26-09-08

673. Carpaccio van courgette.

carpaccio van courgette

 

Benodigdheden:


* 1 dunne courgette
* ontpitte zwarte olijven
* parmesan
* lekkere olijfolie
* citroensap
* peper en zout

Bereiding:


1. Snij de courgette met een dunschiller in de lengte tot fijne plakjes  en drapeer ze op een groot bord.
2.  Hak de olijven fijn  en strooi de brokjes over de courgetteslierten.
3 Werk het geheel af met stukjes afgeschaafde parmesan, grof zout en een klein beetje peper. Overgiet rijkelijk met citroensap en lekkere olijfolie.

 



rank_image

 

top100-wit1

top100cookingsite

 

 

08-06-07

559 Oesters in beignetdeeg.

  • oestervoorgerecht


Benodigdheden:

  • 254 oesters
  • 175 gr maïzena
  • 6 sl maïsmee
  • 1 kl zout
  • 1/2 kl zwarte peper
  • 1/2 kl cayennepeper
  • frituurolie
  • 1 citroen

Werkwijze:

  1. Meng de maïzena, de bloem, het zout en de pepersoorten.
  2. Ontdoe de oesters van hun schelp en laat ze drogen op keukenpapier, rol ze daarna door het maïsmeel
  3. Verhit de olie op 185° C in een pan. Leg er de oesters zo in, dat ze elkaar niet raken. Laat ze ongeveer 3 min. braden zodat ze mooi goudbruin worden, leg ze dan op keukenpapier en hou ze warm.
  4. Dien de oesters op, besprenkeld met citroen of dip ze in een coctailsaus.

 

26-01-07

482. Garnalenkroketjes.

garnaalkroketten1

Benodigdheden:

* 1/2 blaadje gelatine
* 2 dl visfond
* 20 gr boter
* 20 gr bloem
* 1/8 dl slagroom
* 100 gr gepelde garnalen
* 1 el fijn gesnipperde peterselie
* 1 tl citroensap
* peper en zout
* 1 ei
* paneermeel
* olie om te frituren
* 1 citroen

Werkwijze:

1. Week de gelatine in koud water. Kook de fond in tot 1,5 dl .
2. Smelt de boter, voeg de bloem toe en laat al roerend 1 min. zachtjes pruttelen. Voeg onder goed roeren scheutje voor scheutje de visfond en de room toe en laat 3 min. zachtjes al roerend garen.
4. Neem van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatine, de garnalen, de peterselie, het citroensap, peper en zout toe. Laat de vulling afkoelen en opstijven in de koelkast.
5. Vorm van het afgekoelde mengsel vier kroketjes, wentel ze zorgvuldig door het paneermeel, haal ze door het losgeklopte ei en rol ze nogmaals door het paneermeel.
6. Laat de kroketten circa 15 min. drogen en bak ze in 4 min. in frituurvet van 180° C bruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
7. Serveer met partjes citroen.

03-09-06

388. Kreeftencoctail.

Benodigdheden:

* 2 tomaten
* kervel
* 4 kreeften
* Ketchup: 1 soeplepel
* kropsla: 1
* mayonnaise: 6 soeplepels
* hardgekookt eieren: 4
* peper en zout
* Whisky: 1 soeplepel
* yoghurt: 2 soeplepels

Werkwijze:

1. Laat de kreeften 10 minuten koken of stomen.
2. Schik de sla met de tomaten en eieren in cocktailglazen of op borden en leg er de gepelde kreeften op.
3. Meng de mayonaise met de ketchup, whisky, yoghurt en breng op smaak. Overgiet de kreeftencocktail met deze saus.
4.Garneer met plukjes kervel.

11:50 Gepost door Mamamia in Voorgerecht | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kreeft, eieren, mayonnaise |  Facebook |

07-08-06

373. Gevulde eieren.

Ingredienten:

* 8 hardgekookte eieren
* 160 g. zachte boter
* 4 eetlepels slagroom
peper en zout* Worcestershiresauce
* tuinkers en bieslook om te garneren

Werkwijze:

1. Pel de eieren en halveer ze in de lengte. Haal het eigeel eruit zonder het eiwit te beschadigen. Wrijf de eidooiers door een fijne zeef.
2. Klop de zachte boter luchtig en voeg het fijngewreven eigeel en de slagroom toe. Breng het geheel op smaak met peper, zout en een paar druppels Worcestershiresaus.
3. Roer het mengsel goed glad en spuit met behulp van een spuitzak met een gekarteld spuitmondje in de eiwithelften.
4. Laat de gevulde eieren in de koelkast minstens 1 uur opstijven. Serveer met verse tuinkers en bieslook.

