03-08-10

799. Roergebakken vruchten met garnalen.

 

 

Benodigdheden:

 

* 1 schoongemaakte appel in reepjes gesneden
* 2 eetlepels gedroogde kokos
* 1 uitgeperst teentje knoflook
* 2 uitgesneden sinaasappelpartjes
* 12 druiven zonder pit
* 1 in plakjes gesneden kiwi
* sap van 1 citroen
* 500 g. roze garnalen
* 1 theelepel kerriepoeder (
* 2 eetlepels fijngesneden ananas uit blik
* 1 eetlepel gembersiroop
* zout en versgemalen peper
* 1 eetlepel roomboter + 1 eetlepel plantaardige olie
* 1 eetlepel chilisaus

Werkwijze:

Succestip:

Serveer de roergebakken vruchten en garnalen met rijst of bami. Voeg voor een extra frisse smaak op het laatste moment 2 theelepels versgehakte koriander toe.

1. Verhit de olie en roomboter in een wok of een hapjespan. Bak hierin kort kerriepoeder, kokos en knoflook.
2. Voeg vervolgens de sinaasappelpartjes, druiven, kiwi, ananas en appelpartjes toe en breng de vruchten aan de kook.
3. Voeg daarna het citroensap, chilisaus en gembersiroop toe. Breng het geheel weer aan de kook en voeg als laatste de garnalen toe.
4. Breng het gerecht indien nodig op smaak met peper en zout.

 

 

 

 

22-01-09

768. Oosterse varkensfinettes met gebakken noedels.

 

varkensfinettes

 

Benodigdheden:

  • 600 gr varkensfinettes
  • 250 gr sojascheuten
  • 8 lente-uitjes
  • 2 rode paprika's
  • 250 gr noedels
  • 2 el sojasaus
  • 2 el arachideolie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Snij het groene gedeelte van de lente-uitjes in stukken van 4 cm lang. Versnipper het witte gedeelte.
  2. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in lange repen.
  3. Laat de noedels 10 minuten weken in heet water en giet af.
  4. Verhit de olie in de wok en roerbak de finettes en het wit van de lente-uitjes 3 minuten . Kruiden met peper en zout.
  5. Voeg de paprikareepjes toe en roerbak nog eens 3 minuten.
  6. Doe de uitgelekte noedels en de sojascheuten erbij. Roerbak 2 minuten.
  7. Voeg het groen van de lente-ui, de sojasaus en de suiker toe. Kruiden naar smaak met peper. Meng goed en laat nog 1 minuut doorwarmen.

top100-wit1

02-08-06

370. Pittige garnaalrolletjes.

Ingrediënten:

* 12 ongekookte garnalen
* 1 teentje knoflook (geperst)
* 1 stengel citroengras
* zachte kern fijngesneden
* 1 rood pepertje zonder zaadjes en gehakt
* 1 theelepel geraspte verse gemberwortel
* sap van een limoen
* 12 kleine loempiavellen
* zonnebloemolie Bereiding:

1. De garnalen pellen en de kop verwijderen, maar de staartvinnen eraan laten. De zwarte streng verwijderen en de garnalen aan de rugkant opensnijden, zonder ze helemaal door te snijden.
2. In een kleine schaal knoflook, citroengras, peper, gember en limoensap mengen en de garnalen toevoegen. De garnalen goed door de marinade scheppen en twee uur in de koelkast laten marineren; af en toe omscheppen.
3. De garnalen kort voor het serveren uit de marinade halen en elke garnaal in een loempiavel wikkelen, waarbij de staart er iets uit steekt.
4. De olie in een wok tot 180 graden verhitten en de garnalen met enkele tegelijk in 3 à 4 minuten in de olie goudbruin bakken. Op keukenpapier uit laten lekken.

22:24 Gepost door Mamamia in wokken | Permalink | Commentaren (0) | Tags: garnalen, knoflook, wokken |  Facebook |

28-07-06

364. Groentewok.

Benodigdheden:

1. 1 wortel, 1 preistengel
2. 8 maïskolfjes
3. 4 lente-uitjes, 20 peultjes
4. 50 gr sojascheuten
6. 20 kleine groene asperges
7. 1 courgette, 1/2 broccoli
8. 1/8 bloemkool
9. olijfolie, peper en zout
10. 1 knoflookteentje
11. 6 eetlepels water
12. 4 eetlepels sojasaus
13. Verse tuinkruiden naar keuze.

Werkwijze:

1. Snijd de groentjes op ongeveer dezelfde grootte en wok ze samen in de hete olie met de knoflook.
2. Let wel dat de groenten die de meeste tijd nodig hebben om gaar te worden als eerst de wok ingaan.
3. Breng op smaak met peper en zout.
4. Blus op het einde met het water en de sojasaus.
5. Werk af met de gehakte kruiden.

17:32 Gepost door Mamamia in wokken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |