06-04-12

817. Asperges met zalm en zachte geitekaas.


aspergestheedoek1.jpg


Ingrediënten voor 2 personen:

  • 8 asperges 
  • peper 
  • zout 
  • kruidenolie 
  • mootje rauwe zalm (of gerookte zalm, maar kan soms te zout worden!) 
  • 1 potje zachte geitenkaas (bv Chavroux)


Bereiding:


  1. Asperges koken of stomen 
  2. Rauwe zalm flinterdun snijden of sneetjes rauwe zalm voorzien 
  3. Asperges dresseren op een warm bord - de onderste helft bedekken met de plakjes rauwe zalm kruiden met peper en zout daarboven de plakjes geitenkaas - besprenkel met een beetje kruidenolie - peper en zout. 
  4. Zet het bordje onder de grill in oven tot de kaas een klein beetje smelt.

02-04-12

814. Salade met gerookte kip.

Kipsalade-met-druiven.jpg

 

Benodigdheden:

 

  • gemengde salade
  • 400 gr gerookte kippeborstfilet
  • 2 stengels bleekselder
  • 1 tl honing
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 el walnotenolie
  • 200 gr verse ananas in blokjes
  • maïskorrels

 

Werkwijze:

  1. Was en snij de gemengde salade in stukjes
  2. Snij de kippeborstfilet in schijfjes
  3. Maak de selder schoon, en snij in plakjes
  4.  Meng de honing met de citroen en de olie tot een smeuïge vinaigrette. Kruid af met peper en zout
  5. Meng onder elkaar met de maïs en de ananas en serveer met de salade en de kip
 
 

 

18-02-12

812. Gebakken zalm met pesto.

gebakken zalm.jpg

 

Benodigdheden:

  • 200 gr couscous
  • 1 tomaat
  • 2 lente-uitjes
  • 4 el olijfolie
  • het sap van een 1/2 citroen
  • 1 el fijngehakt peterselie
  • 1 el fijngehakte basilicum
  • 4 zalmfilets

 Voor de pesto:

  • 1 el pijnboompitten
  • 1 el ongezouten pistachenoten
  • 2 el geraspte parmezaan
  • 8 blaadjes basilicum
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

 

Werkwijze:

 

1. Kook de couscous in dubbel zoveel water. Breng het water aan de kook en voeg de couscous toe. Haal van het vuur en laat 10 minuten rusten.

2. Snij de tomaat in blokjes en ontpit ze. Hak de lente-uitjes fijn.

3. Doe de couscous in een kom. Roer goed los met een vork en overgiet tegelijkertijd met 2 el olijfolie en het citroensap. Voeg de blokjes tomaat, de bladpeterselie, het basilicum, peper en zout toe.

4. Voor de pesto: plet de pijboompitten, de noten, de parmezaan, bsilicum en olijfolie.

5. Bak de vis 2 minuten aan elke kant in een pan met olijfolie.

6. Verdeel de couscous over de borden. Schik er de zalmfilet op en werk af met de pesto.

 

Smakelijk.

28-06-09

773. Kippenrolletjes met tomatensaus.

Benodigdheden:

 

  • 2 koffielepels olijfolie
  • 1 aubergine
  • 4 dunne kipfilets (130 g elk)
  • 50 g light mozzarella
  • 4 takjes rozemarijn
  • 2 uien
  • 3 tomaten
  • 100 ml witte wijn
  • 8 kerstomaatjes
  • peper en zout
  • Werkwjze:

    1. Verwarm de oven voor op 240°C (stand 8). Snijd de aubergine in de lengte in vier repen en bak ze in de olie.
    2. Leg op elke kipfilet een plak aubergine, een beetje in reepjes gesneden mozzarella en een takje rozemarijn. Rol de kipfilets op en prik ze vast met een houten prikker.
    3. Hak de uien fijn en bak ze in een pan. Doe er de in blokjes gesneden tomaten bij, bevochtig met de wijn en laat 5 minuten garen op een laag vuur.
    4. Breng op smaak met peper en zout. Doe de tomatensaus in een ovenschaal en leg de kippenrolletjes erop. Zet de schaal 15 minuten in de oven en draai de kippenrolletjes halverwege de gaartijd om. Dien de kippenrolletjes op met de tomatensaus en garneer elk bord met 2 kerstomaatjes

     

    top100-wit1

    06-06-08

    645. Meloentjes gevuld met seizoenfruit.

    meloen

     

    Benodigdheden:

    • 4 kleine meloenen
    • 2 abrikozen
    • 1 nectarine
    • 1 kleine ananas
    • 100 gr aardbeien
    • 100 gr frambozen
    • 1 citroen
    • 4 el suiker

    Werkwijze:

    1. Snijd de bovenkant van de meloenen. Verwijder de pitten en haal er het vruchtvlees uit met behulpt van een Parijse lepel. Plaats ze in de koelkast. Doe het vruchtvlees in een slakom.
    2. Was en snijd de andere vruchten in stukken en meng ze met de meloenbolletjes.
    3. Besprenkel ze met met citroensap en suiker en meng alles voorzichtig.
    4. Vul de meloentjes met het fruit, plaats de 'hoedjes' er terug op en dien op.

     

    °°°°°

    Wie geeft mij een duwtje in de rug op de top 100.
    klik op onderstaande banner!
    Alvast bedankt voor uw stem!!!

    top100-wit1

    08-02-08

    626. Ontbijttrifles

    ontbijttrifles

     

     

     

     

    Benodigdheden:

    • 4 dl natuuryoghurt met honing
    • 150 gr geroosterde muesli
    • 300 gr vruchten naar smaak

    Werkwijze:

    1. Roer de yoghourt glad en romig.
    2. Maak in kleine glaasjes laagjes muesli, yoghurt en fruit. Eindig met fruit.
    3. Serveer als ontbijt.

    13-11-06

    444. Rundergebraad in balsamicosaus.

    rundergebraad

    Benodigdheden:

    * 120 gr gedroogde linzen
    * 4 grote stronken witloof
    * 1 rode ui
    * 2 kl olijfolie
    * 6 takjes tijm
    * peper en zout
    * 4 kl limoensap

    Voor het vlees:

    * 600 gr rundsgebraad
    * 1 kl olijfolie
    * 4-5 el balsamicoazijn
    * 400 ml runderfond
    * 2 el romm
    *1 kl maïszetmeel

    Werkwijze:

    1. Kook de linzen 30 min. in licht gezouten water. Snijd het witlof fijn en de ui in ringen. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui. Voeg het witloof en de tijm toe en laat alles 5 min. stoven. Breng op smaak met peper en zout en druppel het limoensap erover. Houd de bereiding warm. Giet de linzen net voor het opdienen af, breng ze op smaak met peper en zout en meng ze door het witloof.
    2. Wrijf het vlees in met peper en zout en olijfolie. Bak het in de pan aan alle kanten bruin. Blus het af met de balsamicoazijn en giet de runderfons erbij. Laat deze bereiding 20 min. op laag vuur garen en keer het vlees regelmatig om.
    3. Haal het vlees uit de saus en laat het in aluminiumfolie 5 min. rusten. Roer de room door de saus en laat ze 3 min. zachtjes inkoken. Leng het maïszetmeel aan met water, roer het door de sausnen breng weer aan de kook. Breng op smaak.

    08-11-06

    435. Rijstschotel met spruitjes.

    spruitjes

    Benodigdheden:

    * 80 gr langkorrelige rijst
    * zout
    * 55 gr spruitjes
    * 250 gr wortelen
    * 2 uien
    * 3 klepels plantaardige olie
    * 1 uitgeperst teentje knoflook
    * 20 gr pindanoten
    * peper
    * 2 eieren
    * 200 ml magere melk
    * 1 bosje peterselie
    * 25 gr geraspte parmezaanse kaas

    Werkwijze:

    1. Verwarm de oven op 200 °C. Kook de rijst gaar in licht gezouten water. Halveer de spruitjes en laat ze 8 min. koken. Snijd de wortelen in blokjes en kook ze 6 min.. Giet de groenten af en laat ze uitlekken.
    2. Hak de uien fijn. Verhit 2 koffielepels olie in de pan en fuit de uien en de knoflook. Hak de pindanoten grof en rooster ze even mee. Voeg de wortelblokjes toe en breng op smaak met peper en zout.
    3. Klop de eieren los met de melk en breng op smaak met peper en zout. Hak de peterselie fijn.
    4. Giet de rijst af en meng deze met de wortelen, de spruitjes en de peterselie. Kruid met peper en zout. Smeer een ovenschaal in met de rest van de olie. Doe de bereiding in de ovenschotel en voeg het mengsel van eieren en melk toe. Strooi de parmezaanse kaas erover. Zet het gerecht in de oven en laat 25 min. bakken.