11:06 Gepost door Mamamia in Voorgerecht | Permalink | Commentaren (0) | Tags: eieren, keuken |  Facebook |

07-07-06

335. Reuzen tomaten gevuld met garnalen en tonijn in coctailsaus.

Benodigdheden:

* 4 grote, ontvelde vleestomaten
* 200 g. rose garnalen
* 1 blikje (uitgelekte)tonijn in olie
* 1 fijngesneden sjalotje
* 2 eetlepels versgehakte peterselie
* 1 uitgeperst teentje knoflook
* 50 g. groene en zwarte olijven, zonder pit
* 1/4 rode- + 1/4 gele paprika ( in blokjes)
* versgemalen witte peper en zout
* sla, peterselie en citroenpartjes om te garneren

Voor de saus:

* 2 eetlepels mayonaise
* 4 eetlepels halfstijf geklopte room
* 2 eetlepels tomatenketchup
* 2 eetlepels Cognac of Whisky
* 1 theelepel gembersiroop
)* een paar druppels citroensap
* een snufje paprikapoeder

Werkwijze:

1. Maak eerst de saus door alle ingrediënten voor de saus door elkaar te roeren en op smaak te controleren. Indien nodig verder op smaak brengen met peper en zout. Is de saus aan de dikke kant, dan kunt u hem verdunnen met een scheutje water of room.
2. Van de ontvelde tomaten het kapje afsnijden en apart houden. De tomaten met een lepeltje uithollen en licht met wat zout bestrooien.
3. Meng nu de garnalen, tonijn, peterselie, sjalotje, knoflook, olijven en paprika voorzichtig doorelkaar en kruid dit licht met peper en zout.
4. Vervolgens de saus met het geheel vermengen. Nu de garnalen-tonijnvulling in de tomaten scheppen. Het kapje bovenop plaatsen. Op gekoelde borden plaatsen en garneren met peterselie, sla en citroen.

18:50 Gepost door Mamamia in Voorgerecht | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-07-06

328. Kroketten van seranoham.

Benodigdheden:

* 200 g. in dunne reepjes gesneden gerookte ham (bij voorkeur Serrano ham)
* 2 eetlepels olijfolie en 40 g. roomboter
* 2 fijngesneden sjalotjes
* 4,5 eetlepel bloem
* 7,5 dl. melk
* 2 losgeklopte eieren
* 2 eetlepels gehakte peterselie
* paneermeel
* olijfolie om in te frituren
* peper en zout
* peterselie en citroen om te garneren

Werkwijze:

1. De olie verhitten samen met de boter en laten uitbruisen. Niet laten kleuren!
2. Hierin de sjalotjes even zachtjes smoren en 3,5 eetlepel bloem toevoegen. Op laag vuur door elkaar roeren totdat de bloem gaar is. De bloem laat dan los van de bodem. Nu geleidelijk aan de koude melk erbij gieten en blijven roeren totdat er een gladde massa ontstaat. Ca. 10 minuten op laag vuur door laten koken.
3. Vervolgens de ham en gehakte peterselie erdoor mengen en op smaak brengen met peper en zout.
4. Het geheel in een beboterde schaal gieten. Even laten afkoelen en afdekken met plasticfolie. Vervolgens in de koelkast ca. 2 uur laten opstijven.
5. Daarna het mengsel in twaalf gelijke hoopjes verdelen en er kroketten van vormen. Wentel de kroketjes door de rest van de bloem. Haal ze daarna door het losgeklopte ei en als laatste door het paneermeel. Zorg dat de kroketjes aan alle kanten zijn bedekt.
6. Op een schaal leggen en afgedekt met plasticfolie ca. 30 minuten in de koelkast op laten opstijven. Vlak voor het gebruik in hete olijfolie of in frituurvet goudbruin afbakken. Serveer met peterselie en partjes citroen

21:02 Gepost door Mamamia in Voorgerecht | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-06-06

313. Tomaat-garnaal.

Ingredienten:

* - 100 gram grijze gepelde garnalen
* - 2 stevige tomaten
* - 6 el cocktailsaus
* - dille ter garnering
* - cayennepeper

Bereidingswijze:

1. Snij het hoedje van de tomaten en hol ze uit met een lepel.
2. Meng in een kom de garnalen met de cocktailsaus en breng op smaak met de cayennepeper.
3. Vul elke tomaat met dit mengsel en leg er een beetje dille bovenop.
4. Plaats het hoedje van elke tomaat terug op de tomaat crevette.

17:16 Gepost door Mamamia in Voorgerecht | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |