06

393. Uienomelet.

Werkwijze:

· 250 gram uien
· 6 eieren
· 0,5 dl koffieroom
· 100 gram belegen boeren kaas
· 2 el tijm
· zout, versgemalen peper
· 2 el olijfolie

Werkwijze:

1. Rasp de gepelde uien grof en snipper ze heel fijn. Klop de eieren los met de koffieroom. Snijd de kaas in smalle reepjes of dobbelsteentjes. Meng de ui met 1 eetlepel tijm, de kaas, versgemalen peper en zout naar smaak door de losgeklopte eieren.
2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en giet het eimengsel erin, houd de pan iets schuin zodat de bodem helemaal bedekt is met het eimengsel. Haal de zijkanten goed los met een spatel en leg een deksel of passend bord op de koekenpan.
3. Keer de omelet als deze aan de randen droger begint te worden en bak dan de andere kant. Verdeel de omelet in punten en strooi de rest van de tijm erover.
4. Lekker met roggebrood en kropsla.

19:22 Gepost door Mamamia in Vegetarisch | Permalink | Commentaren (0) | Tags: uien, eieren, olijfolie, zout en peper, tijm |  Facebook |

10-07-06

340. Gevulde rode uien met champignons, groene kruiden en knoflook.

Benodigdheden:

* 6 grote, rode uien
* 20 champignons
* 2 eetlepels gehakte peterselie
* 2 eetlepels gesneden bieslook
* 2 fijngesneden bosui
* 1 fijngesneden teentje knoflook
* 1 eetlepel roomboter
* 1 theelepel tomatenpuree
* 2 eetlepels cognac
* 4 tot 6 eetlepels slagroom
* 4 eetlepels paneermeel
* 4 theelepels roomboter
* zout en versgemalen peper
* 1 pakje meergranenrijst

Werkwijze:

1. Bereid de meergranenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd deze warm (of verwarm hem later in de magnetron).
2. Pel en halveer de uien en kook ze in ruim water met wat zout. Schep ze vervolgens uit het kookvocht en laat ze afkoelen. Hol vervolgens de uien uit, zodat er als het ware bakjes ontstaan.
3. Hak de uitgehaalde ui fijn evenals de champignons. Bak deze in 1 eetlepel roomboter lichtbruin samen met de knoflook en de bosui. Roer nu de tomatenpuree erdoor. Voeg dan de cognac, room, peterselie en bieslook toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.
4. Laat dit mengsel even inkoken en afkoelen.
5. Plaats de uienbakjes op een ingevette ovenschaal en vul ze met het uienmengsel. Bestrooi de gevulde uien met paneermeel en leg hier een lepeltje boter op. Zet de uien in een voorverwarmde oven op 200°C en laat ze in ca. 5 minuten goudbruin worden. Plaats de uien op voorverwarmde borden en serveer met de meergranenrijst.

12:41 Gepost door Mamamia in Vegetarisch | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rode uien, champignons, knoflook |  Facebook |